Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowilem kupic dedyka na minecraft i postawic seerwer na 20 os zastanawiam sie nad netshoot i gamepix co polecacie chcial bym najlepiej kupic ram np 1g bez slotow na mc jest taki histnig do 35zl? i czy jak zaloze serwa na 20 os uzbieram z vipa na next miesiac?

Opublikowano

CraftServe - 20 slotów - 55 zł

Zysk : Hmm zależy przez pierwszy miesiąc musisz rozkręcić serwer żeby było często full wgrać rezerwacje i kasę w grze oraz sklep i wtedy może Ci się uzbiera

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Pieniądze włożone w serwer prawie zawsze się zwracają, a nawet z nadwyżką, gdy dobrze opracujesz funkcje, typ serwera i koszty vipów.

Znalazłem ostatnio np. hosting - http://vihost.pl/serwery-vps.phpl, za dość tanio jednak nie oferuje gwarancji, że jest to dobry hosting ( 2gb gb ramu to minimum, żeby stworzyć serwer do gry na tym hoście [ wymagania ]). Dodam jeszczę, że kiedyś ta strona wprowadziła zakaz stawiania serwerów do minecrafta, ale być może jest to zniesione.

NetShot i Gamepix to polecane firmy, tak samo jak np. craftserve. Ja polecam NetShot.

@up

Jak mam wydać na crraftserve 55zł, wolę kupić równie dobry serwer na sored i mieć w cenie 50zł 2gb ramu :)

Opublikowano

a wiec tak chyba kupie sored. vip bd za 5 zł przelew i 10 zl dotpay. jezeli zaloze konto na paypal to pieniadze spokojnie bd wplywaly na konto i wystarczy podac tylko nr ? a na dotpay tez bd wplywaly mi an konto?

Opublikowano

@up

Sored podrożało dosłownie parę dni temu. Nie wiedziałem, że już 65zł.

A może warto się zainteresować tym - vihostem ? Zawsze można zadzwonić i się zapytać czy można postawić serwer do minecrata. Za 40zł masz 2gb, a za 60 zł 4gb ramu. - Znalazłem zakaz stawiania serwerów do minecraft'a.

Ja bym ci radził zrobić tak:

- Serwer freebuild

- Moby off

- Zwierzęta on

- Sklep serwerowy

- 2 rangi - Vip ( 11zł ) i SuperVIp ( 23zł ) - u mojego kolegi to się sprawdziło dobrzę.

- Komendy supervipa i vipa to już według twojego uznania, jednak możesz np. postawić mobarene i dla nich udostępnić "super klase", dać im nieśmiertelność, możliwość używania kompasu, magiczny dywan, kase na start, działki większe i tak rozdzielić dobrzę ;)

Na soredzie na 2gb ramu ze zwierzętami on, potworami off, netherem off, serwer jest w stanie uciągnąć 40-50 osób bez lagów.

Trochę taka odpowiedź nie na twoję pytanie, ale to takie dopowiedzenie w sprawie marketingu. Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, bo nigdy nie miałem dotpaya.

Opublikowano

człowieku jak kupujesz na sored to kupuj zobaczymy co z tego wyniknie... kup na craftserve.pl ... polowa ludzi na mpc to dziecii , ktore sie nie znaja .. ja np. kupilem na ssl.hitme.net.pl vpssa za 52zl i nie pada .. tylko teraz jest off bo dokupuje ip nowe.. :)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):