Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak dodac nowe fryzury

axemw33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W hair.quest musisz dodać wpis. Dodwaj analogicznie do innych wpisów.

W root klientowym musisz do plików .msm pododawać wpisy z modelem, teksturą. Oraz zwiększyć hair group data na tyle ile masz fryzur.

Opublikowano

No juz wiem o co w nim chodzi. Tyle ze jak wprowadzam te nowe fryzury w tym pliku, navi, msm to mi ich nie widac w grze. To znaczy postac biega bez włosów wogole. Ktos wie co moge zle robic?

Opublikowano

w kliencie mam dobrze query bo skopiowalem z gotowej fryzury tylko id zmieniłem w msm tez mam dobrze. Moze cos zle zrobilem w hair.quest. Nie jestem pewny bo pierwszy raz dodaje nowe fryzury.

Opublikowano

mi się wydaje że trzeba dodać też fryzury w object np taki folder 50660 nie wiem czego to jest id ale powinien tam się znaleść plik START który za wszystko odpowiada i łączy,jak z pozostałymi fryzami

@edit

aaaa item_proto

ale posta i tak zostawiam

może komuś się przyda.

2@edit

np.

if pc . get_job ( ) == 0 then pc . set_part ( PART_HAIR , hair . My_hair_item ( item . vnum , 1 ) )

affect . remove_hair ( )

affect . add_hair ( hair . My_hair_item ( item . vnum , 2 ) , hair . My_hair_item ( item . vnum , 3 ) , hair . My_hair_item ( item . vnum , 4 ) )

pc . setqf ( "limit_time" , get_time ( ) + hair . My_hair_item ( item . vnum , 4 ) )

hair . leave_log ( item . vnum )

item . remove ( )

return end

to jest tekst z pliku hair.start

z folderu quest\object\74001\use

nq ide spać

:huh:

Opublikowano

<Item vnum="70060" hashName="'żěĽöżˇ Âů ĽôÄĆ(şÓŔş»ö)'" name="nowe wlosy." type="25" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="8192" wearflag="1024" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="15" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="65008" socket2="127" socket3="64992" socket4="21631" socket5="4855" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />

taki wpis dodalem do item proto

Opublikowano

@up za ubieranie fryzur odpowiada skrypt w object wiec musisz stworzyć 2 folder z id fryzurki z tym skryptem bez tego ani rusz.

tak mi się wydaje..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

aha :D

xD

ale da ktoś jakiegoś TUTA albo cos wiecej

bo potrzebny mi jest

joker%20sygnatura.jpg

Moje Wideo poradniki :

http://www.youtube.com/watch?v=GxIE_-D48Mo&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=STxO41rFQus&feature=channel&list=UL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...