Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aol a problemy z policją ?

CrazyBoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam małe pytanie zmieniając IP przez aola i wypełniając oferty z zakupem fałszywymi danymi czy można za to mieć problemy z policją ?

Dam na przykładzie (nieprawdziwym)

Jest reklama za 150 SM ale trzeba kupić coś w cenie załóżmy 100 zł. Ja to wszystko pięknie wypełnię fałszywymi danymi za pobraniem przesyłka i co dalej ? SM dostanę wszystko pięknie ale czy przez takie coś może do mnie zapukać policja ? Czy dojdą do mojego prawdziwego IP ?

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Dojść do Twojego prawdziwego ip jest bardzo łatwo, więc nie radze wypełniać ofert nie darmowych, rób te darmowe a nie powinieneś mieć żadnych problemów z policją...

Opublikowano

Nom.. Zrób kilka ankiet czy czegoś tam i zarób legalnie,

niż potem będziesz miał przejebane..

Chciałbyś że by ktoś do ciebie zapukał i prosił o 100zł ?

(a Ty o niczym nie wiesz)?

;]

Dajno + ;p

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Nie bd miał żadnych problemów z policją po prostu jakoś zablokują to lub nie bd możliwości wypełniania reklam :)

Jeśli oszukujesz w taki sposób że zamawiasz na kogoś to możesz mieć przerąbane kiedyś tak było że zamawiali na kogoś garki :D śmiałem się i pytałem qumpli czy chcą :D nieee wiesiu :D

Po ip mogą dojść ale np jak zamówisz x1 to firma raczej nie bd tego zgłaszać ale np jak zamówi tak z 1k osób to nie wiem co zrobią :D

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

nie zapukają pod warunkiem ze robisz reklamy z innego kraju robisz np z Francji ty masz ip pl i juz konczy sie namierzanie ;)

rob spokojnie ja robie te reklamy platne pierwszy raz zrobilem ze lata temu i nikt jeszcze nie zapukał

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Większość osób myśli, że jak sobie wchodzą przez bramke/serwer proxy, to im mogą gówno zrobić...

Lecz teraz mam dla nich złą wiadomość, dla policji, to jest żaden problem.

A co do tematu, to nie radzę, bo będzie puk puk ;)

Opublikowano

Możesz mieć problemy z policją. Podawanie fałszywych danych jest karalne, zapewne znajduje się tam na tej ich stronie, gdzie to możesz zamówić, że jest to karalne. Nie radzę się w to bawić, jak Cię zgarną, to będziesz miał problem. =)

Opublikowano

Lepiej podaj nazwe tej reklamy, ktora wchodzi za pobraniem ;pp

A tych znawcow ktorzy pisza ze bedziesz mial problem to olej, bo pojecia o grze nie maja w ogole.

Skoro da sie zrobic reklame i dostac punkty, to znaczy ze reklama jest zle zabezpieczona.

Opublikowano

Lepiej podaj nazwe tej reklamy, ktora wchodzi za pobraniem ;pp

A tych znawcow ktorzy pisza ze bedziesz mial problem to olej, bo pojecia o grze nie maja w ogole.

Skoro da sie zrobic reklame i dostac punkty, to znaczy ze reklama jest zle zabezpieczona.

to co jak wojny sa albo mordercy to zabijaja poniewaz panstwo jest zle zabezpieczone.puknij sie w pusty baniak on wypelnia rekalme podaje nie swe dane i ktos dostaje paczke i idzie na policje ze ktos taki tu nie mieszka i procedura sie zazyna skad zamawiane itp itd.zresza aol zmienia IP a za to banik jest.

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

Jak raz spróbujesz to raczej nic Ci się nie stanie, chyba że cały czas będziesz wypełniał te reklamy.

Polska policja jest taka że przepuści Ci ten 1 raz pewnie :P

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Jak raz spróbujesz to raczej nic Ci się nie stanie, chyba że cały czas będziesz wypełniał te reklamy.

Polska policja jest taka że przepuści Ci ten 1 raz pewnie :P

morderca jakos nie przepuszczaja a nawet osoba po % co prowadza rower wiec watpie by mu nic nie zrobili!!!

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

to co jak wojny sa albo mordercy to zabijaja poniewaz panstwo jest zle zabezpieczone.puknij sie w pusty baniak on wypelnia rekalme podaje nie swe dane i ktos dostaje paczke i idzie na policje ze ktos taki tu nie mieszka i procedura sie zazyna skad zamawiane itp itd.zresza aol zmienia IP a za to banik jest.

Porownujesz mordercow do ludzi wypelniajacych reklamy?

No o fajnie masz na chacie.

Pozatym zadana reklama nie jest wysylana za pobraniem, tylko najpierw trzeba wyslac przelew, pozniej dostaje sie paczke ;)

Opublikowano

Porownujesz mordercow do ludzi wypelniajacych reklamy?

No o fajnie masz na chacie.

Pozatym zadana reklama nie jest wysylana za pobraniem, tylko najpierw trzeba wyslac przelew, pozniej dostaje sie paczke ;)

od oszukiwania sie zaczyna a konczy na gorszych rzeczach.co do chaty to mieszkam w domie a nei chacie wiec ty masz lipe w chacie buahahaa.to ja wysle reklame gdzie przysylaja paczke za pobraniem na twe dane i zoabczymy jak ci matka w chacie znowu tyle zloji.aol zmienia ip wiec bana wychaczysz na konta w grze pozwiazane wszystkie.nie warto tym szitem sie bawic.

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

Hehe , nie wiem poco się jeszcze kłócicie User : Marihuana661 w bardzo prosty sposób ci to wytłumaczył Jeśli korzystasz z Aola , to napewno ciśniesz na Amerykańskim ip czyli płatne Oferty pochodzą ze sklepów w Ameryce , więc po pierwsze Kto ci wyśle do Pl paczkę , jeśli sprawdzą już twoje prawdziwe ip dzadzą sobie spokój co innego

jeśli wejdziesz bez zmieniania ip , na polską stronkę metin2 i wypełnisz jakąś reklamę z fałszywymi danymi wtedy cie dupną . Proste

Pozdrawiam LesIOO

Opublikowano

@up: chyba nie znasz systemu.. Jeśli w ameryce coś zostanie zgłoszone, to automatycznie tam pobierają jego IP. Widzą, że jest polskie, dlatego wysyłają sprawę do EAO (po ang. EDA) lub do Sił Żandarmerii Europejskiej -są to organizacje stworzone przez Unię Europejską. W tych organizacjach na jeszcze bezpański koszt prowadzone są działania śledcze (agenci tej drugiej organizacji potrafią w 5 dni znaleźć mordercę, nawet jakby był zakopany pod ziemią). Przeważnie (w takich małych sprawach) oddają sprawę danemu krajowi (chyba, że nie wiadomo w jakim kraju sprawca może przebywać) tj. teraz Polsce. A w Polsce stery przejmują Policja, CBŚ. Od policji i cbś do informatyka biegłego całkiem blisko, dlatego niezwłocznie wyślą list w białej kopercie do twojego domu, a wtedy albo będziesz udawać, że o niczym nie wiesz, albo proceduralnie pójdziesz do sądu, gdzie przedstawią Ci (a właściwie Twoim rodzicom) zarzuty. Nie ma się co martwić, że poszkodowana firma nie przyleci -nawet jeśli wulkan by wybuchł, na miejscu jest sztab osób (amerykańskie ambasady w europie również istnieją). A! I poza kosztami niezapłaconego produktu pozostaje jeszcze zwrócenie pieniędzy za całą akcję ;)

Dlatego pozdrawiam panów wyżej- nawet jeśli minęło 20 lat to firma może obliczyć nieścisłości w rachunkach, a wtedy zawiadomić księgowych sądowych, którzy chętnie przeliczą wszystkie dolarówki (bój się Boga, jeśli firma była sponsorowana lub dofinansowana przez rząd).

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Hahahahhahaha kolego wez sie zastanow co ty piszesz, za duzo filmow ogladasz.

Wiazanie sie z sponsorpay to rowniez wiazanie sie z oszustami.

Myslisz ze tylko pojedyncze osoby robia reklamy?

Musieli by zajac sie kilkoma tysiacami ludzi, cala akcja byla by drozsza niz koszt calej firmy.

Dlatego czesto jest tak ze reklama jest np tylko tydzien i pozniej znika, a pozatym NIE MA REKLAM w ktorym wysylaja cos za pobraniem !!!!!!!!!!!!!!! jest tylko wysylanie do nich na konto i oni wysylaja dopiero !!!

Pozatym skoro adres jest fake to gdzie ta paczka zostanie wyslana skoro adresu takowego nie ma ? Pomyslcie ludzie zanim zaczniecie pisac brednie.

Politycy robia przekrety na setki milionow i nie maja problemow, a ty chcesz sie czepac kilku ludzi ktorzy zarobili 100 sm.

Opublikowano

@up: zachęcam do zapoznania się z systemem zabezpieczającym Unię Europejską, chyba, że dla ciebie tak zaawansowane systemy są tylko filmem...

Musieli by zajac sie kilkoma tysiacami ludzi, cala akcja byla by drozsza niz koszt calej firmy.

heh, proszę pana, zysk z łapania przestępców znacznie przewyższa koszty owej operacji. Fakt, że jest bardzo dużo przestępców tylko powiększa uśmiech na twarzach prezesów.. Nawiążę do Francji, w której rok temu (?) zakazano ściągania pirackiego oprogramowania -z 5% powiększyła się liczba ludzi używających piratów do 7% -wszyscy zapłacili karę. Proszę sobie obliczyć ile to jest 7% z ludności Francji, a następnie porównać do 'kilku tysięcy'.

Pozatym skoro adres jest fake to gdzie ta paczka zostanie wyslana skoro adresu takowego nie ma ?

Nie musi nigdzie dochodzić, wystarczy, że po wysłaniu wróci do firmy, co będzie oznaczało złamanie regulaminu SponsorPay'a lub firmy udostępniającej ofertę (tj. w tym przypadku Gameforge). Powiedz mi: jak bardzo trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że złodziejstwo będzie wiecznie tolerowane ?

Politycy robia przekrety na setki milionow i nie maja problemow, a ty chcesz sie czepac kilku ludzi ktorzy zarobili 100 sm.

W polityce często rządzi korupcja, więc nie porównuj jej do złodziejstwa. Taak, złodziejstwa, bo firma wykupuje SM, żeby je później rozdać swoim klientom, a ci nie wiadomo dlaczego nic nie kupują, tylko biorą nagrodę.

Drogi UP: powróć na ziemię - to nie są lata 90 gdzie internet był tym co złodzieje kochają najbardziej...

And i ain't gonna lose
'

b234x60.jpg

Opublikowano

Hahahahhahaha kolego wez sie zastanow co ty piszesz, za duzo filmow ogladasz.

Wiazanie sie z sponsorpay to rowniez wiazanie sie z oszustami.

Myslisz ze tylko pojedyncze osoby robia reklamy?

Dlatego czesto jest tak ze reklama jest np tylko tydzien i pozniej znika, a pozatym NIE MA REKLAM w ktorym wysylaja cos za pobraniem !!!!!!!!!!!!!!! jest tylko wysylanie do nich na konto i oni wysylaja dopiero !!!

Pozatym skoro adres jest fake to gdzie ta paczka zostanie wyslana skoro adresu takowego nie ma ? Pomyslcie ludzie zanim zaczniecie pisac brednie.

piszesz glupoty!!!!!!!nie wzioles pod uwage ze kosztami akcji obarcza oszusta haha i co zatkalo kako!!!!wiesz ze naklanianie do oszustwa jest karalne a ty swym postem naklanisz bo piszesz ze zero konsekwencji i tym zachecasz hahaha

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

Co może stracić ? -hm, będzie miał po prostu w aktach dopisek, że był karany i tym samym straci możliwość pracowania w państwowych firmach. Ponadto zadaj sobie pytanie, czy gdybyś był właścicielem firmy, to przyjąłbyś byłego więźnia lub osobę będącą w poprawczaku -chociażby fakt, że taka osoba musi być bardzo naiwna i lekkomyślna, od razu widzę dziesiątki czarnych scenariuszy. Nawet jeśli wszystko się zagoi to piętno inter-narodowego oszustwa zostaje dopóki, dopóty nie spalisz swoich wszystkich akt potwierdzających twoją winę ;) Połowa tego posta jest bardzo subiektywna, dlatego odsyłam do poprzednich postów.

And i ain't gonna lose
'

b234x60.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...