Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem jak się uczyć ?

Upity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie najtrudniejsza jest chemia,

jakie macie porady jak uczyc się tego ? ;/

Nie bij mamo !

Opublikowano

Ja sie ucze w taki sposób że powtarzam to tyle razy aż w końcu zapamiętam wszystko, a jak nie to ściagi :D

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Ja sie ucze w taki sposób że powtarzam to tyle razy aż w końcu zapamiętam wszystko, a jak nie to ściagi :D

Ile Ci to przeważnie zajmuje? jutro musze poprawić kartkowke bo 1 dostalem ;/

Nie bij mamo !

Opublikowano

Ogólnie wszystko zapamiętuje na lekcji, chyba że jakieś tam pierwiastki, albo trudniejszy temat, to książka w łapy i czytam - umiesz czytać ? Jak tak, to nie powinieneś mieć problemów z uczeniem się blink.gif

Później prosisz mamę żeby cię odpytała, no i taki temat już jest ;)

EDIT:

Uczysz się aż zapamiętasz, a nie 'ile ci to zajmuje'...

Raz jest coś łatwego do zapamiętania, a jest tego więcej i 0 problemów, 2gim razem masz z 10 rzeczy do zapamiętania i gówno pamiętasz.

1200 post :P

@pedodres:

6 to nawet w gimnazjum nie dają, chyba że z religi laugh.gif

Podstawówka, czy klasa dla niepełnosprytnych ? biggrin.gif

52287137559562145640.png

Opublikowano

Zależy to od ciebie jeżeli jesteś wzrokowcem to pisz sobie to czego masz się nauczyć na brudno i potem próbuj z pamięci , pisz np.

pierwiastek- (i zostawiasz , zakrywasz definicje i piszesz z pamięci ) jest to substancja prosta której nie da rozłożyć się na prostsze ja tak robię i uczę się na czwórki i piątki

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

Zależy to od ciebie jeżeli jesteś wzrokowcem to pisz sobie to czego masz się nauczyć na brudno i potem próbuj z pamięci , pisz np.

pierwiastek- (i zostawiasz , zakrywasz definicje i piszesz z pamięci ) jest to substancja prosta której nie da rozłożyć się na prostsze ja tak robię i uczę się na czwórki i piątki

A ja sie w ogole nie ucze i dostaje 6 i 5. (jedynie prace domowe na szybko, niektore glupie omijam) ;> Przebij.

Wystarczy sluchac tego co nauczyciel mowi na lekcji... to jest sposob na nauke.

Opublikowano

Też miałem problem z nauką, ale znalazłem sposób. :D

Chodzę dookoła pokoju jednocześnie sobie powtarzając tekst. Jeżeli mam do nauki np. 4 strony tekstu to powtarzam sobie najpierw 1 stronę jednocześnie coś robiąc (chodzenie, kręcenie się na krześle). Tekst czytam do 10 razy i próbuję to co przed chwilą przeczytałem powtórzyć :P. Pomagają również kolory. :D

Co do wypowiedzi @UP

Tak to można było się uczyć w podst. NO MOŻE w gimnazjum.

Opublikowano

A ja sie w ogole nie ucze i dostaje 6 i 5. (jedynie prace domowe na szybko, niektore glupie omijam) ;> Przebij.

Wystarczy sluchac tego co nauczyciel mowi na lekcji... to jest sposob na nauke.

no chyba w podstawówce O_o albo masz poziom szkoły CEPA

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja sobie ;d choddze po pokoju tancze skacze xD i z muzyką najgłośniej i sobie powtarzam a potem jak skonczy sie muzyka odpowiadam i tak ciagle next a potem na koncu zapisuje wszytsko w pytaniach i odpowiadam

i działą :) :P xD nawet sobie śpiewam xD jak fajny kawałek ;)

30364378.png

Opublikowano

Dokładnie jak to ktoś powyżej napisał - odejdź od kompa. Wyłącz TV. I książka do ręki. Ja lubię się uczyć na leżąco, ale wiem, że dużo osób w taki sposób szybko się nuży.

Opublikowano

Ja z chemią na początku gimnazjum też miałem problem...dokładnie jak Ty...kilka jedynek na start...etx :unsure:

No ale od 2 semestru wziąłem się za siebie i poszło jakoś. Skorzystaj tak jak doradzają Ci koledzy / koleżanka wyżej...słuchaj nauczyciela...używaj książki, ale słuchanie i uważanie na lekcji powinno raczej wystarczyć. Chemia jak dla Mnie na początku też była czymś nie do pojęcia...no ale już teraz jest o wiele lepiej ;>

Także podsumowując, słuchaj na lekcjach + korzystaj ewentualnie z podręcznika / notatek .

Opublikowano

Ja się uczę przed lekcją i mi dobrze idzie u odpowiedzi czy na kartkówce :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

1. Czytam to co mam umieć

2. Staram się powtórzyć to co przeczytałem w pamięci

Jeśli chujnia efekt powtarzam pkt. 1 i 2 do skutku <przeważnie 2 razy czytam ZE ZROZUMIENIEM i po problemie>

Opublikowano

podaj tematy z chemii, jeżeli jesteś w gimnazjum 3 klasie lub liceum i nie rozumiesz chemii to masz przewalone. Nie wiem co koledzy wyżej piszą za głupoty. Przecież chemii się nie wkuwa na pamięć jak jakiegoś przedmiotu typu geografia lub biologia. Podaj jakie tematy i która klasa, postaramy się ci pomóc

@edit: daj jakie masz tematy teraz, pewnie sole, postraramy się wytłumaczyć

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ucz się z samego rana jak wstaniesz - ja tak najlepiej zapamiętuje, potem dla przypomnienia przed samą lekcja z raz przeczytaj ale samo czytanie rano powinno styknąć

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...