Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zrobić wielkie grzyby Minecraft 1.8

Pruchol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebujemy:

-Mączka kostna(kilka)

-Byle jakiego rodzaju grzyba

-trochę wolnego miejsca w naszym świecie

Kiedy mamy wszystko co trzeba stawiamy grzybka na np ziemi(w okół grzybka nic nie powinno stać ponieważ jak coś będzie przeszkadzało grzyb nie urośnie) bierzemy do łapy/ręki grzyba ,stawiamy go następnie wyszukujemy mączkę kostną w naszym ekwipunku i trzymając moczkę kostną w ręce klikamy prawym na grzyb ! GOTOWE! MOŻEMY CIESZYĆ SIĘ WIELKIM GRZYBEM!

Screeny:

grzyb1.png

grzyb2.jpg

pruchol.jpg

Sygnatura by JA!

Nie bądź koza daj plusika!

Sygnatura do oddania na moim profilu pisać!!!

Opublikowano

to ja poproszę jeszcze tutorial jak jak złożyć drewnianą motykę... -.-

nie rozumiem poco taki ''tut''. idąc twoim tokiem,równie dobrze można by pojedyncze poradniki craftingu przedmiotu.

/link poza MPC

Opublikowano

Trochę chaotycznie i nie estetycznie napisane. Jestem w 90% pewien że każdy wie o tym, tak samo jest z zbożem, drzewami itp.

Ciekawostka :

Nie da się tak z melonami.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nie chcę w żaden sposób wchodzić z Wami w sprzeczki, jednak wyobraźmy sobie człowieka, który gra w MC 4fun, nie interesuje się tym na tyle, aby chodzić po forach i szukać ciekawostek, zaszytych w tonach tematów.

Zawsze, warto napisać, dla mnie tłumaczenie iż każdy o tym wie, jest absurdalne. Wiadomo, ludzie, którzy uczęszczają na fora, oglądają filmy o tej tematyce systematycznie, będą wiedzieli, natomiast gracze własnie 4fun, raz na jakiś czas, bez spinania się, niekoniecznie.

Inna sprawa, iż ten tutorial, jest jak tu kolega napisał chaotyczny i nie estetyczny. Jednak jeżeli poszlibyśmy dalej, i stworzyli tu temat np. "Ciekawostki" i tam zamieszczali posty z taką treścią miałoby to ręce i nogi. Skłaniam do przemyślenia sprawy.

Opublikowano

Powiem tak

Tut jest napisany chaotycznie i wygląda brzydko

Ale patrząc na TREŚĆ jest przydatny . Nie każdy wie co się zmieniło i co można robić w nowej wersji 1.8.1 , więc jest to przydatne szczególnie dla osób zaczynających grać :)

Opublikowano

Googlus może i masz racje, ale to już łatwiej obejrzęć na yt Co nowego w 1.8, i tam wszystko zaprezentowane a nie. Poradnik pierwszy : Creative Mode, Poradnik drugi : Survival Mode, Poradnik trzeci: Multiplayer, Poradnik czwarty: Robienie drzew, Poradnik piąty : Grzyby w minecraft -.-.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Teraz to już off-top, no ale co tam.

Na YT powiadasz... Wyobraźmy sobie takie coś:

Aktualizacja 1.8.1

*Creative Mode (krótki opis)

*Survival Mode (oraz tu)

* itd.

Czyż forum nie jest od tego aby informować o nowościach ? Myślę, że tak. Ostatnio widziałem jakieś wyniki badań, iż Polacy coraz częściej sięgają po źródła obrazkowe, a w zastraszającym tempie znikają książki z naszych domów. Mi jakoś lepiej jest przeczytać listę nowości, niżeli oglądać film, na którym jest to samo, tylko mówione.

Także większą satysfakcję daje mi sprawdzenie na własnej skórze, niż patrzenie jak ktoś to robi.

Wydaje mi się, iż ładnie napisany, schludny, bez błędów ort. tekst ze spisem nowości z każdej wersji, nikomu by nie przeszkadzał, a nawet ułatwiał sprawę. Forum ma być o czytania/ pisania, a nie od rzucania linkami do filmów. No, ale to tylko moje dumania, a od tego nic się nie zmieni :c

@down

Typowy użytkownik, skoro bez sensu, to go zgłoś do usunięcia, Twoje pisanie tu, iż to jest "Lipa !" nic tu nie da.

Opublikowano

Gratuluje logiki

, który gra w MC 4fun, nie interesuje się tym na tyle, aby chodzić po forach i szukać ciekawostek,

4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...