Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak U Was Wygląda Sytuacja Z VPS-em z Exone.pl

Adrian838

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym sie was spytać jak to u was wygląda, Posiadam wykupionego VPS-a z eXone.pl, podstawowe parametry z XP-kiem. Posiadam na nim straszne lagi... czy wy tez je macie ? i czy wiecie jak im zapobiec ?

Proszę o pomoc.

Opublikowano

nie da się zapobiegać takim lagom kolego to nie twój komputer licz się też z przesyłem danych pomiędzy tobą a vps.....

Opublikowano (edytowane)

Też miałem przez dwa dni lagi. Teraz już ustąpiły po napisaniu do nich. Napisałem do nich. Po kilku godzinach już po lagach. Nie ustępują podczas czatowania. Mówią że to wina twojego systemu na vps. Cały czas mów że to ich wina, że system jest ok, sprawdzany (mój był trzy krotnie sprawdzany przed zainstalowaniem na vps) i w koncu może ci się uda. Czekam do końca miesiąca jak się skończy okres i chyba skorzystam z usług 1&1. Mają tam jak pamiętam tylko do instalacji tylko te darmowe systemu m.in. ubuntu. Mam ubuntu u siebie i mam te 4 tygodnie na zastanowienie się jak uruchomić kbot on linux.

PS. Szczerze, dla mnie ubuntu jest znacznie lepszy od windowsa w 100 %. Nie zależnie jaki będzie windows, linux zawsze lepszy. Szkoda tylko że na niego jest mało aplikacji i dużo operacji na systemie trzeba wykonywać przez terminal. Dla przeciętnego użytkownika administracja ubuntu i rozwiązywanie problemów może być nie lada wyczynem. Tez na początku miałem problem, teraz już tego nie mam. Dobrze że gedit ma wbudowaną funkcję składni języka c++, przez terminal można potem ten program skompliowac. Sorry, że się tak rozpisałem ale to pozytywne wrażenia.

Edytowane przez Madry12
Opublikowano

up kbota nie uruchomisz na linuxie testowałem :) nic ci nie da zainstalowanie emulatora kbot ma to do siebie że importuje dll z systemu i ma standardowe ścieżki typu %/WINDOWS a na linuxie tak nie ma

Opublikowano

nie wyemulujesz tego siedzę w unixach od 6 lat a bawiłem się z kbotem tydzień czasu aby to odpalić na linuchu i żeby w miarę śmigało to jest nie osiągalne

Opublikowano

zawsze będzie wywalał błąd unix to nie windows tu nie ma ścieżek typu C:/WINDOWS ani .dll których win używa.. nie ma szans nawet tego wyemulować musieli by napisać wersje na linucha innego wyjścia nie ma

Opublikowano (edytowane)

Mądry nie odpalisz ;p Posłuchaj Maxika. Męczyłem się z tym, ale nadal wywala błąd ;/

Czyżby, a wirtualizacja? Potrzeba więcej pamięci ale odpali :) Mądry wszystko wie :D Może wirtualizacja to nie zbyt dobry pomysł ale zawsze cos.

Edytowane przez Madry12
Opublikowano

Ja narazie czekam na odpowiedź diementa i ivanka , bo napisałem do nich w tej sprawie to ivan odpisał mi "hmmm" a po chwili "wait" , no to czekam.

Opublikowano

Ja narazie czekam na odpowiedź diementa i ivanka , bo napisałem do nich w tej sprawie to ivan odpisał mi "hmmm" a po chwili "wait" , no to czekam.

I się raczej nie doczekasz. Napisz do ludzi z Ibota. Kiedy wyjdzie Ibot na Ubuntu to i Kbot wyjdzie na ubuntu.

Opublikowano (edytowane)

Ale zawsze coś...

@Edit: aa.... ReactOS? Trzeba go przetestować. Wolne oprogramowanie i odpala ogrom aplikacji od Windowsa bo taki jest jego cel. Musze go jutro pobrac no i oczywiście przetestować.

Edytowane przez Madry12
Opublikowano (edytowane)

ja się wam troszkę dziwie - dlaczego sobie utrudniacie życie z tymi linuxami... jaki problem zainstalować system z repozytorium exone i go spaczować by nie pytał o licencje windowsa, xp, czy win7 dają sobie rade z podstawowymi ustawianiami exone za 19 zł - a dla osób którym mało to za 20 zł mogą sobie dokupić samego ramu i 20 bocików bez problemu idzie na win 7

jeżeli ktoś bardzo chce mogę albo mu pomóc zainstalować albo dać patch'a na System xp i win 7

linuxy - nie zaprzeczę - genialne systemy i każda dystrybucja ject coraz to lepiej dopracowana ale prawda jest taka, że głównie się je instaluje pod obsługę baz danych lub serwerów www niż jako systemy operacyjne do użytku domowego.

Edytowane przez pro_redi
Opublikowano

@up a wiesz czemu? Będą nie długo sprawdzać oryginalność systemów Windows na VPS... a i jeszcze coś. Po co paczować system kupiony w exone. Przecież i tak trzeba zapłacić.

Opublikowano

2x up jeśli chcesz aby listonosz przyniósł ci pismo że nielegalny system masz i sprawa do prokuratury idzie to patchuj.. co do virtualki chłopaki jeśli chcecie wirtualizować to wasz problem zróbcie z jednego vps 2 i po kłopocie... ja się nie przejmuje problemami z kbotem... jednakże dobrze zrobiłem kupując całą maszynę na ovh i teraz problemów jak wy nie mam a złożyć się w 15 osób na maszynę 16gb ram + licka na windows server 2008 to lepsze wyjście niż marnować kasę na gówniane vpsy...