Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blackd Proxy Slimy potiowanie oraz zbieranie kasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam 3 sprawy w ktorych pisze.

1) Da się zrobić że jak skillam na Slimach i jak zostanie mi tylko 2 (np.2) health potionow to bot Zabije Matke po czym nic więcej nie zrobi?

2) Bot nie bije wsyzstkich slimow zrodzonych przez matke to znaczy wcozraj miałem Tak: Zabił 7 slimow kolejnego zwalił do red lub yellow hp i znowu zabil kilka i kolejnego do red/yellow hp. Jak to naprawić?

/Jak zbijał do tego red/yellow hp to musiałem zaznaczyć bo go dalej tłukł - po zabiciu go sam bił kolejniego lecz niedługo to samo się działo

3) Cave bot expi sam. Oczywiście wszystko mam ustawione. Bot otwiera ciała po zabiciu. A problem Mam w tym że bot z jednego zabitego potwora zbiera kase a z drugiego już nie chce.

Mam nadzieje że pomozecie ;D:D

Dziękii ;D

///cp dp pkt 1. zamiast zabicia matki moze np zabic zwyklego slima i uciec daleko od matki ;D

pomocyy

Edytowane przez Xordex
Opublikowano

alarm sie przyda bardzo jak mozesz to podaj go...

Lecz chyba jest mozliwosc zrobienia bo sa 2 opcje w tym pocie:

IfEnoughItemsGoto:- obok wpisujemy ID itemki, dalej jej ilosc, a pozniej linijke, do ktorej ma przeskoczyc jesli ma WIECEJ tych itemek, niz wpisalismy, np.(D7 0B to ID gold coins)' IfEnoughItemsGoto D7 0B,1500,2'. Bot odczyta to tak: 'Jesli mam wiecej niz 1500 itemek o id D7 0B, to musze przejsc w skrypcie do linijki nr 2'.

IfFewItemsGoto:- Tak samo jak powyzej, tylko ze w tej komendzie, bot przechodzi do linijki jesli postac ma MNIEJ tych itemek, niz wpisales. Przydatne do kupowania spearow w skrypcie(jesli mam mniej niz 10 spearow to idz do linijki np. 35, a linijka 35 to waypointy od expa do sklepu ze spearami.).

ze jesli jest mnie to np idzie w strone sklepu z potami...

Ale w każdym badz razie i rtak prosze o alarm

Opublikowano

3. Sprawdź to, powinno działać:

setBot OldLootMode=1

1.

Może i by się dało coś takiego zrobić za pomocą hexów...

tutaj alarm:

$countitems:0A 01$

#number<=#

30

100

0

0

exiva testsound

0A 01 - id potów

30 - alarm zadzwoni gdy będzie mniej niż 30 potów

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

dzięki a możesz pokazać mi jak ma wyglądać całość?

To jest ten skrypt co dałeś mi do trenowania:

To jest ukryta treść, proszę

[/code]

i jak to bedzię wyglądać po dodaniu skryptu do alarmu?? bo cos nie moge zrobic tego

Opublikowano

Oj, sorry.

To jest COND, a nie skrypt.

Zapisuejsz ten plik np. alarm.txt w folderze Conds w glownym folderze Blackd

W blackd przejdz do Conditional Events i w File: wybierz alarm.txt i kliknij load conds

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Jak dałem do tego folderu conds to tam w fiole nie bylo nic.. wkleilem ten skrypt do foldera event lecz przsy wczytywaniu tego wyskakuje: 'load error(13) type mismatch"

Opublikowano

Ahh sroryy bo napisales Conditional Events i myslalem ze event ;D bot sie wlancza wppisuje 30 potow a mam teraz 34 i jest jakis blad ze odrazu wlancza sie alarm po uruchomieniu tego skrypta ( czy jak to tam sie nie nazywa) chyba ze id zle wpisalem ale raczej dobre 266 bo pisze wszedzie na necie ze health potion ma takie ; /

Opublikowano (edytowane)

to mam tak ustawione jak od ciebie dostalem i zmienilem to 0A 01 na 266 ;/

@Edit

Działa już ten bot ma inne ID niz reszta botow. hehe ;D kliklem look na pota i mi id wyskoczylo ;D

@Topic

To do slimow nie dziala. dalej przestaje atakwoac co jakis czas ; /

@topic2

Kase zbiera teraz dzieki

Edytowane przez Xordex
Opublikowano

Siema. Mam podobny problem jak autor lecz nie wiem gdzie to "wkleić"? xD

To jest ukryta treść, proszę

@ok już wiem :] ale mam jeszcze 1 problem. Co mam zrobić zeby postać np jadła food i leczyła się też czarem a nie tylko potkiem. Bo w rubryce HP&MANA moge tylko ustawić 1 opcje

A i mam rozumieć że w tym pliku gdzie jest BOT a dokładnie Tibia.exe(exe od bota) jest tzw wirus ale nieszkodliwy? Bo mi Kaspersky ryczy ze jakiś Trojan-Dropper...

snikersproject1.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...