Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakładanie Polskiego serwera

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Valenar podejrzewam że 500slotów wystarczy na początek serwera,lecz żeby serwer był dobry przydała by się grupa programistów C#,którzy by mogli wydawać aktualizacje do serwera żeby stawał się coraz lepszy ;).

random.jpg

Opublikowano

No dobrze, nawiązałem do innych teamów i znajomych programistów. Ewentualnie napiszę na forach dla programistów jak nikt się nie ogarnie. Ostateczność to normalni goście na umowę czy coś, ale to już koszty HigH. 500 slotów w zupełności wystarczy na serwer, jak będzie 300 osób online to serwer zarobi na następne sloty na 100%.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Znajdźcie sobie jakiegoś sponsora bądź dobrą prace bo utrzymanie trochę kosztuje, a z dotacji zbyt wiele nie wyciągniesz bo już jest masa serwerów. ;)

Są serwery z małymi i wielkimi ratami, są puste i pełne. Jak już zabierasz się za robienie serwera to zrób to dobrze. Wprowadź coś co przyciągnie uwagę i zachęci do rozgrywki na serwerze. Rób to z głową. :P

zbyt duża sygna

Opublikowano

Eventy przeróżne itd. Raczej serwer z założenia ma utrzymać się sam. Właściwie licząc, że serwer kosztuje te 500zł/mies na początku to "tylko" 50 osób musi kupić silki za 10zł na cały miesiąc... Nie takie niemożliwe ;)

Poza tym serio eventów będzie masa. Mam kupę pomysłów potrzeba tylko kosmetycznych zmian w media. Jeśli znajdzie się ktoś, kto potrafi np. zmienić graczowi hp na dowolne na chwilę albo stworzyć jakiś item wyjątkowy wprowadzę tyle eventów, że wszyscy się zlecą xD

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Eventy przeróżne itd. Raczej serwer z założenia ma utrzymać się sam. Właściwie licząc, że serwer kosztuje te 500zł/mies na początku to "tylko" 50 osób musi kupić silki za 10zł na cały miesiąc... Nie takie niemożliwe ;)

500 zł miesięcznie. Na te dotacje bym się tak nie napalał, a co ja będę tutaj pisał i tak zaraz zostanę sponiewierany, sam zobaczysz. :P

zbyt duża sygna

Opublikowano

Zrespić moby takie jak :

Dark Lizard

Behemoth

Rudolph

Co z tego? Daj na start globce wolfa i peta, pozamiatane

I na start wszyscy będą mieli to co chcą = 0 dotacji bo te wszystkie serwery na plikach Vsro są w sumie dla zabawy.

zbyt duża sygna

Opublikowano

Po 1

+ pierwszy polski serwer

To jest pierwszy polski serwer ?

Jest już kilka polskich serwerów, więc to usuń.

A nie powiem jakich, bo AceBoy jednego z nich nie lubi i już NIKT nie może na nim zagrać <lol2>

Po 2

Żeby taki serwer wybić i zrobić jakieś dobre pliki potrzeba rok lub więcej, więc nastaw się na długą i monotonną pracę. Ja już kiedyś się w to wkręciłem, i nie mam zamiaru tego powtarzać.

Opublikowano

Bez przesady, strasznieście sceptyczni. Może to wina mojego młodego wieku, ale, cholera, trzeba spróbować ! Mam parę pomysłów jak zachęcić do dotacji, nie będę pisał, bo pomysłów konkurencji podsuwał nie będę...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Najlepiej serwer instant 100lvl 9999 silków i wszystkim GM. >.> skończta pierdolenie, bo serio modek zamknie.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Masz dobre zamiary i kilka pomysłów, zapłacisz za dedyk a serwa odpicują Ci ludzie których nie znasz.

Nawet GM musi dobrze obsługiwać komendy, spalisz faila i dupa usrana po koniec serwera.

Co jak co ale masz pliki vSro u siebie? odpalałeś serwer na swoim kompie? Zobacz ile te pliki mają ubytków.

To nie jest robota od tak. Nie tylko ty będziesz musiał mieć czas ale też zespół który do tego zwerbujesz,

nie każdy jest dorosły, niektórzy chodzą do szkoły więc czasu mało

b577e893e102f.png

Opublikowano

@up

te pliczki nie pójdą na moim kompie (kupuję nowy... kiedyś)

Masz rację, ale staram się z ludźmi gadać, jak zresztą widzisz.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up

te pliczki nie pójdą na moim kompie (kupuję nowy... kiedyś)

Masz rację, ale staram się z ludźmi gadać, jak zresztą widzisz.

Polska dziwny kraj. Teraz nachapią się, że Ci pomogą a potem wyjebią na pierwszym lepszym momencie. Tutaj nic nie zwerbujesz. Sami swoi bądź Team zebrany i zgrany i na pewno nie FULL POLSKI.

zbyt duża sygna

Opublikowano

Moim zdaniem raty hmm może x100 było by dobrze ,ale teraz tak eventy muszą być , na początek gdyby by było 1m sp , 10m golda , poty x100 , scrolle na speeda itp. Również mam wiele pomysłów mogę jakoś wesprzeć serwer , jakimś modem na forum czy coś być no i podstawą jak dla mnie super tanie silki np. za 5 zł już grab pet , + coś tam takie . Za 15 zł premka , uwierz że może Wam się to nie opłacać początkowo , ale jak 100 osób kupi to jest szmal ;) Jak pisałem wcześniej piszę się na jakiegoś moda w grze forum :)

Opublikowano

Jak zrobimy high raty to ludzie nie będą kupować silk itemów, bo wbiją 110 zanim zaczną ich potrzebować. Tak to jak będą szli powoli zechcą tego graba żeby mieć na seta itd. Eventów wymyślam na pęczki, na tą chwilę spokojnie 10 pomysłów na łatwe do zrobienia i ciekawe eventy mam. Potrzebujemy tylko kompetentnej osoby, która potrafi postawić serwer i ew. troszkę tam pogrzebać (odbugować).

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja się zgłaszam do teamu jako coś ale kid mod na forum jak i w grze , osoby mające pytania będą je kierować do mnie , bądź innego moda , przez co GM - ty i inni będą mieli spokój ;) Co do rat x50 będzie dobrze ;)

Opublikowano

dobra... Serio nikt kurna nie zna programisty, który podjąłby się odbugowania tych plików, postawienia serwera i dokonania subtelnych zmian na początek ? Po przyjacielsku za tą 100-wkę czy cuś xD

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja się zgłaszam do teamu jako coś ale kid mod na forum jak i w grze , osoby mające pytania będą je kierować do mnie , bądź innego moda , przez co GM - ty i inni będą mieli spokój ;) Co do rat x50 będzie dobrze ;)

Zrobisz z siebie jakąś tanią sekretarkę za GM ? Widać, że tanio się cenisz i nie jesteś nawet wart tego GM.

@UP

Nie znajdziesz raczej nikogo takiego tutaj, spróbuj na epvp tam wiele szybciej możesz uzyskać rezultat.

zbyt duża sygna

Opublikowano

Zrobisz z siebie jakąś tanią sekretarkę za GM ? Widać, że tanio się cenisz i nie jesteś nawet wart tego GM.

@UP

Nie znajdziesz raczej nikogo takiego tutaj, spróbuj na epvp tam wiele szybciej możesz uzyskać rezultat.

Po 1 nie chcę gm :) po 2 chcę tylko pomóc nic więcej , a kwestia wynagrodzenia o ile można tak to nazwać leży między mną , a GM.

Opublikowano

Dobra koniec emocji. Na razie priorytetem jest ktoś kto serwer założy i wstępnie sprawi, że będzie bugless. Jeśli nikogo nie znajdziemy - to chyba wiadomo...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Nie wiem czy temat dalej ma być otwarty czy nie, ale dołączyłem do projektu rafdzia. To by było na tyle :D

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...