Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Widoczne piksele, słaba grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem dotyczący Minecrafta. Otóż, gdy chcę pograc niewyraźna grafika daje się we znaki. Po prostu mam powiedzmy, widoczne kreski, których raczej nie powinno byc. Mam najnowszą javę, instalowaną, usuwaną i Bóg wie jeszcze co. Grałem na wszystkich możliwych ustawieniach. Sam laptop nie jest zły, nawet rzekłbym, że ładnie śmiga. Windows Vista, 32-bitowy, Intel Core 2 Duo, 1,5 GHz, 2 rdzeniowy, karta graficzna chyba o ile się nie mylę Mobility Radeon X2300 HD. Z sterownikami też nie ma raczej problemów, więc raczej to nie to. Co ciekawe, wczoraj miałem urodziny i kumple, gdy graliśmy niechcący zamiast zrestartowac komputer, zrobiliśmy hibernację. No nic, coś nie chciało się nagle właczyc po hibernacji. To zrobiłem coś głupiego chociaż... odłączyłem zasilacz i wyjąłem baterię (naprawdę nic chyba innego nie mogłem zrobic). Włączamy znowu...przywracanie systemu..no i dalej gramy w pewną grę. Potem jakoś natchnęło nas by włączyc Minecrafta. Włączamy. I co zobaczyłem? Minecraft wygląda olśniewająco, tak jak u każdego, zero błędów i wszystko ładnie wygląda. Cieszę się, że po problemie, ale gdy potem wyłączyłem komputer, a za jakiś czas znów włączyłem..lipa znów Minecraft wygląda nieciekawie..

Tutaj są screenshoty mojego problemu:

http://imageshack.us/photo/my-images/853/arghv.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/24/argh2s.jpg/

I wątpie by coś było ze sterownikami i javą, bo zazwyczaj to typowa odpowiedź - "Zaktualizuj javę/sterowniki"

Opublikowano

Wgrywałeś jakiegoś texture packa ? Może to coś z plikami w minecrafcie ?

Usuń folder .minecraft z %appdata% i przy następnym włączeniu minecrafta zaznacz "Force Update".

y5r5.png

Opublikowano

Wgrywałeś jakiegoś texture packa ? Może to coś z plikami w minecrafcie ?

Usuń folder .minecraft z %appdata% i przy następnym włączeniu minecrafta zaznacz "Force Update".

Robiłem to już. Nie mam żadnych texturepacków, minecraft nowy, premium też mam.

Opublikowano