Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ustawienia Kbot'a

GameOverMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Długo nie grałem w DO i zapomniałem już co i jak z tym KBot'em. Chcę bić na nim duże kryśki. Domyślne ustawienia do orbitowania alienów to 600 i random+/- (czy jak tam pisało, chodiz w tym chyba o to ile może się oddalać lub przybliżać do aliena, tak?). Mam golca, obecna prędkość statku to 350. Mam, 1 najlepszą osłonkę, 2 te nieco gorsze, a reszta te za 256K. Obie konfiguracje mam 10 osłon (razem z tymi 3 za uri) i 5 napędów. Łącznie na statku i w dronach mam 27 LF3 i jeden laser za 40K.

Jakie mam najlepiej zrobić konfiguracje? I jak ustawić KBot'a? Daję + za pomoc.

obraz24.png

Opublikowano

chcesz bić przez kilka dni czy tylko kilka godzinek dziennie? bo nie wiem jakie ci konfy polecić

Opublikowano

wsadź 5 napędów na obie konfy reszta osłonki a z radiusem ci nie pomogę bo nie używałem na alienki

Opublikowano

To właściwie konfiguracje miałem taką jak powiedziałeś nic nie trzeba zmieniać czyli. Ustawiłem wczoraj 800, radius na 50 i nic ten głupi bot zostawił kryche na parę strzałów.

W ogóle ten bot jakiś niedopracowany, chcę spauzować bota, ok bot się zatrzymuje, ale nie zostawię go na środku mapy, więc klikam żeby podleciał do portalu, a on się uruchamia :/.

obraz24.png

Opublikowano

bot jest dopracowany ale jeśli zbierasz hity a masz ustawioną wysoką naprawę to się nie dziw że zostawia ją

Opublikowano (edytowane)

Mam nastawione na 10%. :( Da się zrobić żeby biło kryśki tylko na x-7? Bo na x-6 jakoś nie idzie za bardzo.

@Edit Zna ktoś może jakiś program, dzięki, któremu podczas pracy KBota będę mógł ulepszać napędy, osłonki itp.?

Edytowane przez GameOverMan

obraz24.png

Opublikowano (edytowane)

Ta, a potem leci sprzedać surki, albo padnie i leci na x-6.

Ten bot jest szalony, ustawiłem jak trzeba na krychy, puszczam go, a on czeka nie wiadomo na co z 10 sec, potem skacze na x-5 i leci do portalu na 4-5, a teraz lata po 3-5 i szuka nie wiadomo czego.

@Edit To jest niesamowite sam zostawił kryche z 1/4 HP, mimo, że miał jeszcze 170K hp, a naprawa jest przy 10% ;O.

Edytowane przez GameOverMan

obraz24.png

Opublikowano

nie mozna przesadzac z radiusem ,bo kiedys ustawialem 790 i gonil mk po calej mapie okrazyl od nowa zostawil i tak kolejna ;d Dlatego polecam 725 , random 15-30