Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]server VPS exone.pl

OsiekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie 1.Jak to jest,chciałęm kupić server vps za 19zł,aby postawić kbota,jak już zapłace,to jak to jest,dają mi ip,nazwe i hasło żebym się połączył przez pulpit zdalny?czy to wogóle działa przez pulpit zdalny?

Pytanie 2.Wytłumaczy ktoś jak się wgrywa system windows xp na ten vps?bo jeżeli nie będę wiedział to nie będę kupował,bo potem nie będę wiedział co zrobić ;-)

Daje + lub -,jak chcecie

Jeżeli pomogłem, nie bądź żyła, daj

like, to nie gryzie :)

Opublikowano

Tak przez pulpit zdalny a system możesz wgrać jesli masz go zapisanego w formacie iso i przez wirtualny napęd (inaczej sobie zreinstalujesz )

osoba u której kupujesz vps'a musi drogą hmm e-mail lub za pomocą jakiego kolwiek komunikatora internetowego podać ci IP servera hasło i login

Opublikowano

Tak przez pulpit zdalny a system możesz wgrać jesli masz go zapisanego w formacie iso i przez wirtualny napęd (inaczej sobie zreinstalujesz )

osoba u której kupujesz vps'a musi drogą hmm e-mail lub za pomocą jakiego kolwiek komunikatora internetowego podać ci IP servera hasło i login

a jak sprawdzić czy system mam zapisany w formacie iso?jak to sprawdzić?jak przez wirtualny napęd zreinstaluje?sorry jestem w tym zielony ;/

Jeżeli pomogłem, nie bądź żyła, daj

like, to nie gryzie :)

Opublikowano

jak wiesz każdy plik jest otwierany różnym programem jak chcesz iso to np musi być powiedzmy darkorbit.iso (to tylko przykład )

na pw ci podeśle linka do infa o programie

Opublikowano (edytowane)

Wiesz co to jest płyta? Płyta to taki okrągły krążek z którym można kręcić itp. Na tym krążku są zapisane dane. Format .iso czyli obraz płyty jest to najbardziej używany format obrazów płyty na dysku. .Iso czyli obraz płyty na dysku. Nie wiem jak bardziej wytłumaczyć. To taka jakby wirtualna płyta. System na swoim vps instalujesz poprzez klienta Vmware Vsphere client. Chciałbym zwrócić jedną bardzo ważna uwagę! Polecam instalację systemu z .iso ale uwaga, jeżeli powiedzmy, tworzymy obraz .iso z płyty z system np. od kolegi lub własnej robimy obraz plików. Chcąc potem odpalić tą wirtualną płytę wywali Ci błąd przy uruchamianiu tejże płytki (start komputera z płyty) bo komputer (twoja maszyna wirtualna) nie bedzie mogls się uruchomić z tego obrazu .iso (wirtualnej płytki). Co na to poradzić? Trzeba wgrać w obraz płyty stronę kodową oryginalnej płyty aby był mozliwy start komputera z płyty. Plik ze stroną kodową wrzucasz do wirtualnej płytki (projektu) i potem wypalasz .iso. Plik ze stroną kodową dla danego systemu (xp, vista, 7) można znaleźć w necie. Ja osobiście gdzieś mam plik ze stroną kodową dla płyty z instalatorem systemu win7 ultimate. Tylko nie wiem czy tego pliku nie kasowałem.

Może nie którzy nie wiedzą, system operacyjny nie instaluje się jak zwykły program. Trzeba uruchomić komputer z plytki itd. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić to lepiej kup już vps z zainstalowanym systemem. Napisałem tak trochę na ,,chłopski'' rozum.

Edytowane przez Madry12
Opublikowano

Jeśli jesteś "zielony w tych sprawach" to ani nie próbuj instalować systemu na vps, tym bardziej zdalnie, bez podstaw nie dojdziesz do niczego...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...