Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mój komp jest zasłaby na minecrafta?

sezamek107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wakacji gram w Minecrafta ale nie na słabych wymaganiach bo wyższe mi zacinają. A moje pytanie jest takie czy mój komp jest po prostu za słaby na tą grę.

Metryczka mojego kompa:

Windows 7 Ultimate

Procesor: Intel Pentium 4 CPU 2.66 GHz

Pamięć RAM: 2,50 GB

O dziwo moim kolegom, którzy RAM i Procesor mają słabszy śmiga na najwyższych wymaganiach.

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam

Opublikowano

Procesor: Intel Pentium 4 CPU 2.66 GHz to bardzo słaby procek i pewnie dlatego Ci ta gra nie chodzi :)

Pomimo pozorom w tej grze procek ma wielkie znaczenie .

Rada jest taka, żebyś zainwestował w procka :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Powinno ci dzialac i to bez problemow.

@offtop

Mam minecrafta na kompie co ma 10 lat i smiga bez problemu. 1.6 GHz, 512 ramu i 126 karty graficznej.

Opublikowano

@up

Ale ty mu pomogłeś ; )

@Topic

Jak kolega mówił, ten procesor nie grzeszy wydajnością.

Do tego windows 7 i tak mało ram? Sam windows zżera dużo ram. (Nie mówiąc czy masz po włączane programy i inne duperele)

Jakiej firmy masz ram i czy ddr3?

Opublikowano

Jak ci przycina to :

* przeczysc kompa ccleanerem

* uruchom mc przez program game booster

dobry pomysł niedawno kupywałem boostera i mam ten sam problem ze niewystarczy mi ramu ale tym programikiem se zwolnie

Opublikowano
* przeczysc kompa ccleanerem

Ty wogóle widzisz co piszesz ? :O

Jak on tym przeczyści to mu może komp się zamulić jeszcze gorzej :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ty wogóle słyszysz co piszesz ? :O

Jak on tym przeczyści to mu może komp się zamulić jeszcze gorzej :)

Jak można słyszeć to co się pisze ?:) Jak już to widzieć.

Jeśli chodzi o ccleanera to nie zaszkodzi, tylko pomoże.

Na moim laptopie

Procek: 1.7 GHz

Ram : 1,5

Grafa: Zintegrowana

Minecraft tnie sięprzy renderowaniu mapy, potem przy renderowaniu "Tiny" jest już dobrze.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Windows 7 ... O to chodzi, sam miałem ten problem, zainstaluj win xp albo win mx8 . Pomaga na 1000%, sam tak robilem, na win 7 mi sie cielo jak nie powiem co a teraz chodzi pięknie

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Windows 7 zużywa ramu w zależności ile się jej ma ja mam 3GB i zużywa około ~700Mb.

Podaj grafikę być może ona jest za słaba. I przeczyść rejestr z defragmentuj dysk i powinno być ok. Bo jeśli tego nie robiłeś to stąd jest 'muł' w grze.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

mi windows 7 zużywa 1.4gb (4gb mam) na czysto po instalacji... a pozatym procek nie jest zły jak na MC, tak ogólnie to słaby,ale i procek i ram nie ogarniają sevena.. format i wgraj xp.

lub dokup ram(grosze) i ten procek allegro

jest świetny i tani,moim zdaniem najlepszy jak chcesz tanim kosztem podnieść wydajność starego pc, jak byś kupił ten procek +2 gb ram mógłbyś zostać przy 7, smigało by aż miło, a teraz zwyczajnie nie radzi sobie twój pc z siódemką.

procesor sam posiadam i używam,przykładowo battlefield:bad company 2 chodzi mi na full detalach w 1400x900 bez ścin(30fps+) a gra ma wymagania :)

/link poza MPC

Opublikowano

nie piepszyc zainstaluj win xp i powinno smigac bo win 7 na taki komp to troche przesada procek nie jest w najnowszych a mi intel celeron na win xp na fancy i normal działa z 20 fps

Opublikowano

PL SBX ma racje zainstaluj xp bo w7 potrzebuje dużo lepszego kompa niż twój

a i jeszcze coś dał byś temperatury swojego kompa screena :D? CPUID HWMonitor tym programem sprawdź w spoczynku i pograj w jakąś gre 10 min i podaj 2 screena w stresie

bo jak są za duże temp. to komp ci się przegrzewa i traci wydajność

Opublikowano

Minecraft to najgorzej zoptymalizowana gra na świecie . Wbrew pozorom nie potrzeba do tego kompa , ale pozory mylą . Twórcy wogole nie wydali zadnych funduszy na optymalizacje gry na komputery , stad takie problemy.

vvnOp.jpg

Dostałeś bana na ip? Zapraszam:

http://www.mpcforum.pl/topic/528907-tutcyberghost-ukrycie-ip-komputera/

Opublikowano

@Up: a grałeś w GTA 4 na PC? porównaj gta 4 a mc która lepiej działa

@Topic:Oj tam oj tam na win xp masz:

Więcej ram dla aplikacji, Mniejsze zużycie zasobów (procka) i byś miał wiecej FPS

Opublikowano

podaj model płyty głównej/grafiki, dysku, pamięci

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

może co pomoge , szukając więcej info na temat 1.8 trafilem na wymagania MC

Wymagania Minimalne:

CPU: 2.0+ GHz procesor wielordzeniowy, 2.5+ GHz procesor jednordzeniowy

RAM: 2.0+ GB dla Xp, 3.0+ GB dla Vista/Win 7/Mac OS, 4.0+ GB dla wszystkich 64-bit systemów operacyjnych

Karta graficzna: Musi obsługiwać OpenGL 1.4 lub lepszy (może być to zintegrowana karta graficzna)

Dysk twardy: 80+ MB wolnego miejsca

Wymagania Zalecane:

CPU: 1.5+ GHz procesor wielordzeniowy, 2.0+ GHz procesor jednordzeniowy

RAM: 1.0+ GB dla Xp, 1.5+ GB dla Windows 7-32 bit, 2.0+ GB dla Vista/Mac OS, 3.0+ GB dla Windows 7-64 bit

Karta graficzna: Dedykowana karta ATI/Nvidia obsługujaca OpenGL 2.0 z 128+ MB dedykowanej pamięci

Dysk twardy: 250+ MB wolnego miejsca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...