Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacja regulaminu i pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę w sprawie "uchybienia" w regulaminie działu minecraft.

Mam 1 pytanie: Od pewnego moda tegoż działu dowiedziałem się że nie można podawać plików z folderu ".minecraft" i mam takie pytanie: Dlaczego ?

1.Nie jest to związane z piractwem ! Każdy (czy to pirat czy gracz z oryginalną grą) posiada tam TAKIE SAME PLIKI !

2.Notch (Twórca gry) zezwolił na edycję plików gry, zabronił jedynie edycji informacji o prawach autorskich !

3.Do uwierzytelnienia autentyczności/oryginalności gry służy Launcher, tak więc chciałbym aby:

-Był zakaz publikowania zmodyfikowanych launcherów (umożliwiających grę "na lewo")

-Umożliwiono publikację plików z .minecraft gdyż jest to w pełni legalne.

Dziękuję i proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego pomysłu.Ponieważ wiele osób ma problemy z instalacją (legalnych) modów, a tak to można by mu udostępnić pewien plik, on by wkleił i po problemie :D

Opublikowano

w 100% sie zgadzam. Nie wiem jaki sens ma zabianianie wrzucania folderu .minecraft skoro notch na to zezwala. Teraz (po zniesieniu zakazu) ludzie beda mogli pobierac gre z zainstalowanymi modami a moze sie na tym nie znaja i sami nie potafia

• Dodaj nową pozycję...