Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na pojawianie sie redstone.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zrobiłem u siebie na serwerze realistyczną latarnię morską, według tego tuta: http://www.youtube.com/watch?v=xDstDpiR6yo

Wykorzystuje ona mechanizm zegarowy, lecz wiadomo, jak to z serwerami bywa, po wyłączeniu i włączeniu serwera mechanizm staje, pistony przestają się obracać, przez co latarnia świeci tylko w jedno miejsce, a światło nie obraca się dookoła. Znalazłem sposób, jak zrestartować latarnię, wystarczy, że w jednym miejscu zabiorę redstone i znów go położę. I potrzebny mi plugin w stylu ControllerBlock, żeby kontrolować, czy ten redstone tam jest, czy go nie ma np. za pomocą dźwigni. Bo przez ControllerBlock można kontrolować różne bloki, ale nie redstone. Proszę pomóżcie, bo nie chcę za każdym razem włazić na latarnię, tylko po to by zabrać stamtąd redstone i znowu go polozyc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuj restartować mechanizm zabierając redstone'a z innego miejsca (dołu latarni).

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

A gdzie ja mam to zmieścić? ten mechanizm same tłoki można dać u góry ale resztę oprócz połączeń do redstone.