Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router zmienia podszyte ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie może ktoś jak "dogadać się z routerem" który zamienia podszyte ip z powrotem na moje zewnętrzne? Mam skrypt perla wysyłający pakiety udp ze zmienionym ip źródłowym, co zrobić żeby router nie tykał mi tego adresu i normalnie wysłał dalej?

PS

Wireshark na moim komputerze jako źródłowe ip pokazuje podszyte ip, wiec wnioskuje że to nie wina skryptu.

Opublikowano

jakie podszyte ?? na przykładach dawaj bo niezrozumiałe

w większości przypadków wystarczy wyłączyć nat , fizycznie nigdy nie zmienisz IP przypisanego do lini bo to niemożliwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

z tego co wiem ciężko zmienić w routerze bo głównie takie przekierowania robione sa dla interfejsu karty sieciowej a tu raczej nie masz bezpośredniego dostępu do niego

pomyśl że na kompie masz przypisany adres niepubliczny ( przypisany z routera ) a jak wiadomo tego typu adresy nie są widoczne w internecie , działało by na pewno bezproblemowo jakbyś wpinał komputer bezpośrednio do internetu z ominięciem routera

nat ułatwia tylko translacje adresów i bezproblemowo pozwala je przypisywać dla urządzeń podpiętych do routera

najprostrzym chyba rozwiązanie i zadowalająco zmieniającym IP w tym przypadku było by użycie VPN

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

albo wywalenie routera... ale cieżko bym miał połączyć sie z siecią jeśli mam adsl "ze ściany"

a jakbym łączył się z siecią przez telefon komórkowy? ip też by zostało zmieniane, czy moge sie wtedy bawić? (ewentualnie modemy iplus albo blueconnect)