Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

najlepsza profesja pvp/pk =]

N3m3siS

^^  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. kto najlepszy ?

• sorc
      12
    • druid
      8
    • pall
      8
    • knight
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma najlepszej postaci do pvp. Tibia jest taką gra że pvp/pk zależy też od wielu innych czynników np. od gracza, terenu czy uzbrojenia. Owszem magiem łatwiej się zabija niż rycerzem ALE wojownik ma wiecej hp i jest bardziej wytrzymały. Każda postać jest w czymś dobra, a w czymś innym slabsza.

Najlepiej poczytaj sobie o różnych postaciach, jakie mają plusy, minusy itp.

Ja osobiście wybralem knighta ponieważ nie przypadły mi do gustu postacie magiczne.

snikersproject1.png
Opublikowano

Jeżeli masz wielu kumpli, których dasz rade zmobilizować do gry to róbcie sorki/druty wbijajcie 45lvl'e i wtedy możecie pekować, jak was będzie kilku ;) Oczywiście pod warunkiem, że chcesz zacząć grać dla zabawy

Opublikowano

moim zdaniem SORC ale tylko na paccu, ma exori ktore bierze malo many. moze ciskac combo , tak samo z SD. do tego dochodzi UE itp. sorc na higt lvl+pacc wymiata na pvp ; )

Jeślli widzisz błond w tym co napisałem znaczy rze zrobiłem go celowo : ))

Opublikowano

Sorc tylko na paccu? Na paccu tylko Drut... Sorc to ma, mimo ze na high lvl'u, sd'ki, a drut to co? nic.. A do tematu: jeśli na paccu - Drut, jeśli bez - reszta, zależy co wolisz.

Opublikowano

Ja uważam że na rl tibi jeżeli nie ma się PACA to najlepszy do pvp/pk jest paladyn. Wbija sie nim z 70 dista i 25lvl zaklada jakiegos p seta i royal speary i zajebiscie siada. Jesli jednak mamy do dyspozycji PACA to uważam że sorc/drut są lepszymi profesjami ponieważ ma do dyspozycji exori vis/flam/mort/frigo, na 20 lvl gran hura do tego jeszcze sorc/druid maja summon creature dzieki czemu mozemy sobie przyzwać np. 2 Fire elementale albo zerki. :)

Opublikowano

Bez Pacca dla mnie Paladyn jest dobry ma srednia ilosc hp many ma nieco.Taki knight tylko ze wali na dystans. Magowie lepsi na paccu ale bez jeśli leją z rózgi + czarem którym trafic nie moga czasem juz nie sa tacy dobzi

Najlepszy dla mnie palladyn do pk bez pacc do obrony Kin.Magowie na paccu

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Up. Twój komentarz jest beznadziejny. Nie mówię że sorc jest slaby czy coś ale ta opinia nic nie wnosi. Równie dobrze ja powiem

haha kto głosował na sorca?

oczywiście że knight.

rozwin swoją wypowiedź. Ja się zgodze że najlepiej się nim zabiła ale 1 lepszy trap i lipa

snikersproject1.png
Opublikowano

MS lub ED, (do tego trzeba miec umiejetności). Mozna grac sobie knightem z 1000k hp tez.

MS - ue/mwall/sd

ED - ue/mwall/sd/paral/Sio

Osobiście uwielbiam druida <3 (Niestety łatwo paść tymi profesjami.)

Knight jest bardziej defensywny, jak czołg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...