Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hotspot Shield

kondi80

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się zmienić ip w hotspot shield ? Chodzi mi że by zmienić na inne bo się reklamy pokończyły.

Pierwszy raz korzystam z tego programu.

Opublikowano

Z tego co pamiętam wystarczy wyłączyć i włączyć program IP zmienia ci się wtedy samo, automatycznie losuje nowe IP. (tak było jak ja korzystałem)

32354141673387527780.png

Opublikowano

Z tego co pamiętam wystarczy wyłączyć i włączyć program IP zmienia ci się wtedy samo, automatycznie losuje nowe IP. (tak było jak ja korzystałem)

niestety to mi nie zmienia ip

Opublikowano (edytowane)

No nie wiem z tego co znalazłem w internecie wynika:

Hotspot Shield jest niewielką aplikacją umożliwiającą anonimowy dostęp do Internetu.

To prosty w użyciu program, dzięki któremu połączenie z publicznym punktem dostępowym w kawiarni, hotelu lub na lotnisku, nie będzie narażone na ataki typu Sidejacking. Hotspot Shield tworzy połączenie VPN między komputerem a punktem dostępowym. Ten szyfrowany tunel nie daje żadnej szansy osobom trzecim, które mogą próbować „podsłuchać” przesyłaną pocztę, hasła, wiadomości IM czy cokolwiek innego, co akurat przesyłamy w Internecie. Hotspot Shield zabezpiecza połączenia za pomocą szyfrowania HTTPS, a także współpracuje z sieciami przewodowymi. Ponadto dzięki programowi można ukryć swój adres IP.

Po zainstalowaniu aplikacja dostępna jest z poziomu paska menu. Klikając zakładkę Preferencje możemy przekonać się jaki jest przydzielony nam adres IP, prędkość połączenia, adres serwera VPN, a także czas połączenia.

Ja używam go do pobierania z serwerów typu Rapid, Hotfile, Megaupload itp. bez ponownego czekania w kolejce.

Wystarczy rozłączyć się i ponownie połączyć. Otrzymujemy nowe IP i pobieramy co chcemy , bez czekania...

Pamiętam że jak sam z niego korzystałem, to też tak było. Jeżeli to nie pomaga to nie wiem jak mam Ci doradzić. Jedyne co, to mogę Ci polecić inny program Proxy Switcher, idealny do robienia reklam ^(jeżeli o to chodzi).

Edytowane przez Grasu

32354141673387527780.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...