Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podpowiedzcie przy zakupie serwera VPS exOne.pl

Adrian838

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem na kupnie serwera vps na exOne.pl, I tu moje pytanie jezeli zamowie serwer i np wyjdzie mi za niego 40 zl, to w jaki sposob mam zaplacic ? Bo wiem ze jest w panelu cos takiego jak Finanse i nie wiem czy najpierw musze tam wplacic np poprzez sms-a lub przelew i dopiero kupuje serwer i pieniadze mi pobiera z tamtąd, czy nie musze tam nic wplacac i przy zakupie dostane dane do wypelnienia i tam normalnie np na poczcie wypelniam i tyle.. po za ksiegowaniu mi daja serwer ? wie ktos jak to wyglada ? jezeli tak to prosze o pomoc...

Opublikowano (edytowane)

Na 100% mogą pobrać ze skarbonki . Co do opłaty przy zakupie to nie wiem .

Ja kupiłem przedwczoraj. I po zamowieniu masz numer konta oraz dane do przelewu. mozesz zaplacić przez platnosci.pl. Ja musiałem dopłacić potem do zmiany parametrów i wpłacałem do portfela. Więc oba sposoby dają rade.

Wszystko trwało ok 3-4h.

Pozdrawiam

Edytowane przez lipa112
Opublikowano

wystarczy że wejdziesz w panel exone, wejdz w zakładkę finanse i znajdz tam portfel. później go doładuj i spokojnie możesz płacić za VPS

Opublikowano

a jak np doladuje portwel przelewem o wartosci 38 zl to mi dojdzie 38 zl do portfela czy samo netto = okolo 31 zl ?, aha i jakie parametry wybrales najpier i na jaki pozniej zmieniles tzn dokupiles ?

Opublikowano

Żeby nie tworzyć nowego tematu zapytam tutaj: Czy na którymś z tych darmowych Systemów operacyjnych, które są do wyboru na Ex1 uruchomi mi się KBot ? Jeśli tak to na którym ? Nie chcę wydawać więcej niż 19 zł.

www.pomyslowi24.pl
Opublikowano (edytowane)

@up tak , tworzysz iso. Jak go wgrać to już niestey nie wiem. Musisz stworzyć jakby płytkę windowsa , i ona sama ci sie zainstaluje na dedyku po zrobieniu odpowiednich czynnosci. Nie wiem jeszcze jak z darmowym ubuntu , w sumie ma aplikacje odpalającą exe ale nigdy tego nie probowalem. Wiem ze kbot raczej chodził u kolegi na ubuntu.(lapek)

Edytowane przez Piotreks34
Opublikowano

a jak np doladuje portwel przelewem o wartosci 38 zl to mi dojdzie 38 zl do portfela czy samo netto = okolo 31 zl ?, aha i jakie parametry wybrales najpier i na jaki pozniej zmieniles tzn dokupiles ?