Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Pro7

Sacon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2116987576.png

Witam, cześć i czołem!

Serwer Pro7 to ponadprzeciętny serwer, który sprawi, że na Waszej twarzy pojawi się uśmiech, powiecie śmiało – To jest to czego szukałem!, Nareszcie!

W skrócie ujmę parę faktów, od ponad roku ulepszamy, poprawiamy i optymalizujemy klienta gry. Więcej informacji znajdziecie poniżej.

Screeny weryfikujące

275665177.png

mini_2239252719.png

4885261169.png

Każdy wie, że „Raty 200” nie ukazują zbyt precyzyjnie ile zajmie nam wbicie maksymalnego, lub chociaż połowy z maksymalnego poziomu.

Ujmę to w taki sposób, że wbicie 60 poziomu nie będzie zajmować 2 godzin, lecz dłuższą chwilę, przy której będzie towarzyszył drop przedmiotów skonfigurowany odpowiednio pod szybkość levelowania.

Maksymalny poziom to 200.

2941979128.png

4571864717.png

4189530457.png

Procesor - Intel Core i7-2600

Pamięć RAM - 16 GB

Przepustowość łącza – 1Gbps

Dysk twardy - 2x 1 TB

194646555.png

4309400279.png

3895329485.png

Ulepszacze: tak

Magiczny metal: tak

467957675.png

Ko%C5%9B%C4%87_Palca.jpgNiebieski_Kryszta%C5%82.jpg1425818226.jpg

2156290546.png

2294896137.png2626199459.png

2306690169.png

Na bieżąco dodajemy expowiska, a więc na stan dzisiejszy możemy zaliczyć w pełni działającą dolinę seungryonng, górę sohan, loch pająków v1 , ognistą ziemię, loch pająków v2, czerwony las,

atlantyda v1, zombie 100 oraz 105, wyspa troli, postrach mumii, pustynia zombie, atlantyda v2. Oczywiście każdą nową mapę, którą mamy zamiar wprowadzić odpowiednio przygotowujemy

na osobnym serwerze co pozwala nam wykluczyć 'bugi z levelowaniem' i podobne. Nie zapominamy również o dodatkowych ulepszaczach, szkatułkach.

Bez%20nazwy-3.png

3768212256.png

Nie planujemy wprowadzać nowych osób do ekipy, mamy ze sobą bardzo dobry kontakt oraz zaufanie więc bez problemów możemy się komunikować chociażby za pomocą telefonu/skype.

Dzięki temu jesteśmy cały czas w kontakcie i na bieżąco komunikujemy się w przypadku wykrycia problemu na serwerze.

2217457438.png

Stan klienta oceniamy na 90%, dlaczego tyle? Pozostałe dziesięc procent to patcher, którego wprowadzimy w dniach otwarcia serwera. Z początku będzie on testowany, tj. czy wszystko ściąga, zamienia i tak dalej.

72byns.png

Nasze grono jest prawie nie zmieniane od ponad 6 miesięcy. Dzięki swojemu doświadczeniu, oraz czasie, który poświęciliśmy stworzenie doskonałego serwera

możemy śmiało stwierdzić, że na Pro7 nie znajdziecie lewych przedmiotów prosto z nieba,

lewego sprzedawania kont. Nie jesteśmy stronnicowi, zawsze wysłuchujemy obydwu stron i następnie wyciągamy konsekwencje. Do ekipy zaliczamy te osoby - Sacon, Monest, Tomek (HA, GA, SGM) oraz Media Team, a dokładniej Tasak oraz Meey.

2chuuc3.png

Jak nam idzie z naprawianiem błędów na serwerze? Nie musicie czekać na wielodniowe interwencje, jak wspominałem – mamy z ekipą stały kontakt, gdzie po zgłoszeniu błędu zaraz wie cała ekipa i natychmiastowo staramy się z tym uporać. Dodatkowo dzięki współpracy z założycielem Metin5.pl zabezpieczyliśmy odpowiednio serwer przed atakami, które mogłyby Was pozbawić chęci do gry z powodu wyłączonego serwera. Nie stosujemy żadnych anty-konkurencyjnych zabaw, takich jak ataki na inne serwery. To jest po prostu marnowanie własnego czasu, lepiej zająć się nad wprowadzeniem czegoś nowego lub wysłuchaniem graczy i wyciągnięcia wniosków, co za tym idzie – ulepszeniem serwera. Dodatkowo parę informacji -
6/7 bonu nie znajdziecie
, Item Shop, skromny bo skromny. Nie będzie w nim zbrojek, mieczy, ogólnego ekwipunku. Stawiamy na zrównoważoną rozgrywkę. Jak długo będzie stał serwer? Bardzo długo, mamy na tyle dopracowane pliki serwerowe oraz klienta gry, że śmiało moglibyśmy go wypuścić już teraz ale woleliśmy upewnić się w stu procentach. Przewidywany start szacujemy na 27.09.2011r - godzinę 18:00. Dzień wcześniej będzie koniec beta testów.

1613674575.png

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do wstępnych zapisów do beta testów (do mnie na PW, wiek, GG) - limit 20 osób.

Pro7

Opublikowano

Weź ogarnij ten system ulepszeń! To się kupy nie trzyma , ze stali robimy hwanga , po czym z hwanga niebiańską (czy co to ,nie wazne ale to stal).

Hełm i tarcze ... jeden epik z kazdego rodzaju podstawowych itemów. Piszesz

To jest to czego szukałem!, Nareszcie!
no to jest to na co nie czekałem ! Stary pomyśl logicznie.

Interface tez to D!

I ogolnie nic nie wiadomo po zapowiedzi.

Opisz wszystkie bony , co potrzeba na ulepszacze (i w jakich ilościach) , jakie wbodowane bony ma epickie eq ...

btw. czy ja mam was uczyc pisaac prezentacje

aa no i nazwa nie powala ... taki 10latek zobaczy "PRO7" albo "promt2" to myśli ze jak tam zagra to będzie owym "pro" ... no a nie oszukujmy się pierwsze co czytamy o serwerze to nazwa !

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Interface tez to D!

wbodowane bony

btw. czy ja mam was uczyc pisaac prezentacje

taki 10latek zobaczy

Po twojej wypowiedzi mogę wnioskować, że ty się właśnie tak zachowujesz, jak opisałeś tą sytuacje, lepiej byś docenił to, że serwer z tego co pisał autor będzie dopracowany, masz napisane ile jest map i czy następne będą, masz system ulepszeń, człowieku, co ci z tych bonów? Masz SS'y handlarzy, nie rozumiem cię, ani trochę.

Co do serwera, to zagram z pewnością, znakomicie się szykuję.

https://www.youtube.com/watch?v=cTGQrA5HHIU

^ król ^

Opublikowano

Ludzie patrzą tylko na nazwę i na system ulepszeń, po czym oceniają serwer tak robi wiele osób. I się myli, trzeba czytać całą zapowiedź serwera, a nie zobaczyć nazwę i system ulepszeń jaki występuje.

ZagajQ, ma rację pisząc, że ze stali robi się hwanga, a z hwanga niebieską stal. Bo przecież jak ze szmatek itd. zrobisz całą stal? Na dodatek niebieską. ^^ A z czarnej, to barwniki i jest gitara. ^^

Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że coś dobrego.

gzpwk.jpg

Gram w League Of Legends , Metin 2 , Counter Strike.

Aktualnie? Czekam na Satab.

Opublikowano

Dziś jeszcze podam Wam kompletny system ulepszeń skoro tak bardzo Wam na tym zależy. Będą opisane bronie na każdą klasę oraz wszystkie zbroje, bo to co tutaj jest to jedna trzecia wszystkiego. Ulepszacze pogrupowaliśmy tak, że do 100'o poziomu bryłki, od 100 do 150 bryłki + kryształy, a od 150 do 200 poziomu powinny dropić jeszcze kolce. Skoro testujemy wszystko na osobnym serwerze to chyba logiczne, że duże bony i podobne wykluczyliśmy z bugów. Nikt nie wie jaki serwer jest, patrząc na samą prezentację. Ale można zauważyć jak dana osoba wypowiada się oraz ile czasu i chęci włożył w zaprezentowanie swojego dzieła.

Opublikowano

Dziś jeszcze podam Wam kompletny system ulepszeń skoro tak bardzo Wam na tym zależy. Będą opisane bronie na każdą klasę oraz wszystkie zbroje, bo to co tutaj jest to jedna trzecia wszystkiego. Ulepszacze pogrupowaliśmy tak, że do 100'o poziomu bryłki, od 100 do 150 bryłki + kryształy, a od 150 do 200 poziomu powinny dropić jeszcze kolce. Skoro testujemy wszystko na osobnym serwerze to chyba logiczne, że duże bony i podobne wykluczyliśmy z bugów. Nikt nie wie jaki serwer jest, patrząc na samą prezentację. Ale można zauważyć jak dana osoba wypowiada się oraz ile czasu i chęci włożył w zaprezentowanie swojego dzieła.

Więc czekamy na kompletny system ulepszeń, i dawaj na bieżąco informacje bo nie wiadomo czy ktoś Ci tu przykładowo zagra. Było wiele serwerów gdzie w zapowiedzi znajdowało się wiele rzeczy, gdzie ludzie pisali, że to będzie "serwer nad serwerami", a gdy doszło do startu to masa bugów, nie ma tych rzeczy co były w zapowiedzi, były obiecywane śliwki na sośnie, a nie nie było ani jednej tej śliwki. Więc wiesz o co chodzi, tu też tak sądzę, że tyle rzeczy w zapowiedzi, a wejdę przykładowo na serwer ja by sprawdzić czy wszystko dałeś i by zagrać, a tu okaże się, że 2/4 rzeczy nie będzie tych co w zapowiedzi.

gzpwk.jpg

Opublikowano

CexSiN - nie zagrałeś to się nie odzywaj, raport za idiotyczny spam.

//edit: Do prezentacji została jeszcze dodana zapowiedź.

Opublikowano

Jednym slowem dzisiaj bardziej oplaca sie postawic otsa niz serwer to metina bo ludzie grac w niego nie umieja.

wakow9.png
Opublikowano

Wszelka prawda: serwer sponsoruje Domkis, robi go pewnie jakiś lizodup domkisa za gma, serwer powstaje dla tego że.. Domkisowi kasy z Metin5 nie starcza, Sacon kolegom sprzedaje eq za złotówki, pamiętam to co było na Metin5, 20 zł i masz Stal 20k energii , 20 k inty i kox jesteś tak samo z sm, 30 zł i masz 50k monet, a inni po prostu chcą mieć GM by móc dawać kolegom eq i być fajni w sql, mogę was zapewnić że serwer będzie się wzorować na Metin5, MexiliaMt2 itp

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Widzę, że nawet i Sensual się odezwał. Rozumiem Twoją złość, którą opierasz na wywaleniu Cię z ekipy przez Domkisa. Skoro jesteś aż tak doinformowany co robię to może i latać potrafisz? Naprawdę, byłeś dobrym administratorem, a nawet uporaliśmy się ze wszystkimi przedmiotami, które wyrobiłeś w navi dla swoich znajomych. Zastanów się co mówisz, bo pamiętasz co zrobiłeś, a jakoś nie stosujemy żadnych takich zagrywek jak Ty? Może zajmij się własnym serwerem, chyba, że nie szkoda Ci pieniędzy oraz czasu, który mógłbyś zainwestować we własny serwer? Pozdrawiam.

Opublikowano

Widzę, że nawet i Sensual się odezwał. Rozumiem Twoją złość, którą opierasz na wywaleniu Cię z ekipy przez Domkisa. Skoro jesteś aż tak doinformowany co robię to może i latać potrafisz? Naprawdę, byłeś dobrym administratorem, a nawet uporaliśmy się ze wszystkimi przedmiotami, które wyrobiłeś w navi dla swoich znajomych. Zastanów się co mówisz, bo pamiętasz co zrobiłeś, a jakoś nie stosujemy żadnych takich zagrywek jak Ty? Może zajmij się własnym serwerem, chyba, że nie szkoda Ci pieniędzy oraz czasu, który mógłbyś zainwestować we własny serwer? Pozdrawiam.

Ja eq sellać nie sellałem, pamiętam te czasy w których, gdzie jakiś item z navi to od razu skarga na mnie chociaż mnie nie było nawet w Polsce ani przy kompie, złość, człowieku, ja jestem szczęśliwy że się wyrwałem z tego ścierwa, wywaleniu, ja w tej ekipie byłem na prośbę domkisa bo sobie rady nie dawał nawet z ustawieniem sklepów, pamiętasz hełmy 3D, było "sensual dodaj, sensual dodaj" ,nie pamiętasz ile razy Cię przyłapałem na legowisku GM z jakimś kolegą z którym nawet na Ty byłeś ? cóż to tyle z mojej strony..

Jeśli chodzi o mój serwer to wciąż jest realizowany, nie szkoda Mi pieniędzy ani czasu aby dążyć do celu.

pożyjemy, zobaczymy.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Ciekawe są Twoje historię, sam nie odszedłeś tylko osobiście Cię usunąłem ze stanowiska. Zawsze robiłeś jakieś przekręty za plecami, po czym zwalałeś to na swojego brata "to on pewnie siedział na moim komputerze". Potem ktoś siedział na Game Masterze, "pewnie mój braciak siedział i dodał mu GMa". Szkoda mi na Ciebie czasu, wyjdź z tego tematu i żyj sobie we własnym gównie świecie.

//edit: Nie zamierzam się wypowiadać na temat Satab'u, Sensual, mogłeś chociaż zachować się jak Deadman. Naprawdę, szkoda mi czasu. Zamiast zająć się przygotowaniem projektu, który stoi już od długiego czasu to szukacie chętnych hejterów, którym sprzedajecie bajki o smokach. Mt5 ma tyle związanego z Pro7 co jajko ze śliwką. Dodatkowo pocieszę Was, że na 'mniemanym gównie' czyli metin5 gra ponad 1300 osób? Ciekawe, na pewno byłoby tyle osób na Super Ultra Mega Zbugowanym serwerze? Tak mówicie, a jakoś fakty wskazują na coś innego. Koniec rozmowy.

Opublikowano

Ciekawe są Twoje historię, sam nie odszedłeś tylko osobiście Cię usunąłem ze stanowiska. Zawsze robiłeś jakieś przekręty za plecami, po czym zwalałeś to na swojego brata "to on pewnie siedział na moim komputerze". Potem jak jakiś typ siedział na Game Masterze, "pewnie mój braciak siedział i dodał mu GMa". Szkoda mi na Ciebie czasu, wyjdź z tego tematu i żyj sobie we własnym gównie świecie.

No i widzę jak się zachowujesz jako Administrator Serwera. Nie przyjmujesz tego co mówi do Ciebie Sensual. Prosto jest powiedzieć - Nie mam zamiaru się kłócić. I przy tym oszczędza się te wasze nie potrzebne posty, które tu piszecie. Nikt nikomu nic sobie nie udowodni bo każdy zawsze będzie miał swoje zdanie. A w tym temacie ma prawo siedzieć każdy również Sensual. Każdy ma ten sam świat przy okazji. Nie offtopujcie przy okazji!

gzpwk.jpg

Opublikowano

?? Ta... Kolejny serw osłabiający inne klasy. Woj 1 ręczna 6 broni. Szaman dzwon 4 bronie sura 4 bronie.. Porażka

Koleżko, koleżko. To nie jest pełen system ulepszeń pisał, że jeszcze musi dojść druga połowa.

A ogólnie i co jest ta beta? Bo Sacon nic do mnie na gadu nie odpisał, więc nie wiem pewno nie ma jej...

gzpwk.jpg

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...