Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paker ze mnie normalnie. Ziomy doradźcie!

YellowViper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie pakerzy!

Ostatnio zabrałem się za siebie i wyciskam 100 razy, po 5kg na rękę + na końcu 20 razy, po 11kg na obie - mógłbym dalej ale z małą przerwa a właśnie kończyłem.

Jak tak będę nakurwiał codziennie to w ile "przypakuje", żeby był dobry bajceps?

Pozdro bajcepairzeee.... Pierdole od rzeczy xD

Opublikowano

Codziennie to spalisz mięśnie, poczytaj w internecie. Myśle, że z 2-3 razy w tygodniu możesz robić 'bajcepsa'.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

normalnie pudzian ostatnio troche spalil

poprostu jak koncza sie zasoby tluszczu to sie miesnie spalaja i bialko z miesni

sory ze tak pisze byle jak ale wlasnie wrocilem z silowni 2 godziny cwiczylem

Opublikowano

jesli chcesz aby rosly wystarczy ze bedziesz trenowal 1 miesien 1 raz w tyg. a beda efekty

P.S jesli chcesz rosnac to musisz cwiczyc cale cialo nie tylko rece nic Ci to prawie nie da

nie chociaz da ale bedzie trwalo 2x dluzej jesli bys cwiczyl cale cialo

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Dobierz taki ciezar zeby zrobic np. 4 serie - pierwsza: 18 powt. druga: 16 trzecia: 14 czwarta: 12 co serie mozesz dokladac troszke ciezaru, ciezar powinien byc taki ze po ostatnim podniesieniu mas sile na jeszcze jednu lub dwa powtorzenie, to tyle jesli chodzi o biceps i na poczatek tak mozesz cwiczyc, zreszta tu masz wszystko opisane:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

lepiej cwiczyc mniejszymi ciezarami ale po wiecej powtorzen, lepszy efekt.

pozatym po dobrym treningu musi być conajmniej dzien przerwy zeby sie miesnie zregenerowały i zebys mial sile dalej cwiczyc -.-.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

YellowViper

polecam FBW to byl moj 1 trening jak poszlem na silka odrazu kazdy 'kark' mi to doradzil

bo to jest najlepsze jesli sie nie malo wczesniej stycznosci z silka

przez pierwsze 3-5 mies. mozesz na tym leciec mi to np; dalo

5kg. masy w 3 mies. bez extra diety i zadnego bialka itp.

to poprostu przygotowuje miesnie do wiekszego wysilku

jaki potem bedziesz wykonywac np; na splicie 3-4 dniowym

Cheatek

tak tez gdy sie podciagasz nadchwytem to

triceps pracuje ale wiecej raczej plecy

i autor tematu

zastanow sie najpierw co jest Twoim celem sila,masa,rzezba,spalenie cielska czy tez wytrzymalosc

i jesli chcesz normalnych info. od ludzi ktorzy sie na tym znaja to idz na strony ktore sa poswiecone

wlasnie takim rzecza bo tutaj 90% ludzi sie nie zna a najlepiej jak potrafia Ci doradza a potem

jakies dziwne problemy ktos ma ze nie rosnie,nie widzi efektow itp. chcesz to Ci podam

linki do takich stron i tam sie szybciej i lepiej dowiesz o co kaman

w 60% jest to zle dobrana dieta i dlatego taki klient nie rosnie

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Ohoho widzę zawodostwo :P

@PrePedodres

Nadchwyt czy podchwyt żadna różnica. Ręce szerzej niz szerokośc barków- angażujesz bardziej plecy. Ręce wąsko angazujesz bardziej biceps i triceps ( w tej metodzie nie wyobrażam sobie nadchwytu tak dla janości :) )

Co do rozbudowy mięśni- skombinuj sobie ławke, hantle , sztangę i jakieś porządne ciężary wtedy można mówić o czymś mówić. Jak już to zorganizujesz wtedy potrzebne będzie ci jeszcze plan i dieta.

@YellowViper

FBW trening dla poczatkujących to jest mit. Poczytaj o budowaniu masy mięśniowej na spilicie a fbw. FBW jest duzo cięższy niż trenowanie klatki i bicepsa w jednym dniu. Zrób 90% ciężaru na nogi,potem na klate.. i tak dalej. Większośc ludzi w FBW widzi ten plan tak nogi-przysiad, klatka-wyciskanie na ławce poziomej itd.. a trening FBW składa się na treningu całego ciała do którego służa ciężkie wielostawne ćwiczenia. FBW jest ogólnie lepszym planem ze względu, że na nim budujemy inna masę mięśniową niż jak na spilicie można powiedzieć "lepszą"(chyba, że ktoś ćwiczy 5/6razy w tygodniu ale do tego wymagany już jest dłuższy staż mowa tu o spilicie). Na nim budujemy swoje fundamenty a potem je utrzymujemy spilitem. Wystarczy troche o tym poczytać i bedziesz wiedzieć dlaczego FBW to trening dla początkujących i to nie jest żadne przygotowywanie mięśni do wysiłku.

Co do autora jeśli chcesz mogę Ci dać gotowy plan. Kilka planów juz ułożyłem,spędziłem wiele czasu na czytaniu różnych for dotyczących kulturystyki szlifując swoje plany. Jednak jak dla mnie najlepsze są ćwiczenia domowe- pompki,podciąganie,dipsy itp. Dają wiecej siły i wytrzymałości. Są dla mnie bardziej praktyczne. Fakt nie zbudujemy na niej ogromnej muskulatury jak profesjonalni kulturyści ale masy i wyglądu można nabrać(masa i rzeźba to jest głównie dieta trening to tylko dopełnienie!). Ale i tak jak dla mnie głównie sie liczy wytrzymałośc i siła z nich. Sylwetka dużego przypakowanego człowieka budzi respekt ale ma ona swoje wady i zalety. Nie ma ludzi uniwerslnych.

http://www.youtube.com/watch?v=Wt2yxFOrwxA&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=N9mhuEtDhQ8&feature=plcp

Twórczość młodego rapera. Wchodźcie i oceniajcie.

Opublikowano

A właśnie i bym zapomniał. Tak jak pisał poprzednik. Tutaj nie ma za bardzo co pisać o takich tematach tu i tak większośc ma małe pojęcie o tym :P Lepiej iśc na profesjonalne forum o kulturystyce itp ale pamiętaj nie kieruj się tym co każdy Ci tam powie. Jak w każdym sporcie wszystko to jest własne doświadczenie. Przede wszystkim dużo czytać i trenować :D Jakbyś potrzebował mogę ci zapodać pare linków do takich for. Trening ma działać na Ciebie to, że innym daje świetne efekty nie znaczy, że tobie da takie same.

@Up

To nie rusek tylko ukrainiec.

http://www.youtube.com/watch?v=N9mhuEtDhQ8&feature=plcp

Twórczość młodego rapera. Wchodźcie i oceniajcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...