Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakiś czas temu postanowiłem stworzyć serwer. Wybierając rodzaj rozgrywki postanowiłem, że spróbuję stworzyć serwer typu Adventure (serwerów FreeBuild, RolePlay bądź Survival jest cała masa, więc każdy kolejny nie ma już dużej siły przebicia), czyli nastawiony na przygodę (główny wątek to rozwiązywanie licznych zagadek w wielu miejscach tematycznych jak świątynie, lochy itp., a w tle rozgrywka Role-Play, czyli podział na wojowników, rzemieślników, budowniczych czy też górników). Jak dla mnie samo odkrywanie rzeczy odkrytych już przez innych, o czym zapewne będzie można przeczytać w wielu poradnikach na forum serwera jest trochę mijające się z celem, więc może Wam coś przychodzi do głowy aby urozmaicić rozgrywkę? Jakiś system premiowy, może indywidualny rozwój postaci? Pluginy mnie nie ograniczają, potrafię napisać własne, więc liczę również na jakieś pomysły w tych sprawach.

Żeby było łatwiej, przyjmijmy, że mamy taką sytuację:

Macie serwer, wszystko opłacone, decyzja zapadła - serwer typu Adventure. Mapa jest już wygenerowana, a różnego rodzaju obiekty (ruiny, kopalnie, podziemia itd) dość ciekawie zbudowane i porozrzucane po całym świecie. Wszystko pięknie się prezentuje wizualnie. I teraz pytanie - co na miejscu właściciela takiego serwera byście dodali? Nic was nie ogranicza, możecie dodać cokolwiek chcecie! Co by to było? Co urozmaiciłoby rozgrywkę? Co chcielibyście spotkać na takim serwerze?

Żaden pomysł nie będzie zły, byleby nie był zwykłym spamem. Liczę na dużo odpowiedzi! ;)

Opublikowano (edytowane)

Chyba nie zrozumiałeś sensu tego tematu. Jak mam stworzyć serwer, skoro właśnie się pytam o to jak go stworzyć? "Gołego" serwera (w sensie bez ani jednego pluginu) chyba nie warto publikować, hm? Pytam o pomysły na taki serwer - swoje mam, ale chciałbym przeczytać także wizję innych osób. :)

Edytowane przez Vexil
Opublikowano

@GameMinecraftPL

Jak dla mnie fail z twojej strony, wybacz ale..

Gość ma ambicje, ma warunki i na dodatek wygląda po piśmie na ogarniętego.

Dlatego spokojnie dajmy pomysłów przybyć.

@TOP

Aby nie było bezsensownie dam coś od siebie, na początek.

Przede wszystkim musisz dobrze dobrać pluginy, zainstaluj jobs'a i go przerób, z rangami i kontami vip można się zabawić. Budowle - tak, łatwo powiedzieć, dużo pracy w to można włożyć na freebulidzie ale jak to ma być typowy adventure to po co jak każdy będzie po mapie kombinować.. noo tyle ode mnie na razie. :D

@down

Nie problem, zdarza się, idź w pokoju :D

Opublikowano

@GameMinecraftPL

Jak dla mnie fail z twojej strony, wybacz ale..

Gość ma ambicje, ma warunki i na dodatek wygląda po piśmie na ogarniętego.

Dlatego spokojnie dajmy pomysłów przybyć.

@Mogę offtopnąć? :D @GameMinecraftPL, wyczyść sobie skrzynkę, bo nie mogę nic napisać.

Sory, zero kontaktu mam z nim ;)

@TOP

Aby nie było bezsensownie dam coś od siebie, na początek.

Przede wszystkim musisz dobrze dobrać pluginy, zainstaluj jobs'a i go przerób, z rangami i kontami vip można się zabawić. Budowle - tak, łatwo powiedzieć, dużo pracy w to można włożyć na freebulidzie ale jak to ma być typowy adventure to po co jak każdy będzie po mapie kombinować.. noo tyle ode mnie na razie. :D

@Jazor co do mnie to napisałem że ,nie skumałem tego tematu ale przeczytałem na nowo i muszę pochwalić tego kolesia ;)

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Opublikowano

Przepraszam ze nie mam za dużo do powiedzenia, ale chcę to powiedzieć, a później zapomnę.

Przede wszystkim dobra fabuła. A raczej nie słaba. No i zapomnij o "działkach". Częste eventy.