Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczne od tego iz jestem nowy tutaj i niewiem czy w dobrym temacie to pisze (za bledy nie jedzcie mnie bo nie mieszakm w polsce od 5 lat a mam 17) ... To tak mam Laptopa Asusa mam na nim windowsa 7 home premium i chce przegrac tego windowsa na xp'ka . Wkladam plyte i nie da sie tak z samej plyty wiec wchodze do biosa i prubuje zmienic bootowanie zeby wyczytywalo cd'rom jako glowne urzadzenie . Lecz wogole niema w tym BIOSIE takiej opcji wiec nieiwem czy moze odpowiada za to jakis klwaisz specjalny zeby to zmienic czy po prostu sie nieda ... Prosze o pomoc jak co to napisze wszystko cala nazwe lapka itd. jak bd potrzebna ...

Opublikowano

wlasnie niema nic w biosie sprawdzilem all musi byc jakis tajny klawisz xD . Jak wlaczas kompa pewnie musisz kliknac i wtedy ci wczyta . Na f8 mam niby kopie windowsa 7 wlasnie i jak klikam to mi instaluje na nowo ale 7hp ;/ wiec niewiem musze czekac moze mial ktos taki problm jak ja

Opublikowano

na startowym ekranie pisze wyraźnie jaki klawisz nacisnąc by widzieć urządzenia z których można wystartować , jak napisano moze to byc klawisz F10 ( u mnie na nim jest ) , F11 albo F12 . NACISKA SIĘ DOKŁADNIE RAZ ZARAZ PO TESTACH POST ( pierwszym ekranie z parametrami kompa )

F8 to instalacja systemu laptopa to sobie odpuść

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

brawo za niemądre rady , skoro ma botowanie ustawione najpierw tylko z dysku jak zabotuje z pena ?

a co do opcji w biosie to MUSI byc

awardbiosbootfromcdsetttb4.jpg

664D9251-163B-120E-CE8070B46DB6F759.jpg

chyba ten masz

boot-order-first-boot-device.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

jak juz pisalem mam laptopa asusa z windowsem 7 home premium i mam calkiem innego biosa -.- wiec niewiem jak zrobic ;/ dalej pisac pomoce ... Tylko ze jakies ogarniete ... a nie takie jak teraz . Musze jeszcze poszukac jakis klawiszow przy starcie moze bd sie dalo zmienic to bootowanie za pomoca klawisza jakiegos ...

na startowym ekranie pisze wyraźnie jaki klawisz nacisnąc by widzieć urządzenia z których można wystartować , jak napisano moze to byc klawisz F10 ( u mnie na nim jest ) , F11 albo F12 . NACISKA SIĘ DOKŁADNIE RAZ ZARAZ PO TESTACH POST ( pierwszym ekranie z parametrami kompa )

nic mi nie pisze jak mowilem mam windowsa 7 home premium -.- i tam wchodzi czekasz sekunde czy tam 2 i laduje do wybierania konta czyli do pulpitu

Edytowane przez Mihawek