Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] 1.8 Podobno zmiana na lepsze, lecz czy naprawde?

prosmat1

Minecraft 1.8 | zmiana na lepsze czy gorsze??  

142 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zwi?kszy?y ci si? lagi na single???

2. 2. Czy chcesz aby Notch przeprowadzil w 1.8.2 stabilizacje single??

3. 3. Czy masz ??cze wi?ksze ni? 2 mega i masz mniejsze lagi na dedykach ktore kiedy? by?y 1.7 a teraz s? na 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich !!!! , ta ankieta powstałą ze względów tykających mnie i moich kolegów w minecrafcie 1.8

Mamy dobre sprzęty , ja mam orginalnego dead space 2 i crysis 2 i chodzą bez lagów ale minecraft 1.8 stał się niemożliwy

pasek jak nie przekraczal powyżej serduszek ( na f3) to teraz przekracza je i czuje lagi

a to dziwne ponieważ na multi paska prawie nie widać !!! a więc przeprowadzam ankiete, proszę o udzielenie odpowiedzi

Nigdy nie kłóć się z idiotą, zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem

1. czytasz ten opis

2.jestes idiotą bo go czytasz z ręką na myszce

4.niesciagaj juz zapuzno

5.jestes idiotą bo niezauwazyles ze niema 3 punktu

6.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

1.jezykiem niemozesz dotknąc kazdego zeba

2.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

4.jestes ślepy bo niezauważyles 3 punktu

5.jestes idiota bo sie smiejesz

6.usmiechasz sie bo myslisz ze inni tez bedą tacy glupi jak ty i skopiują sobie to na sygnature.

7.jestes idiotą bo przeczytales ten opis

Opublikowano

Nie mam lagów, ale wiem, że dużo osób je ma, więc stabilizacja się przydała.

Co do lagów w multi - tu każdy wypowie się względem serwera na którym gra, więc pytanie bez sensu.

y5r5.png

Opublikowano

Ja po updacie 1.8 skończyłem z minecraftem, ponieważ na moim komputerze się w niego nie da grać, takie są lagi.

Opublikowano

Samyy

Tak wiem , dlatego napisałem ten temat ale zauważ że zrobiłem porównałem , że np. grałem na multi w 1.7 na tym serwerze i miałem lagi a teraz gram na nim bo jest w 1.8 i nie mam lagów...

Nigdy nie kłóć się z idiotą, zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem

1. czytasz ten opis

4.niesciagaj juz zapuzno

6.usmiechasz sie bo myslisz ze inni tez bedą tacy glupi jak ty i skopiują sobie to na sygnature.

Opublikowano
Czy zwiększyły ci się lagi na single???

Ja nie mam żadnych lagów,a mam słabego kompa.

Czy chcesz aby Notch przeprowadzil w 1.8.2 stabilizacje single??

Widzę że dużo osób narzeka na lagi,więc myślę że stabilizacja by się przydała.

Czy masz łącze większe niż 2 mega i masz mniejsze lagi na dedykach ktore kiedyś były 1.7 a teraz są na 1.8

Tu zależy od serwera.Ale ja nie mam żadnych lagów tam gdzie gram.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

W 1.7.3 na moim starym kompie miałem 70 fps ^^ o dziwo, a teraz na 1.8.1 mam max 30.masakra. Chciałbym, żeby poprawił tą wydajność ^^ I żeby było tak jak w wcześniejszych wersjach.. Na multi mi za bardzo nie laguje, na singlu są problemy.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

na single większe lagi pewnie dlatego , iż teraz minecraft zużywa więcej procka i ramu na tworzenie nowych krain podczas eksploracji.

Można to boleśnie odczuć... jednak np. u mnie nic się nie zmieniło ;)

Pozdrawiam.

:)
Opublikowano

To nie przez wasze kompy tylko przez to nowe oświetlenie którego nie da się wyłączyć -.- Normalnie miałem na Far i max detalach 70 - 80 FPS a teraz na najmniejsze mgle muszę grać :< A o dziwo na Multi jest troszeczkę lepiej :>

r718w5.png

Opublikowano
Czy chcesz aby Notch przeprowadzil w 1.8.2 stabilizacje single??

A Ty chcesz aby Notch tutaj wszedł i posłuchał małej grupki osób? xD

@TOP

Mimo to, tak to już jest, w następnej wersji ma 100 procent gra się wy stabilizuje, więc nie ma co się spinać i wystarczy poczekać, chociaż pomysły też zapewne wprowadzają.

Opublikowano

Mi się gra zacinała tylko na farze i teraz jest to samo nic mi się nie tnie choć mam laptopa i to nie takiego super. Jak ci się tnie zmień grafike z fast na fancy ( czy na odwrót nie pamiętam ) ;)

sasawf.png

Opublikowano

W 1.7 ja miałem około 65-90 FPS, natomiast w i 1.8 mam od 120-160 FPS zarówno jak na single jak na multi. Mój komputer nie jest zły, ale nie jest też taki za 31 tysięcy zł... Więc nie mam problemów na 1.8.

Starsze wersje minecrafta też chodziły mi tak jak na 1.7.3 no może FPS'ów było do 100.

eJzzTUxKLM7IVNBVCChKzc0szVUILU4t4vINcE7LLyrN1SvI4fKFKOHyzcxLTS5KTCvhCi7ITEktUnCtTC3mMjI1hWMDABeVGJM~.png

Kiedyś było tu normalnie... Teraz tylko spam i nic nie można znaleźć.

Opublikowano

Podoba mi sie ze dodali 1.8 bardzo fajne rzeczy. Opuszczone kopalnie . osady endermany naprężanie łuku bosko nie mowiac juz o "przepasciach"

add.png

Opublikowano

Mi gra chodzi jak chodziła na 1.7 po prostu narzekacie :)

Co wy chcecie na kompie sprzed 5 lat grać w grę z 2011 roku ? :P

Poza tym TO BETA!!!!!!!!!!!

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

na singlu mam ponad 100 fpsów.. wszystko przez to że korzystam z game boostera :) mam starego kompa 2k5 :)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Najlepiej by było dla nas wszystkich gdyby to napisali w C++ tak jak każda gra aniżeli w Javie.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

itemy są fajne , i to mi się podoba jednak tylko to co mi się nie podoba to te grzyby , też są fajne koleje które odkryłem..., a może ktoś wie, jaki item będzie można robić z endermańskich pereł??? a może to będzie nowy rodzaj zbroji?? , prosze o odp...

1. czytasz ten opis

4.niesciagaj juz zapuzno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...