Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia]Dział Pojedynki - Oco chodzi?

Matzar

FanArt - Dział pojedynki.  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dobra propozycja?

• Tak.
      11
    • Nie.
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Opiszę trochę sytuacje w tym dziale, oraz przedstawię parę według mnie korzystnych zmian.

Zacznijmy od działu pojedynków. To jedna wielka "huśtawka", ludzie głosujący, którzy nie mają chociaż podstawowego pojęcia o grafice, decydują o końcowym wyniku pojedynku. Nie chcę tutaj nikogo obrażać, ale są i tacy, którzy głosują tylko z tego względu, że mają tam przyjaciela, lub chociaż chcą się podlizać gdy ktoś jest przy wyższej randze. Moim zdaniem powinny być tam wprowadzone następujące ograniczenia/zakazy.

1. Głosowanie od 100/120 postów. (Nie dotyczy pojedynków na tzw. Dissy).

2. Głosujący musi podać przynajmniej 1/2 argumenty na temat pracy, którą wybrał jako lepszą (Nie mogą to być argumenty typu "Bo ta praca jest fajna", mają to być sensowne argumenty, decydujące o tym, że akurat ta praca jest lepsza).

Tyle, głosujcie w ankiecie, wypowiadajcie się.

Admin Cienia
Opublikowano
2. Głosujący musi podać przynajmniej 1/2 argumenty na temat pracy, którą wybrał jako lepszą (Nie mogą to być argumenty typu "Bo ta praca jest fajna", mają to być sensowne argumenty, decydujące o tym, że akurat ta praca jest lepsza).

Tutaj jestem na tak, warto aby głosujący argumentował swoją wypowiedź.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Jestem absolutnie na tak.

Teraz gdy mam pojedynki, (z Tobą miałem xD), mam dziwne uczucie wiedząc, że ktoś głosuje na mnie z powodu przyjaźni.

Albo "Sorry, praca xxx jest lepsza, ale zagłosuję na Hard'a;".

Byłoby o wiele sprawiedliwiej, i bez żadnych problemów.

Po za tym niektórzy robią konta, i myślą, że nabiją posty w pojedynkach, pisząc tylko nick danej osoby.

Oby to weszło w życie, pzdr. HMS. ;]

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano
Chyba przegrałeś pojedynek i zacząłeś pisać ten temat ;D

Nie. HardMyStyle należała się wygrana, bo po prostu zrobił lepszą prace ;). To nie ma nic wspólnego z moim pojedynkiem.

Opublikowano

Uważam, że to zły pomysł z postami.

Po prostu któryś z modków musi wstawić 2 niepodpisane prace. Tyle.

Nie będzie wiadomo czyja jest od kogo i wszyscy będą szczęśliwi. ; )

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

@Hard No niby tak, ale nie zawsze i, i tak jestem za Baksiem.... znaczy za tym co powiedział + dodawanie argumentów a nie jak to niektórzy piszą przykładowo posta z samym nickiem na który głosuje.

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Na tak.

Większość tylko pisze nick osoby i w taki sposób posty nabija

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

1. Głosowanie od 100/120 postów. (Nie dotyczy pojedynków na tzw. Dissy).

Wybacz, ale w dziale panował niegdyś taki porządek, że userzy mający 1-2 posty byli sprawdzani pod kątem IP, tak aby nie było oszustw.

Idiotyzm. Jak ktoś na coś głosuje to jego sprawa, kiedy idziesz na wybory też tłumaczysz się dlaczego zagłosowałeś na polityka xxx? Nikomu nic do tego i nie ma znaczenia, czy zagłosowałeś na niego bo praca Ci się podoba to Twój znajomy, kochanek, czy po prostu liżesz mu tyłek.

ludzie głosujący, którzy nie mają chociaż podstawowego pojęcia o grafice, decydują o końcowym wyniku pojedynku

Każdy człowiek ma mniejszy, lub większy zmysł artystyczny. Nie możesz zabronić im głosowania. Myślisz, że jaki procent ludzi zna inne obrazy Van Gogh'a niż Słoneczniki, lub Powrót syna marnotrwanego Rubensa.

Zejdźmy na ziemię moi drodzy. Posty w pojedynkach nie są nawet naliczane. Pozwólmy ludziom bawić się tym co się tam dzieje, zamiast wprowadzać kolejne absurdalne ograniczenia.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

To nie są absurdalne ograniczenia :rolleyes: . No to niech chociaż będzie wprowadzone, że prace wystawia moderator/kid, a nie użytkownik, wtedy będzie bez podpisów, którą, kto zrobił.

Opublikowano

To nie są absurdalne ograniczenia :rolleyes: . No to niech chociaż będzie wprowadzone, że prace wystawia moderator/kid, a nie użytkownik, wtedy będzie bez podpisów, którą, kto zrobił.

Przecież i tak wszyscy będą wiedzieli czyja jest dana praca. Więcej realizmu, myślisz, że to się nie rozniesie? Że sami autorzy się nie przyznają czyja jest czyja.

Myśl realnie.

1321896841-U198706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...