Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcę Kupić Gitarę Elektryczną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy i przepraszam za wszystkie błędy jakie tu mogą wystąpić.

Od jakiegoś czasu uczę się grać na gitarze klasycznej i chciałbym mieć gitarę elektryczną, czytałem na innych forach o niej ale mam do was pytania:

- Czy gitara za około 600 zł z firmy Washburn Jest dobra ?

- Czy Mostek stały: Tune-O-Matic Jest dobry, czym się różni Stały od Ruchomego ?

- A kolor gitary dla Mężczyzny Jaki najlepiej czy jest jakaś różnica nie chcę żeby ktoś się zemnie śmiał, że mam taki kolor gitary?

- Laney LX35R ten Piec jest dobry ?

- Czy jest duża różnica między graniem na elektryku niż klasyku ?

Dziękuje za Wszystkie odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znaczna różnica, inne struny, inne progi, inny dźwięk, ale podobnież gra się łatwiej (sam cisnę na akustyku, czasem do kumpla na elektryka wpadam).

Z gitar szczerze polecam Ci tą

To jest ukryta treść, proszę

Jest dobra na początek jaki i na średnie zaawanowanie, nie opłaca Ci się kupować takiej za 6 stówek, bo gdy już ją dobrze ogarniesz, dźwięk będzie Cię nie zadowalał.

+ do tego porządny wzmacniacz. Wydaj na niego mniej więcej tyle co na gitare, bo przecież nie chcemy tracić pięknego dźwięku przez słaby wzmacniacz prawda? :)

O dokładne szczegóły pytaj w sklepach muzycznych, tam sprzedawcy na bank Ci wszystko elegancko wytłumaczą.

A i jeszcze jedno. Licz się z tym że trzeba kupić kable, efekty i inne pierdółki :)

Kolor gitary to sprawa indywidualna , to TOBIE ma się podobać, to TY na niej grasz i to TY masz czerpać z niej przyjemność, a innym chuj do tego :)

Edytowane przez kaziok

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy i przepraszam za wszystkie błędy jakie tu mogą wystąpić.

Od jakiegoś czasu uczę się grać na gitarze klasycznej i chciałbym mieć gitarę elektryczną, czytałem na innych forach o niej ale mam do was pytania:

- Czy gitara za około 600 zł z firmy Washburn Jest dobra ?

- Czy Mostek stały: Tune-O-Matic Jest dobry, czym się różni Stały od Ruchomego ?

- A kolor gitary dla Mężczyzny Jaki najlepiej czy jest jakaś różnica nie chcę żeby ktoś się zemnie śmiał, że mam taki kolor gitary?

- Laney LX35R ten Piec jest dobry ?

- Czy jest duża różnica między graniem na elektryku niż klasyku ?

Dziękuje za Wszystkie odpowiedzi

1. Nie , nie kupuj gitary za 600 zl chociaz juz mozna dostac dobra to i tak brzmienie z nich jest nie najlepsze. Duza role odgrywa piecyk czy tam kominek wzmacniacz :D Jakbys podal twoj dokladny budzet powiedzialbym ci dobry zestaw. Narazie jesli to 600 zl to mozesz kupic jakis zestaw squiera za okolo 1000 zl z giatara stroikiem , strunami , wzmacniaczem 15w . Ja na takim gralem przez pierwsze 6 miesiecy potem dokupilem wzmacniacz a gitara i tak mi dlugo sluzyla az przesiadlem sie na cos dobrego a kilka ich bylo.

2. W twoim budzecie tylko mostek staly bo bedzie sie mniej rozstrajac nic ruchomy chyba ze dokupisz blokowane klucze ale to gowno . a tanie gitary i tak sie rozstrajaja ale ze stroikiem to 30 sek zabawy.

3. Nie wiem kupuj gitare na jakis wzor np. grasz heavy metal ^^ kup sobie jakiegos xeorta czarnego , jazz country to cos podpalanego drewnianego , i tak dalej ja np. kocham czerwone straty takie co na nich gra borysewicz.

4. Nie jest dobry piec ;P Ja ci prosto z serca polecam piece Line 6 nawet 15w ma pelno mocy i glosno gra dzieki glosnikom celestiona. Jakbys mogl kupic 30w line 6 iv to perfekcyjnie i starczy na lata, Na nim juz zagrasz w knajpie czy cos takiego . Dlaczego line 6 ? Bo maja bardzo duzo efektow coprawda elektronicznych ale uwierz sa naprawde dobre . A kupujac piec dobrej marki trzeba wydac podobna cene + pedaly do efektow.

5. Ogromna.

Jak masz jakies pytania niejasnosci pisz :P

wakow9.png