Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]VPS Exone - lagi

Madry12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Wam też tak muli vps-y z exone? U mnie przykladowo wlaczenie kbota zajmuje 7 minut, (w panelu pisze że używane jest 150 - 300 MHZ procesora i nie więcej) mimo iż mam wykupiony vps z procesorem 2 GHz i 512 MB ramu.

Uruchomienie systemu zajmuje 10 minut + 5 minut na załadowanie się pulpitu. Jedynie co dobrze chodzi to internet. Prosze o odpowiedzi. Zainstalowany własny Win Xp (kompilacja bez zarzutu, instalowany też na własnym virtualboxie, smiga pięknie więc to nie wina mojego systemu). System jest czysty, tylko wmware tools chodzi w tle. Używane jest 120 MB ramu bez wlaczonego kbota.

Opublikowano

Mi i Piotrkowi ostatnio też zaczęło strasznie mulić vps ;/ Teraz np. gdy próbowałem włączyć kbota vps nie reaguje na kliknięcia. A gdy już włączę kbota i nastawię go na krychy to bardzo dużo obrywa... W każdym razie możemy pisać roszczenia do exone.pl :D

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Może coś robią na swoich serwerach. Ostatnio kombinowali z VSphere Client 5.0. Po paru godzinach wrócili do wersji 4.1. Coś tam robią. Bennq jakie masz teraz uzycie procesora?

Opublikowano

Hmm robia? to już trochę trwa , też mam ten problem , nie muszę czekać co panowie wyżej ale pare sec to jest :)

może zaczniemy pisać aby coś z tym zrobili,teraz np nie mogę się połączyć dziwne .

Opublikowano

Z rana mniej laguje, gdzieś kiedyś czytałem że ich serwerownia ma neta z TP xD

Downloadu też nie mam takiego jak zapewniali ale mi to nie przeszkadza :P

Opublikowano

Mam dokładnie to samo, na pewno coś robią na serwerowni pewnie to niedługo naprawią :)

OMG ! włączałem Kbota 15min... ale ufffff udało się ! :)

Mam nadzieje że do jutra będzie już wszystko normalnie.

Użycie procka mam 300 MHz na 1GHz. 30%.

Opublikowano

problem mozesz miec przez to ze nie wylogowujesz sie z DO tylko zamykasz od razu okna , ja tak juz nie robie i laczy mi kbot sie normalnie , bo jak robilem wlasnie ze zamykalem od razu okna to tez pokazywalpo mi sie ID zamiast konto.

Nie wiem mi nadal kbot sie nie laczy na exonie :/ laczy i laczy i dupa blada :P napisalem do nich , ale jak zawsze tydzien minie kiedy odpisza .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten sam miałem problem co Wy , wystarczy napisać do nich i po kłopocie .... Napisałem e-mail i następnego dnia miałem już odpowiedz czy wszystko działa dobrze . Napisz a przekonasz się sam .

Opublikowano

słuchajcie ja mam dokładnie to samo lagi jak Skur..... , pisałem już do nich lecz oni odpisali ze tylko ja mam taki problem i ze to moj net nawala bo inni nie maja z tym zadnych problemow ... WTF ?

Opublikowano

Do tych co mają VPS na exone.pl i bocą :): Jaki system operacyjny macie i ile kosztuje was to miesięcznie i czy jest możliwa ta płatność SMS bo słyszałem, że np. serwer kosztuje 19 zł, a sms 40 zł :/.

obraz24.png

Opublikowano

Za 19 zł KBot nie działa bo za słaby sprzęt czy dlatego, że Linux?

@Edit Może ktoś byłby zainteresowany wykupieniem serwera VPS do KBot'a lub IBot'a na współkę? 1 miesiąc ja, 2 ta osoba itd...

obraz24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...