Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Machinima - Jak zrobić najlepiej

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Zobaczcie jakie, to piękne, takie miękkie i takie klejące

- Przestań patrzeć w moje ucho!

Czyli jak nagrywać Machinime.

Nie wiem jak profesjonalnie robić filmiki z gier z dubbigiem. Nie chodzi o sam dubbing, ale o całokształt czyli program do nagrywania, obróbka itd. Liczę na waszą pomoc ;) (wymagania nie ważne). Rady prosił bym dawać dla KAŻDEGO typu gier żeby nie było głupich postów w stylu "ale zależy, to od grafiki danej gry sratytaty i pierdaty". Rozumiecie? Nie? Trudno... Może ktoś skuma NARA

Opublikowano (edytowane)

masz pieść w awatarze skierowaną w stronę mojej mordy i żądasz pomocy?!

Roz*e*ałeś mnie o.O

@Top Kup dobry mikrofon (już teraz mogę Ci odradzić Creative HS-390) i kartę dźwiękową. Filmiki nagrywaj we FRAPSie i obrabiaj w SV lub CMS7. Do tego dźwięk przerób w VirtualDJ lub Audacity.

Coś więcej na temat tych programów poczytaj w google. A jeżeli nie chcesz to pokrótce opisze...

We Frapsie nagrywaj 30Fps na sekundę. Nasze oko i tak widzi niewiele więcej. Do tego Full Size.

W Sony Vegas obrabiaj stosując odpowiednie efekty. Wy renderowany film będzie ważył pewnie z kilka Gb więc jeszcze raz tym razem bez obróbki prze konwertuj w Camtasi w np. trybie Web. Jakość nie jest zła, a waży trochę mniej niż inne tryby. Jeżeli masz program partnerski ustaw jakiś ładny obrazek jako miniaturkę.

Edytowane przez Vipper
Opublikowano

OK Dzięki. Czekam na inne propozycje. Warto mieć wybór. :)