Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakładanie Polskiego serwera

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Był już taki temat, ale chciałbym żebyście podyskutowali ze mną (na ciut wyższym poziomie niż z pijawką). Do rzeczy, mianowicie chciałbym założyć (być współzałożycielem ?) Serwera Polskiego. Potrzebny jest serwer dedykowany (na początek ok. 500 slotów potem się zwiększy) czyli to koszt rzędu... 400zł ? Powiedzmy. Teraz kwestia zmian w silku... nie znam się na tym, mam podstawy c++ i ogólnie dobre rozeznanie w kompach pewnie jak gdzieś w google jest to odkopię i krok po kroku zrobię... ale nie o to chodzi. Wiadomo. Ogólnie potrzebowałbym kogoś, kto w miarę ogarnia temat edycji media i byłby w stanie wprowadzać jakieś drobne zmiany. Na początek wystartowalibyśmy z serwerem w stylu 100-200 slotów (tani serwer dedykowany) i w ramach dotacji i silków (względnie NA POCZĄTEK nova za dotację) kupilibyśmy lepszy serwer na 500 czy tam 1000 slotów.

Drzewko decyzyjne xD:

+ Jeden z pierwszych polskich serwerów

+ znam się na tej grze, każdy pr0 będzie zadowolony

+ serwer pierwszy będzie z ratami rzędu 100-150 (z bookiem) i drop koło 40. Potem następny zależnie od zapotrzebowania może być low w stylu 70 albo high 200-250.

+ chętnie przyjmiemy do projektu osoby kompetentne, znające się na zmianach w media

- jest sporo serwerów

- na razie nikogo do zmian w media

Proszę o mądre wypowiedzi :3

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

No dobrze więc pierwszy serwer będzie rzędu 70x. Ok to już mam. Czekam na dalsze wypowiedzi :)

@up

+ :D

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Jak już taki serwer to raty lepiej mniejsze bo wiadomo 100x to zaraz same hlvle będą latać.

A jak tak to dobry pomysł dość ..

1312476347-U203760.png

Sygnatura by R4donix.

Czekam na dalsze propozycje czegoś podobnego

:)

http://www.mpcforum.pl/topic/416750-zlecenie-sygnatura-avatar/

Opublikowano

Wiem, że pomysł zacny xD Tryskam pomysłami na eventy itd. po paroletnim stażu na isro i grze na privach wiem czego ludziom potrzeba :D Tylko ktoś do spółki by się przydał...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

serwer

2 x 250 GB SATAII (7200 RPM)

2500 GB

Intel i5 750

4 x 2,6 GHz

4 GB DDR3

50 Mbps

jest za 400 zl misiecznie..

moge dac wam jakas czesc z tego..

Opublikowano

okej. @up

znasz się trochę na kompach czy cuś ? Potrzebujemy kogoś do robienia rzeczy typu dodanie czegoś do npc, zmiana hp kogoś, dodanie pet filtera do gry itd. Ewentualnie jak ktoś zna jakiegoś programistę (czy cuś :D) który zrobiłby to za jakąś kasę (znajomy) to proszę o kontakt :)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Po 1 ..

Uruchomiłem serwer u sb na kompie i Stwierdzam iż że nie warto go odpalać :)

BO jak zresetujesz komputer nie odpalają CI się pliczki :)

A co do pomocy mogę Ci pomóc bo wiem Co jest co od podstaw go robiłem :)

Więc jak chcesz napisz do mnie prywatną wiadomość ze swoim GG :)

@Edit

a Co do media umiem je przerobić czyli Dodać rzeczy do Shoopa + Zmiana Name w Shoopie :) zmiane Lauchera umiem też :)

Paradise : 110

SSGAME : 110

Ovilius : 0 Jak narazie :)

Opublikowano

@up

Założyć to ja sam umiem. Chodzi mi o kogoś kto potrafi edytować.

@edit

http://livenet.pl/engine/?9,serwery-dedykowane-simpleserver-w-ofercie-livenet.pl

a takie ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up

Założyć to ja sam umiem. Chodzi mi o kogoś kto potrafi edytować.

@edit

http://livenet.pl/engine/?9,serwery-dedykowane-simpleserver-w-ofercie-livenet.pl

a takie ?

@UP

To mówie żebyś podał mi swoje GG to się dogadamy co chcesz mniejwięcej uzyskać :)

Ja Pracowałem nad swoim serwerem ale najwyrazniej miałem problem z Visual C++ Lib... coś tam Terminate ....

I jak zresetowałem kompa to w ogóle pliki się nie chcą odpalić .. a tak miałbym już all zrobione cuż muszę jeszcze posiedzieć z 2-3 dni

i rozkminić co jest 5 .... Albo jak chcesz napisz do mnie na GG

GG : 4107516

Czekam :) AceBoy-u wiem że nie można podawać GG Ale zaraz z edytuje post :) i nie będzie mojego GG :)

Opublikowano

Valenar Wypowiem sie na temat tak . Pracuje nad Polskim Serverem od pewnego czasu:) Jeden stał na srx emu z moimi poprawkami . Teraz na VSRO plikach jest juz w Closed Beta testach:) ( Nie nie posiadam dedyka niestety narazie nie stac mnie jescze ) Closed beta testy są na moim prywatnym komputerze i w tym czasie zbieramy na dedyka. Ale dobra co do twojego servera Powiem Ci tak

- Zrób małe raty gdzies tak x25 vsro isro 50

- Nie dawaj Novy,SP,Golda za kase całkowicie zepsuje gre bo będzie tak kto da najwięcej hajsu ten ma wszystko

- Koniecznie musisz mieć duży ogar w plikach ( Żeby nie było tak jak na paradise że jakiś bład i turek niewiedzial co robic)

To tyle życzę powodzenia:)

PS. Kupujac dedyka patrz na RAM 16gb ramu powinno starczyc na 500osob

PS2. Po wypowiedzi M@ti i wypowiedzi valenara odrazu widze ze valenar po raz pierwszy sie spotykasz z plikami vsro.... Pliki VSRO wymagaja minimum 4gb RAM TYLKO ZEBY JE URUCHOMIC.

PS3. paradise co to jest zmiana w shopie hah . Edycja media nie jest az tak trudna wystarczy popatrzeć tutaj albo na epvp MASZ MASE poradnikow jak zmienic grafike w luncherze dodac do shopa zmienic poszczegolne grafiki loadingow

TIOiE.jpg

Opublikowano

Częste eventy, dobry exp, tanie silki, bez donate typu "nova, gold" - gracze sami się zlecą. Sam fakt, że serwer będzie należeć do polaków jest zachęcający ;) Jak na razie same tureckie albo inne.

Opublikowano

Polski Serwer czyli że tylko Polacy będą grać ? Jak tak to mam pomysł na nazwę serwera (oczywiście jak ci się Spodoba) MPCSilkroad :) Napisz na PW bo umiem media przerabiać.

Nie, że serwer należy do polaków. Na samych polakach mało by zarobił ;)

plimos

sgc1.jpg

Opublikowano

Polski Serwer czyli że tylko Polacy będą grać ? Jak tak to mam pomysł na nazwę serwera (oczywiście jak ci się Spodoba) MPCSilkroad :) Napisz na PW bo umiem media przerabiać.

@UP

Ja juz pisałem że Przerobie mu media.pk2 :)

Opublikowano

@UP

Ja juz pisałem że Przerobie mu media.pk2 :)

No i co ale niech wybierze kogoś ... Wybierze ciebie to nic się nie stanie...

sgc1.jpg

Opublikowano

MPCSilkroad? pierw musiałbyś uzyskać zgodę kokosza na taką nazwę.

Sprzedawanie itemków Nova w item shopie nie ma sensu,nie lepiej sprzedawać rzeczy typu,Grab Pety,Scrolle na Expa,Avatary ?

Raty najlepiej niskie,coś koło 70x,również pasowało by robić częste eventy. ;)

random.jpg

Opublikowano

Mógłbym pomóc w zmianach (głównie wizualnych) Media.pk2

Trochę bawię się grafiką w wolnym czasie więc mniej więcej ogarniam.

Jak coś to daj znać.

@2UP

Zmienić obraz Lunchera to pikuś.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Gdzie są administratorzy/moderatorzy? Ktoś zgłasza posty do moderatora albo temat powinien lecieć do kosza.

Taką inicjatywę może każdy zrobić. Co z tego skoro nie macie sponsora na serwer dedykowany. Kto się zgłosi skoro w "teamie" mają być losowo dobierane osoby z forum.

Poza tym już 2 Polskie ekipy które mają serwery w innych grach pracują nad postawieniem serwera, zrobić gówno takie jak Class/Paradise to kwestia jak piszą wyżej TUT'a z epvp + serwer'a.

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

ja tam jakąś dotacje (jak pisałem wyżej) na start i strona bo w pk2 na pewno są lepsi niż ja :)

Opublikowano

Kasa to nie problem, uwierz mi. Serwery rozwijały się raczej w stylu 200 slotów na początek (może 500) a potem z dotacji już lecieli. Dodatkowo ja kasę mam, don't worry. Zainwestuję jak się to ogarnie.

Tak, na plikach się nie znam pisałem już o tym nie musicie wypominać.

Widzę, że paru zainteresowanych jest więc no problem :] Na początek serwer (jak patrzyłem) za ok. 450zł mógłby być. Wcale nie musimy startować z super wywalonym serwerem z masą zmian... Tylko ktoś wspominał o "ekipach" pytanie mam jedno: to programiści, czy dzieci ?

ps. Ktoś pisał o closed beta serwera polskiego i problemach z dedykiem. Porozsyłałem gg do wszystkich :D

ps2.

A o tych rzeczach typu nova itd. nie wprowadzam tego, to był jakby pierwotny plan dla np. top 3 donatorów czy coś :D

ps3.

Gdzie mi tu zamykać ?! Wara xD

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...