Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam spory problem, ponieważ jakiś tydzień temu kupiłęm sobie gift code do minecraft na allegro. Wszystko działało pięknie, lecz dziś próbując się zalogować na grę wyskoczył mi komunikat 'User not premium'. I tu moje pytanie. Czy mogę coś z tym zrobić? Czy jak napiszę do kolesia, który mi sprzedał kod zwróci mi kasę lub działący kod?

Bardzo mi na tym zależy. Z góry dzięki.

Opublikowano

Jak to user not premium?! Skoro działało to nie mogło ci się skasować! Możliwe że kod był wygenerowany przez jakiś program i był fałszywy. A za to konta są banowane. Pisz do gościa , jak nie odpisze kieruj sprawę na policje.

Dlatego ja polecam Minecraft.net

xxx

Opublikowano

Jak to user not premium?! Skoro działało to nie mogło ci się skasować! Możliwe że kod był wygenerowany przez jakiś program i był fałszywy. A za to konta są banowane. Pisz do gościa , jak nie odpisze kieruj sprawę na policje.

Dlatego ja polecam Minecraft.net

Właśnie musiał to być jakiś fałszywy kod, że dopiero teraz mi wyskoczył ten komunikat...

Do kolesia będę musiał napisać, zobaczymy co odpisze...

Opublikowano

Albo po prostu kupiłeś premke próbną i się skończyła, bo raczej od tak się nie kończy.

Pierwszy raz słyszę o próbnej premce ;P

Napewno było to normalne konto premium, nie żadne próbne czy coś takiego.

Opublikowano

I dobrze ci tak ! Nauczysz się wiecej nie kupować z allegro, zawsze się kupuje z minecraft.net nie wiesz o tym?

A co allegro jest jakieś nielegalne czy coś?

Niech mi tylko odda kasę, a sobie kupie na minecraft.net.

Opublikowano

nie ma czegos takiego jak testowe konto premium albo czasowe.@topic koles zrobil ci w chuja.tak jak inni userzy popros o zwrot kasy jak nie odda-na policje.ale jak juz odda to kup albo na .minecraft.net albo kontagier.pl

1378238828-U336505.png
Opublikowano (edytowane)

btw. nie chce z ciebie glupa robic ale moj kolega niedorozwiniety po nie udanym logowaniu wybral "Play Offline" moze ty miales tak samo i jak probowales wejsc na server to wlasnie to pisalo , BO NIE WIERZE... ze konto dzialalo ci przez tydzien i nagle z tymi samymi danymi logowania ktos "Odebral ci premium" jak wiemy samo sie nic nie robi...

Edytowane przez hubert964
Opublikowano

@2up:

Nie miałem premium 5 min, żeby tego nie wiedzieć. I to nie wyskakiwało jak wchodziłęm na serwer tylko już przy próbie zalogowania się na konto.

@up:

Wiem, że czasem trzeba kilka razy próbować się zalogować bo czasem za 1 razem się nie udaje. Ale tutaj po kliknięciu 'Login' wyskakuje 'User not premium'. A jeśli chodzi Ci o to, że mam próbować mimo wyskakiwania tego komunikatu to od razu mówię, że nie da rady bo na stronce piszę nawet, że nie mam konta premium.

Tak samo na stronce minecraft.net po zalogowaniu się na konto i po wejścu w profil wyskakuje, że nie mam skina i nie mogę dodać bo nie mam premium. Wcześniej tego nie było. Więc coś jednak musiało się stać.

Opublikowano

Aby giftcode nie był zablokowany, dany sprzedawca musi mieć pozwolenie na sprzedawanie swojego gift code. (Jeżeli miał kupione hurtowo..) Kontagier.pl ma pozwolenie od mojang na sprzedawanie giftcode. Ale np. gdy jakiś pajac sella te giftcode bez pozwolenia to się nie dziw że zablokowali. Jak kiedyś na twitterze mówił Notch, będą blokować konta które zostały aktywowane nie legalnie.

graphic.png