Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No no to co podales to jest galeria :) wyglada tak jak na ss :] tylko jak zrobic zeby przy wejsciu na strone wyskakiwalo takie okno z grafika?

Opublikowano

A to do końca nie wiem ale według mnie w sekcji head wstawiasz kod, żeby otworzyła się ta galeria. A galerie robisz sobie w innym pliku. I po sprawie ;)

Jeśli zasłużyłem na plusa, daj mi go. Ciebie to nic nie kosztuje, a dla mnie jest to motywacją :)

Opublikowano

To nie jest galeria, lecz również używa biblioteki jquery. Nie pamiętam nazwy, ale w google znajdziesz ;]

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Robisz np.

<div id="overlay">

obrazek/treść cokolwiek wrzucisz

</div>

nadajesz mu position:fixed lub absolute, to juz jak wolisz, ustawiasz mu odpowiedni x,y np.

#overlay{

position:fixed;

top: 50px;

left: 20px; //niestety, ale żeby wycentrować to, musiałbyś napisać prosty skrypcik w js który na podstawie szerokości okna oraz w rozdziałki wyliczy odpowidni x - chyba że zrobisz masz ustaloną szerokość overlaya i wrzucisz go do wrappera jakiegos który bedzie mial position:relative i na sztywno ustawisz left

}

następnie musisz dodać jeszcze link do zamknięcia w środku overlaya np. <a href="#" id="close">X</a> i przypisać mu w js zamknięcie (posłużę się tutaj jquery, jeśli będziesz chciał troche w js pisać to napewno pokochasz tego frameworka)

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){

$("#close").click(function(){

$("#overlay").hide()';

});

});

</script>

to tyle :) jeśli chcesz mieć jeszcze przyciemnioną reszte, to musisz pod tym overlayem (z-index) dać na width:100%; oraz height:100%; diva który będzie miał pół przezroczyste czarne tło.

Pozdro!

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano (edytowane)

Tutaj akurat pokazujesz głównie ustawienie w css. Wsztstko ok jak podał kolega wyżej tylkonie wrzucaj tego wszystkiego do indexu czy gdzies idziej, tylko sobie wszystko posegreguj np css, script. Żebyś wiedizał w każdej chwili gdzie co jest

#Edit: jak chciałem zrobić pojawiające się okno z tekstem to wszystko ok ale gdzie mogę znaleźć trekst, który się po właczeniu znajduje oraz jak mogę zwiększyć rozmiar ramki

#Edit2 Nie dodałem jednego kawałka kodu, dlatego tekstu nie mogłem zmienić. Pytanie odwołane

Edytowane przez WarrockUbuntu

Jeśli zasłużyłem na plusa, daj mi go. Ciebie to nic nie kosztuje, a dla mnie jest to motywacją :)

Opublikowano

Wrotek ci to ładnie i jak najprościej się da opisał a ty nie ogarniasz :O

ehh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...