Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto ma internet z UPC ? Poszukuje uzytkownikow, ktorzy korzystaja z UPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Tak się składa, że będę zmieniać dostawcę bo kończy się umowa. Ten obecny to shit bo miałem 2mb/s i 1 awaria w miesiacu to norma. No i ten zajebisty upload 30kb/s ... Teraz szukam czegoś minimum 25mb/s , a z tego co widze to UPC oferuje taka predkosc. W związku z tym mam pytanie do posiadaczy internetu UPC.

Jak się sprawuje internet z UPC ? Jak tam sytuacja z awariami ? Częste czy rzadkie ?

Jak prędkość pobierania plików ? No i jak tam predkosc uploadowania plikow ?

Za każdą udzieloną odpowiedź na temat z góry dziękuję ! :) Jak ktoś zażyczy plusa lub minusa to mu dam :).

Każdą odpowiedź nie na temat i spam będę raportować :).

jqeuR.png

Opublikowano

Ten post pisze mój kolega bo on ma upc -_-

Jestem zadowolony z upc mam upload po 300kb net 50mb wiec jest git nawet up dochodzi do 400

Polecam ale sprawdź czy jest w twoim mieście

Zbieram + :D

Update jednak teraz ma 100mb oraz up 8mb :D

Gość malutki688
Opublikowano (edytowane)

moj kuzyn ma upc...powiem tak.Bajka, net torpeda.Pobieranie bardzo wysokie, nie wiem tylko jak upload.Awarii praktycznie 0.jbc mieszkam Warszawa Rembertow.kilku moich znajomych ma upc i wsszyscy zadowoleni sa i nigdy sie nie skarzyli

zeby nie bylo....sam nie mam upc bo nie moge miecale u brata bardzo czesto bywam

Edytowane przez malutki688
Opublikowano

Dziękuję ogromnie, dostaliście plusy. To, że opowiadacie o sytuacji bliskich czy przyjaciół też jest ważne bo oni mogli wam pokazać jak to działa itd.

Ten temat utworzyłem bo nie ufam w reklamy ws. szybkości internetu i wolę dowiedzieć się od ludzi takich jak ja co korzystają z internetu na co dzień.'

Czekam na kolejne wypowiedzi :)

jqeuR.png

Opublikowano

Sam mam UPC i.. cieszę się bardzo z tego, necik 8mb zapierdala jak głupi ;p rzecz jasna bardzo polecam ten internet nie dość , że tani to jeszcze telewizja fajna :D

Awarie ? Miałem może raz , ale to ze względu na burze które non stop były *,*

Jeżeli lubisz pirackie gry/filmy etc. to ten net jest w sam raz dla ciebie ;p mam nadzieje , że pomogłem.

banner-celtic.gif

Zapraszam na mój profil yt.

www.youtube.com/haaczykk

na którym 'vloguje'

rozmawiam między innymi o sporcie konkretnie o piłce nożnej i nie tylko!!

subskrybujcie !

oraz zapraszam na stronkę fanów Celticu Glasgow:

Opublikowano

Neta z UPC mam juz dobre 1,5-2 lata.

Awarie sa bardzo rzadko. Mieszkam w Krakowie i raz na kilka miechow zdarzy sie taka, ze nie bedzie neta przez kilka godzin. Raz nie bylo przez caly dzien, ale to wyjatkowa sytuacja.

Neta mam 5mb/s, sciaga mi z predkoscia 500-550kb/s a uploaduje ok. 50-60

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Kolejne plusy rozdane :). Dziękuję bardzo za wypowiedzi !

@ Kamileek1910

Pirackich gier i programow nie pobieram ;). Jedynie muzykę , filmy albo ebooki , a to w/g polskiego prawa jest dozwolone na własny użytek .

Głównie potrzebuję neta z dobrym uploadem bo jestem informatykiem i muszę wysyłać swoje prace na serwery a z transferem 30kb/s po prostu mnie to dobija.

@ Eternal

To dobrze , ze nie jest zbytnio awaryjny .

@ x070x

Nie no takie rzadkie awarie to jeszcze zrozumiem ;). Kilka godzin bez neta mnie nie zabije ;D .

Próbowałeś pobierać na testowej wersji Internet Download Managera ? Bo tam ciągnie całym łaczem. Ten pomiar pobierania jest o jakies 90 kb/s mniejszy niz powinien :D.

5 * 1024 = 5120 kb/s / 8 = 640kb/s pobierania :D .

Na przegladarkach nie pobiera nam max łaczem :). Polecam IDM.

jqeuR.png

Opublikowano
Jak prędkość pobierania plików ? No i jak tam predkosc uploadowania plikow ?

Teoretycznie przy Internecie 25Mb/s prędkość pobierania to 3.2MB/s, uploadu 400KB/s, a praktycznie to wszytko zależy od serwerów, czy oferta to równe 25Mb/s czy do 25Mb/s itd. Taki z Ciebie informatyk a tego nie wiesz?

@Down

No to chyba Ci napisałem, że praktycznie nie da się określić prędkości pobierania imbecylu, to Tobie coś nie wyszło.

Fragmentu nie przeczytałem, bo nie czytałem postów, tylko temat.

A mój post nie był offtopiciem, więc stfu.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Teoretycznie przy Internecie 25Mb/s prędkość pobierania to 3.2MB/s, uploadu 400KB/s, a praktycznie to wszytko zależy od serwerów, czy oferta to równe 25Mb/s czy do 25Mb/s itd. Taki z Ciebie informatyk a tego nie wiesz?

Ja pytam o REALNE stany pobierania oraz uploadu. Te wyniki znaja posiadacze internetu UPC. Tak ciężko ruszyć swoim mózgiem ?

Teoria przewaznie nie sprawdza się , dlatego pytam ludzi o to jak u nich wyglada sytuacja z tymi danymi ;). Wiem ,ze oferta jest DO 25mb/s . Nigdy nie ma umów gwarantujących pełne łącze czy 90% tego.

Chciałeś mnie poniżyc ? Coś ci nie wyszło, a nawet wyszedł twój brak myślenia i czytania ze zrozumieniem.

Sam nie mam mozliwosci by to sprawdzić :).

Tutaj kawałek posta :

Ten temat utworzyłem bo nie ufam w reklamy ws. szybkości internetu i wolę dowiedzieć się od ludzi takich jak ja co korzystają z internetu na co dzień.'

Poza tym nawet nie przeczytałeś tego fragmentu i spamujesz offtopem :).

Każdą odpowiedź nie na temat i spam będę raportować .
jqeuR.png