Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Kradzież konta w czasie zamiany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Wczoraj podczas wymiany kont zostało mi skradzione na metin2.pl. Wymiana byla legalna na obu serverach. opowiem jak wszystko przebiegalo.

Posiadalem swietne konto na tiverii. Dostalem za nie bardzo duzo ofert. Wybralem jedna oferte, ktora byla bardzo otwarta, koles wyskakuje ze daje odrazu passy do konta i emaila. Zgadzam sie. Daje mi passy, zmieniam haslo, proboje zmienic emaila, pokazuje ze zmienil niedawno emaila i moge za 7 dni. W koncie email zmienilem preferencje konta, przypomnienie hasla telefonem, pytaniem i emailem do przypomnienia. Akceptowalem. Gdy wszystko zobaczylem ze zmienilem to podalem mu moje passy. Email oddzielny, przypomnienia do mnie przyporządkowane. Fajnie sie gralo i nastepnego dnia nie moglem zalogowac się , przypomniec hasla i wejsc na emaila, przypomniec emaila nie dalo rady tego i tego drugiego, przyporzadkowanego do mojego glownego emaila. Pytalem go czemu nie moge sie zalogowac, on nie wie a jak powiedziem ze zglosze kradziez to nie przyznal sie. Mam 3 pytania. Jak moge odzyskac konto na tiverii albo Pl jezeli jest taka mozliwosc? Jak moge spowodowac zeby koles dostal bana na jakies konto ? Gm napisal mi ze nie moze nic zrobic.. , Gdzie zrobilem luke? Gdzie blad , ze konto zostalo skradzione? 0 Keylogerow, sledzenia mojego kompa itp. Cos zrobilem zle ale nie wiem co. Prosze o pomoc ;/

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

na 1 pytanie ci odpowiem na pl i pewnie na tiverii administracja nieodpowiada za wymiane robicie to na wlasna reke

pytanie 2 najaprawdopodobniej na zadne niedostanie bana bo administracja za to nieodpowiada

mi sie zdaje ze jak chciales sie zamienic mowisze ze email byl juz w fazie zmiany 7dni on widocznie chcial tylko kogos naciagnac na eq

a zreszta nikt nieda wartosciowego konta na pl za jakis tam priv

tak poza tematem jakie to bylo konto?

Opublikowano

Na 1 pytanie to musisz naprawdę pogadać z Gmami , musisz jakieś naprawdę grube dowody dać że to twoje konto było , albo poprostu napisz iż Ci okradli konto , mają logi wkońcu to niech sprawdzą czy ktoś z innego ip wszedł na konto .

Jeżeli nawet Gm Ci napisał że nie może nic zrobić to kto inny ? naprawdę nie można nic zrobić bo jak by to było nadzorowane przez Gmów to by była inna sprawa .

Tak jak up napisał najprawdopodobniej chodziło o to iż on miał już w trakcie zmianę e-mail .

Zrobiłeś to źle że zachowałeś się jak dziecko , sam widziałeś iż była już zaakceptowana zmiana na inny e-mail więc nie rozumiem dlaczego się zamieniałeś , wystarczyło poczekać tylko 7 dni . Za bardzo napaliłeś się na zamianę na tamto konto , pamiętaj ja toleruje tylko 1 sposób zamiana tzn. przez allegro , ktoś wystawia konto 2 osoba kupuje . Ktoś Cię oszuka sprawa do allegro i robią mu koło dupy .

Jeżeli pomogłem daj + .

Ja zbierać tylko + i dziękować za te + !

Opublikowano

Da sie go zbanowac w jeden sposob jesli robiles screena przy wymianie konta bys nie odzyskal ale koles by dostal bana na pl`u dlaczego ? Prawdą jest to ze na privach mozna sie wymieniac na pl ale nie mozna z pl na privy jesli masz screena dasz mu bana jesli nie nic sie nie da zrobic .

Daj MINUSA -

Opublikowano

dostawalem oferty eq z 5 bonami za moje eq na tiverii,. Film z eq

http://www.youtube.com/watch?v=E8YH9QXvwU0

czyli wychodzi na to ze email byl w trakcje zmiany z tego co widze, Napalilem się ? pierdo*enie ;] Wszystko pozmienialem tak ze konto bylo juz definitywnie moje, a z faktem zmiany emaila to mnie zaskoczylo. osobom co mi pomogly daje po plusie

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

ja bym poszedl na policje i powiedzial ze chce zlozyc zawiadomieie o popelnieniu oszustwa internetowego.bym przedstawil jak wyglada sprawa,rowniez bym powiedzial ze byla wymiana konta i juz miales to konto z 1 dzien i ukradli ci je wiec by gosciu mial 2 sprawy oszustwo internetowe oraz kradziez postaci.sorki za ta piswonie ale pisze z fona dotykowego i kicha xD

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

Posiadalem swietne konto na tiverii. Dostalem za nie bardzo duzo ofert. Wybralem jedna oferte, ktora byla bardzo otwarta, koles wyskakuje ze daje odrazu passy do konta i emaila. Zgadzam sie. Daje mi passy, zmieniam haslo, proboje zmienic emaila, pokazuje ze zmienil niedawno emaila i moge za 7 dni

Odpowiem ci Zobacz Pasy zmienione a email był ten sam koleś wszedł na email czekał i se wżął s powrotem konto Na Pl,u Pasy przychodzą na email a ty nawet pasów do emaila nie zmieniłeś koleś był bystry i ma 2 konta a ty 0 przykro mi takie życie :)

Opublikowano

15 godzin po zmianie wszystkiego stracilem dostep do konta. Nie mozliwe ze stalo sie tak jak opisujesz :)

mysle nad tym zeby zglosic to na policje bo szkoda mi tych tygodni , a to zawsze jakies 250 zl w plecy ;/

sygnlamborginipro.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...