Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biegi.

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Witam.

Mam do was takie pytanie.M.in dziś się dowiedziałem , że jutro jade na zawody w biegach , strasznie nie chce ,ale coz.. Zapewne będzie to dystans maksymalnie 1-2km .

Mój czas na kilometr to 2:59 , natomiast dziś biegalismy na 100m i czas wyniosł 0:12:65 .

Uważam ze czasy sa nawet dobre jak na 14-latka . I tutaj staje sie problem . Kondycje mam nawet dobrą , ale zawsze na zawodach jestem bardzo kiepski .

Nie wiem dlaczego .Co moze mnie zmotywowac aby uzyskac dobre miejsce ? jak biegnac? tzn jakim tempem i tak aby nie zlapac kolki ! , jak szybko oddychac itp.

Z gory dziekuje.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Wiesz gdy ja biegam a robię to bardzo często włączam mp3 i mam w dupie resztę , biegne i nie zastanawiam się nad zmęczeniem .

Jedyne co musisz to się odstresować i bardzo dobrze się rozgrzać .

Co do wyników ujdą ! Więc nie powineneś się martwić .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Weteran
Opublikowano

Aham.Ok

Przed takim biegiem chyba nie jeść dużo ? A jak z oddychaniem , jak mnie kolka zlapie ? Przez nos czy przez buzie i wolniej czy szybciej oddychac wtedy ?

@edit

A wlasnie przed takim biegiem wypic moze jakis napoj energetyczny ? np. tigera , redbulla ? Czy to cos pomoze ? :D

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano (edytowane)

@up nie jedz dużo. np jak ktoś je 2 kanapki to zjedz jedną. Oddychaj nosem jak cie kolka złapie to miej to w dupie. Jak ja biegłem na 1600m to miałem kolkę ale biegłem równomiernie i nie stanąłem ani na chwile. Jak chcesz to napij sie kilka łyków jakiegoś napoju chociaż to dużo nie da.

@edit a i oddychaj normalnie nie przyspieszaj oddechu bo ci w gardle zaschnie . Oddychaj powoli tak jak to robisz normalnie siedząc czy leżąc

Edytowane przez KickAssPL
Weteran
Opublikowano

Ta bede biegal z mp3 na zawodach .. :D

mpccopy.jpg

Opublikowano

przypatrz się na poradniki na youtube ! ja tak zawsze robię przed jakimiś zawodami ;p

Technika jest najważniejsza

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

A czemu nie? Mp3 bardzo pomaga. Podstawowy błąd podczas takich zawodów, każdy biegnie na początku najszybciej jak może a potem się męczy. Rozłóż swoje siły aby starczyło Ci ich na cały dystans.

.

Opublikowano

Moja rada, miej w dupie innych biegnij ,,sam''ze stałą prędkością

PS: myśl o dziewczynach ;D

Oddychaj w rytm jakiejś piosenki :D

TAK Rubik idzie na myśl

Opublikowano

Zjedz pokarm bogaty w weglowodany ale duzo wczesniej.Plyny nie energetyczne tylko izotoniczne (isiostar powarade itp NIE redbull tiger itd)

zacznij spokojnie i oddychaj nosem a wypuszczaj ustami powietrze

Weteran
Opublikowano

Temat do zamkniecia.

Zajalem 3 miejsce , wiec jest git bo 1 i 2 zajeli kumple ze szkoly ii mam buziaka od koleżanki :PP

mpccopy.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...