Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Minecraft 1.8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Na wstępie chcę napisać, iż wiem, że było mnóstwo już takich tematów, ale wszędzie odpowiedzi były zbliżone do siebie rozwiązaniem. Próbowałem wszystkich wymienionych sposobów, jakie już padały.

Przechodząc do sedna. Załączam minecrafta, loguję się na swoje konto i załączam własny świat na single player. Postawię 3 - 4 klocki w odstępie 1 minuty i wyskakuje mi komunikat, iż mam za mało pamięci (Out of memory). Pamięci RAM mam 3GB. Co do twardego dysku, to na partycji C mam wolne 260 giga, a na partycji D ponad 400 giga. Próbowałem dać na javę najwyższy priorytet w Menanderze zadań, próbowałem też przez notatnik zwiększyć wolnej pamięci RAM. Nic nie pomaga, co minutę pojawia się jeden a ten sam komunikat. Mój świat nie zajmuje jakieś tam kosmiczne rozmiary, niespełna 24 MB ma... Chciałbym wspomnieć iż mam 32bitowy system Windows 7. Bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ mam wolny weekend i chciałbym coś pobudować, a w dni robocze nie mam na to czasu.

Edytowane przez Beni0o

149208901.png

Opublikowano

Mi nie klatkuje minecraft... Po prostu jak cokolwiek zacznę robić w minecrafcie, to pokazuje mi się Out of memory. A z porad wymienionych w temacie, który mi poleciłeś nic nie pomogło... Nadal wyrzuca mnie po dwu minutowej grze, czasami nawet dużo prędzej.

149208901.png

Opublikowano (edytowane)

Ściągnij minecrafta z innego źródła, reinstall, najnowsza java .

Mam oryginalnego minecrafta ^^ Javę mam najnowszą.

2up

ściągnę 1.9, może nie będzie już wywalać. Dzięki. :)

@Edit...

Na minecraft 1.9 pre-beta również to samo się dzieje...

Edytowane przez Beni0o

149208901.png

Opublikowano

Musisz przeznaczyćwięcej ram pod minecraft, minecraft nie daje tyle ramu ile masz tylko o wiele mniej.

http://www.mpcforum.pl/topic/437544-tutjak-przeznaczyc-dowolna-ilosc-ram-na-minecraft/

Opublikowano

Musisz przeznaczyćwięcej ram pod minecraft, minecraft nie daje tyle ramu ile masz tylko o wiele mniej.

To jest ukryta treść, proszę

Dzięki, ale podawałem to w 1 poście...

Co do problemu, częściowo sam go rozwiązałem...

Usunąłem mapę, na której mi się to działo (miałem tylko jedną, pamiętając iż ważyła ok. 26mb ), zrobiłem nową i znowu podróżowałem (w tym przypadku celowo, żeby mapa znowu była podobnych wymiarów), w momencie kiedy mapa miała już ~25mb znowu zaczło się Out of memory. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale z pewnością mam wystarczająco dużo miejsca na moim dysku twardym, a na moim mierniku RAMy nie dochodziły nawet do 2400mb podczas mojej gry, więc w zapasie miałem jeszcze 600 mega...

149208901.png