Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa latanie na serwerze mutli.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer mutli 1.8 postawiony na hamachi, nie jest to bukkit tylko serw z mc.net lecz nie wiem dlaczego nie działa na nim latanie oraz nieskończone surowce. Ustawiam fly na true lecz nadal nie mogę latać tylko postać podskakuje jak klikam spacje 2 x tak samo jak ustawie gamemode na 1 to nadal nie mam nieskończoność surowców, wiecie dlaczego ?

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

A masz chociaż surowce, ale nie nieskończoność? Spróbuj w konsoli /gamemode twójnick 1!

Opublikowano (edytowane)

A masz chociaż surowce, ale nie nieskończoność? Spróbuj w konsoli /gamemode twójnick 1!

Właśnie, że nie. Nadal po włączeniu tego nie mam wszystkich surowców po kliknięciu "e" tylko te itemy co miałem przy sobie. Na surowcach mi tak nie zależy, ale na lataniu tak.

@EDIT

A trzeba jakiegoś moda na latanie ? Na filmiku na yt widziałem, że gość ustawił fly na true i już sobie latał.

Edytowane przez K4but0o

kabuto.png

Opublikowano

na multi bez bukkita (ten z minecraft.net) nie ma ani latania, (to jest to że gdy po spadnięciu ponieżej bedrocka to nas nie wywali z serwa), i nie ma nieskończonych surkó, co najwyżej komenda /give

Opublikowano (edytowane)

na multi bez bukkita (ten z minecraft.net) nie ma ani latania, (to jest to że gdy po spadnięciu ponieżej bedrocka to nas nie wywali z serwa), i nie ma nieskończonych surkó, co najwyżej komenda /give

Acha dzięki ;) Łap plusa. A jak odpale na bukkicie to potrzebuje moda jakiegoś lub jakiś plugin czy tylko wystarczy włączyć latanie ? Ale nie wiem jakim cudem gość na filmiku miał ten serwer co ja z mc.net i działało mu latanie.

@EDIT

Serw nie bukkit i działa.

@EDIT 2

Udało się ustawić CREATIVE, musiałem wczytać nową mapę. Dzięx za pomoc :) Temat do zamknięcia.

Edytowane przez K4but0o

kabuto.png