Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yoooj

Athis

Yoooj  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwazasz ze Yoooj zasluguje na range Moderatora?

• Tak
      21
    • Nie
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z liczna liczba skarg na jednego z Moderatorów działu poświęconemu grze Maple Story, to jest użytkownikowi "Yoooj"

uznałem, iż Administracja MPC powinna się zająć ta sprawa. Zostały poinformowane odpowiednie osoby, to jest Head Admin MPC (kokosz), oraz dwaj Administratorzy, którzy maja pod swą władzą dział o Maple Story, tj. Seldek oraz Mlodyske.

Proszę o wyrażenie opinii na temat pracy Yoooja.

Zastrzegam ze wszelkie wyzywanie, obrażanie, Yoooja będzie karane!!!

Wszystko ma być w nawiasie dobrego wychowania, i jest to szansa na wyrażenie własnej opinii na temat moderowania działu.

Jako użytkownicy tego forum, a konkretnie działu Maple Story, mamy raczej prawo wyboru osoby, która miała by się opiekować działem.

Ja osobiście uważam ze Yoooj się nie nadaje na moderatora, w związku z czym glosuje na Nie.

Przypomnę małą historie Yoooja:

Był moderatorem tego działu, bodajże 2 lata temu. Gdy odbył się ostatni nabór na Moderatora, akurat wszedł na forum Yoooj, po przeszło rocznej nie obecności napisał post w temacie dotyczącym naboru i został od razu mianowany moderatorem, mimo, iż praktycznie nic nie działał na forum od roku. Osobiście uważam, ze Moderator powinien godnie reprezentować dział którym się opiekuje, szanować użytkowników mu podległych i starać się im pomagać ile tylko ma sil.

Wszelkie opinie na temat Yoooja, jeśli tylko nie będą go obrażać nie będą karane.

Pozdrawiam

Athis

Temat, jak i ankieta maja na celu tylko i wyłącznie ew. pomoc Administracji w rozstrzygnięciu tego problemu

Approved By Kokosz

Opublikowano

Co do tematu nie widzie właściwie jego sensu. Yoooj wykonuję swoją prace wyśmienicie. Opiekuje się działem, pomaga innym czego chcieć więcej. A to że dostał 2-gą szansę wynikło z tego że pokazał już na co go stać, a mpcforum szanuje takich ludzi i z przyjemnością dało mu funkcje moderatora.

Opublikowano

Nie, nie zasluguje jest tak jak Athis powiedzial, wpadm na chwile i dostal moda .... to lekka przesadam zreszta nawet nic nie wnosi do dziala a tylko krytykuje, ja osobisnie za nim nie przepadam, mam swoje powody jutro sie rozpisze na ten temat dzisiaj juz ide spac jestem zmeczony :/

@seldek

wiesz moze i zajmuje sie dzialem itp. ale jakos za dzej pomocy z jego strony to nie widze, podam przyklad

Athis Postów: 135

a z tych postow to watpie zeby ktorys byl jako spam

prosze o nie usuwanie tematu, chcial bym aby Joooj nie dowiedzial co o nim wszyscy mysla ....

Gość black_shadow
Opublikowano

Zagłosuję na NIE. Wydaje mi się że nie powinien mieć tej rangi.

Opublikowano

Obroni czy nie można tutaj sobie podyskutować. Każdy ma opinię o każdym z userów i nagle wszyscy mogą być mu przeciw, co oznacza zapewne stracenie funkcji moderatora.

Opublikowano

Jak napisalem tak ma byc, zero przeklenstw

@UnterNH

edytuj swoj post, konkretnie w tagach quote zeby nie bylo widac przeklenstw

@pilarix

skasuj swoj post badz edytuj

@down

Niestety, ostrzezenia na mnie nie robia wrazenia, jestem nie reformowalny

i nie dlatego ze zbanowales qpake, bo rozumiem ze cie obrazil, sam bym mu dal perma

Opublikowano

LoL, Athis pamiętasz tą rozmowę na Priv'ie?... Temat załorzyłeś tylko dlatego, że qpaka dostał bana, a ty dost. ostrzeżenie i już afera...

No dobra... Co macie na myśli mówiąc Moderator MapleStory? To, że mam wam tworzyć jakieś cheat'y? Publikować nowe itd.?

Tak btw. UnterNH to NOR3G... Za nic? Za nic wam daje te warny? Nie wiem czy ktoś zauważył, że od pewnego czasu sam tu jestem (nawet jak Detox coś zrobi to na mnie leci, ten zUy Yoooj) i wszystko to moja wina ehh...

KAŻDY WARN JEST zasłużony!

Nie uczestniczyłem przez rok? Ciągle wchodziłem... To, że się nie wypowiadałem nie miałem może ochoty? Pamiętam 3-4lata temu kiedy dostałem tu 1-2-3? Moda byłem dzieciakiem, który nie do końca wiedział o co chodzi, ale czasy się zmieniają...

Dobra głosujcie. Życzę sobie powodzenia lol...

Opublikowano

Rozdał parę banów, czy tam warnów i od razu wszyscy foch i puacz...

Jak dla mnie, to chcecie na siłę zrobić miejsce moda w tym dziale i wcisnąć tam Athisa o.O

Moderator nie musi być od tworzenia czituff/haxuff itepe itede, imo powinien bardziej pilnować porządku w tym dziale (a co za tym idzie dawać ostrzeżenia i bany, gdy ktoś łamie regulamin...)

@Up

A pomyślałeś o tym, że ktoś musi być tym "złym" i pilnować porzadku na forum?

Poza tym o ile sie nie myle nie trzeba być moderatorem żeby dodawać cheaty i pomagać innym...

@Down

Żadne głosowania i tak nie mają nic do rzeczy, decyzję podejmuje administracja.

Opublikowano

Ja osobiście nie mam nic do yoooja .Zauważyłem że nie tylko daje bany i warny ale też pomaga na forum .Moim zdaniem zasługuje na moderatora.

Na mpcforum ----> maple story mamy wiele chwastów .Są to użytkownicy : raven1233, xakoore, HelioNLP, mapla112, Rawko, gangsta123, Exonix, Smrodzek, Amigos, finglas11, wto, Cozmo, Nomad Monster, Siminuś, Msplayer i LAwiat ale jest ich dużo więcej . Moim zdaniem trzeba usunąć chwasty . Ale są też ludzie na wysokim poziomie : Crasher, Simpson, wisniaa95, 0nly0u, Athis, logomaniak i xajo ( ja ) .

Z dniem 27.sieerpnia2009 roku wchodze w Akcje "Pomagam tylko w temacie "Odpowiedzi na nurtujace was pytania" jesli popierasz te akcje wklej to do swojej sygnatury

Mam w dupie kto bedzie moderatorem maple story byle by sie interesowal dzialem, a nie sobi go olewa jak obecni moderatorzy

Koc summon dem (pathed ) ... więc się debilu nie pytaj czy działa .

Każdy noob na forum , każdy noobowski temat , każdy noobowski spam to wielkie g***o na tym forum więc nooby wypier...

Opublikowano

Ja pierdziele.

Wg mnie Yoooj zasługujesz na moda .

Większość osób to wafle Athisa (do niego nic nie mam) ,ale oni uważają za słuszne to co powie im ich pro/idol.(tu Athis)

Pozdro...

EMS Kradia :

115Dk dead

117 WH+ SUPRA ACTIVE

47 Dual Blade

Sprzedam Fairfrozem 124 czy 126 att

KUPIE XBOW 110 ATT+

Opublikowano

nie zupelnie. pojechalem po jajku bo zasluzyl na to. to dziecko nie robi zupelnie nic, nie pomaga nikomu, poza bluzganiem i banowaniem noobow. chcecie zeby byl modem? ok, ale nie w tym dziale. niech wam pomaga bronic plikow servera i nie wiem czego jeszcze tam chcecie, nawet przed chuckiem norrisem. ale zeby to ladnie powiedziec, gt fo z tego dzialu jooj. co do tematu, juz dawno mielismy go napisac. w ostatnich miesiacach co jooj zrobiles? poza banowaniem, warnowaniem i bluzganiem noobow? nic. wiec cya.

@idz sie pozalic ze mam 30 kont:* ;D jeszcze 29 bez tego* ip moge zmienic, wiec gl z ip banem =]

Gratulacje? ///Yoooj///

Opublikowano
@idz sie pozalic ze mam 30 kont:* ;D jeszcze 29 bez tego* ip moge zmienic, wiec gl z ip banem =]

Wczoraj wlepiłem Ci bana na IP, ale byłem ciekaw co powiesz więc go ściągnąłem.

Dzisiaj już nie mam wątpliwości, leci na Ciebie ban na IP. Każe ip z którego wejdziesz będzie skutkowało banem.

Opublikowano

Ja oddaję pusty głos.

Yoooj ogarnia offtop w MS, często zanim sprawdzę reporta, to jest już w koszu.

Co do pomagania itp. - nie wypowiem sie, gdyż nie mam pojęcia.

Pozdrawiam,

Detox.

exModerator MapleStory

Opublikowano

Jestem w tym sporze dosyć neutralną postacią,aczkolwiek jednak przekonany w stronę Athisa,nie tyle co go lubie,bo go nie lubię,ale :

nie ma obowiązku wrzucania tutaj cheatów

Obowiązku nie,powinien mieć taką chęć rozwijania danego działu w stronę właśnie cheatow,nowinek "technicznych i technologicznych(nt. gry)" i np lukach w grze.Czyli w skrócie chociaż w jakiś sposób urozmaicać dział cheatami.Tak,jak każdy (dobry - ekspert działu) moderator.

A to że dostał 2-gą szansę wynikło z tego że pokazał już na co go stać, a mpcforum szanuje takich ludz

Yoooj jest wyjątkiem szacunku mpcforum do takich ludzi.Poznałem to na własnej skórze.

Oczywiście dodatkowym auttem każdego moderatora forum jest pomoc jemu i tacy moderatorzy najczęściej zostają na długo

Tej pomocy,jak tu siedze w tym dziale,od niego nie widziałem dużo,jeżeli już była ta pomoc to sporadycznie.

KAŻDY WARN JEST zasłużony!

Do wszystkich użyszkodników,True...

Niestety zagłosowałem na nie,powyżej są moje (może i nikłe) argumenty,jednakże widziałem,a raczej nie widziałem jego pomocy właśnie jej potrzebującym i to mnie przekonało w wyborze.

@Up

o_O to ty sie ogarnij.

Opublikowano

To nie jest temat kto jest lepszy, tylko czy Yoooj jest dobrym moderatorem, a niektórzy się pospieszyli.

Od Yoooj'a dużo pomocy nie widać, ale pamiętajmy, że najważniejszą funkcją moderatora jest pilnowanie porządku. Oczywiście pomagać też powinien. Jeśli chodzi o wrzucanie cheatów to nie jest obowiązek moderatora (znów powtórzę: moderator pilnuje porządku).

Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni. Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.
wikipedia.pl

Wahałem się czy wcisnąć "tak" czy "nie". W końcu mój kursor zatrzymał się na "nie".

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

równie dobrym moderatorem moze byc każdy z nas a nawet lepszym niz yoooj

@ciekawe ile kont zrobił sobie yoooj

Kilka, tyle co ty ///Yoooj///

Opublikowano

co do posta nr. http://www.mpcforum.pl/index.php?s=&sh...st&p=304926 i dopisu Yoooja

Chcialbym zaznaczyc ze te moje nieobecnosci byly forma eksperymentu. Wynikiem jest moja opinia o tym dziale, ktora sie przedstawia mniejwiecej tak:

Przez nieobecnosc blisko 2 tygodni forum praktycznie calkowicie podupadlo, moderacja nie dawala sobie rady, ergo moja obecnosc jest tu potrzebna, moze nie jako moderator (bo bym sie nie nadal, chociaz by dlatego ze nie wchodze na dzial Servery Priv) ale zwykly user ktory stara sie pomoc osobom potrzebujacym pomocy (stad ranga Wolontariusza pod avatarem). Grande Finale nie bedac moderatoraem i tak ogaraniam spam i pomagam moderacji rozwiazujac niektore problemy (wlasciwie ich wiekszosc). Innym powodem dla ktorego nie ma tu tyle spamu ze nie potrzeba nam 6 modow jak w dziale Silkroad, jest moj codzienny spam na gg w ktorym musze odpowiadac na kilkadziesiat pytan i problemow dziennie. Troche mi to przeszkadza ale nie zrazam sie i staram sie dalej dzialac ile sil.

Dzieki

Athis

Opublikowano

Dobra to może tak. Nie ukrywaj, że chodzi Ci tylko o jedno zostać ''Moderatorem'' Już mi to parę razy mówiłeś i dlatego mnie nie lubisz, bo podobno mój 1 post w ''szukamy moderatora działu maple story" pokrzyżował Ci plany*. Jeżeli nikt mnie tu lubi, chociaż widzę, że jest 21/24 (myślałem, że będzie to max 3 pozytywnych) to chętnie odstąpię swoje miejsce na rzecz wyższego dobra, czyli Ciebie. Jeżeli naprawdę tego wszyscy chcą? to ja nie widzę żadnej przeszkody, aby tak się stało.

Macie rację mogłem poświęcić te 30min i wszystko co znajduję się na MPCFORUM.COM, przenieść tutaj i przetłumaczyć, ale czy to by coś zmieniło?

Też nie rozumiem tego tematu? Jakaś propaganda i wszyscy się mszczą za bana bądź ostrzeżenie, które ode mnie dostali...

Tak jak np. UnterNH, który teraz myśli, że bana nie dostanie, a dostanie, jak tylko to się skończy (I będę jeszcze oddychał) i on dobrze wie za co, nie za jego 3 multi-konta.

Zresztą mam najzajebczysty Avatar F3.

Opublikowano

powiem ci tak

ja sie ie popłacze jak mi wlepia bana w przeciwienstwie do ciebie

a athis powiedzał ze ma gdzies bycie modem

a powiedz mi czy po tym jakbys dostał perma za "klniecie" to nie zrobił bys se innego konta?

bb

Opublikowano

Co to kurwa w ogole jest?

Czytajac te posty jaki to Yooj jest zly i nie dobry, az wymiotowac mi sie chce ludzie. Narzekacie, ze jest on za surowy i prowadzi zla polityke jako moderator tego dzialu. Z doswiadczenia wiem, ze masa uzytkownikow w tym dziale jest zawistna i jesli nie robisz wszystko pod ich dyktando robi sie strajk i masa nastolatkow dopiero co po komunii wyraza swoje zale w najprostszej postaci "EJ WYWALMY GO BO DOSTALEM WARNA". Yooj moze i mial swoje przewinienia ale doskonale pamietam walke miedzy mna, a nim o range moderatora tego dzialu i jesli ktos zarzuca mu niekompetencje i brak wiedzy o cheatach do maple jest dla mnie poprostu skonczonym imbecylem. Yooj mial swoje przewinienia na forum jednak moim zdaniem doskonale spelnia funkcje moderatora, poniewaz potrafi sobie radzic z wami i zaden nie wejdzie mu na glowe - co jest dla mnie wielkim +. Nastepne zdanie ktore rozbawilo mnie do lez " zabierzcie mu moda bo Yooj nie wrzuca hackow". Yooj ma sluzyc jako nasza pomoc w utrzymaniu mpc, a nie jako darmowy koszyk na pluszaki z ktorego kazde dziecko moze wyciagnac sobie misia i za plecami obrobic mu dupe, ze i tak sie na nic nie przydaje. Szukacie na sile pretekstu zeby wywalic kompetentna osobe z tego stanowiska tylko dlatego ze wasz lvl w maple stoi, bo nie ma wam kto zrobic tutoriala pt jak wykopac row. To jest zalosne! Athis teraz przejdzmy do twojej sprawy.. Czlowieku ciebie to kompletnie nie rozumiem.. Piszesz do mnie na gg o tym zebym pomyslal o twoim stanowisku w dziale private MS tymczasem co robisz? Spytalem sie ciebie co wniesiesz do tego dzialu, co soba zaoferujesz i wlasnie dostalem odpowiedz na to pytanie. Na sile chcesz wejsc wszedzie jak uniwersalny puzzel, ale niestety nie pasujesz nigdzie bo nikt cie tam nie chce.. wiesz dlaczego tak jest? Robisz wookol siebie kolko wzajemnej adoracji zbierasz jakies falszywe fakty na temat kogos i zadajesz cios prosto w plecy ktory odbija sie na tobie. Uwazasz, ze jestes pomocny? Jestes zawistny czlowieku. Czasem nie rozumiem co tutaj sie dzieje ludzie w tym dziale. Kazdy z was uwaza sie za pro a tak naprawde nie mozecie zniesc tego, ze nie dorastacie wielu ludziom do piet i szukacie innej drogi wyjscia bo ktos wam wadzi. Ja osobiscie bede bronil Yooj'a i nie dam postawic na jego stanowisko osoby typu Athis'a. Checie go wyrzucic? To dajcie mi przyklad osoby ktora go zastapi, ktora ma wiedze o cheatach na jego poziomie, ktora ma wiedze o prowadzeniu forum tak jak Yooj. Macie ochote go osadzac to podajcie konkretne argumenty, a nie wciskacie nam, ze on jest zly, "bo jest". What a shame..

card.png

Opublikowano

No to się uśmiałem z tych waszych postów...

Dziękuje Mlody, że to napisałeś, bo podsumowałeś praktycznie wszystko od A do Z. Oczywiście tym którzy nadal uważają, że Yoooj jest zły zapraszam do dyskusji ale wątpię, że znajdziecie "dobry" argument. W dziale Maple pamiętam wszystkie historie, a to nowy moderator, a to usunięcie całego forum bo i tak kiedyś było. Yoooj jest osobą która to tworzyła, i tworzy nadal. I radze tam to zaakceptować, bo mam nadzieję, że Yoooj się nie zrazi i będzie miał ochotę z nami zostać :-)

Opublikowano

Uważam ten temat za zakończony. Mlody w sposób jednoznaczny podsumował pracę moderatorów działu maple. Z mojej strony miałbym sugestie do userów tego podforum, aby patrzyli głownie na siebie a nie na innych... bo z tego co widzę, to Ci którzy tutaj najgłośniej krzyczą tak na prawdę nic do forum konstruktywnego nie wnoszą.

Nie znam się na maple story, ale ten dział na forum to jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji z kilkoma pedałkami na czele. W dupie mam relacje między wami, to czy kogoś lubicie, pierdolicie się po krzakach czy też nie. Pedalstwu na forum mówię jednoznacznie "NIE". Od dzisiaj sugeruję zająć się MĘSKIMI tematami na forum - to znaczy cheatami, botami... i koniec. Mam dość tego pierdolenia.

Chcecie dalej pierdolić głupoty? idzcie sobie na gej.pl, kafeteria czy inne forum dla ciot.

CLOSED

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...