Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Obecne statystyki sprzedaży minecraft-a

Krzysztofa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

info mało przydatne ,a tak w ogóle te statystyki nie obejmują funkcji Gift Code więc na pewno jest więcej graczy premium

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Heh, a teraz są takie statystyki:

14.502.456 zarejestrowanych użytkowników, z czego 3.701.303 (25,52%) kupiło grę.

W ciągu ostatnich 24 godzin, 42.755 osób zarejestrowanych, a 8246 osób kupiło grę.

Czyli w ciągu ostatnich 24 godzin Notch zarobił:

123 277 Euro i 7 centów :D

Czyli zarobki spadają :)

172 209 euro - 6 września

123 277 euro - 6 października

ooojoj xD

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

ale chyba każdy przyzna że to nie jest aż tak źle a że zarobki spadają nie można stwierdzić po 2 dniach prześledź z 1 tydzień oblicz średnią i na takiej podstawie napisz iż zarobki spadają a tak to wiesz :P

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Heh, a teraz są takie statystyki:

14.502.456 zarejestrowanych użytkowników, z czego 3.701.303 (25,52%) kupiło grę.

W ciągu ostatnich 24 godzin, 42.755 osób zarejestrowanych, a 8246 osób kupiło grę.

Czyli w ciągu ostatnich 24 godzin Notch zarobił:

123 277 Euro i 7 centów :D

Czyli zarobki spadają :)

172 209 euro - 6 września

123 277 euro - 6 października

ooojoj xD

Zarobki spadają, ale Notch zapowiedział, że po wyjściu wersji finalnej Minecraft zdrożeje.

Więc lepiej kupować teraz.

Co prawda pewnie nie zdrożeje o 100% ,ale myślę że o o około 5 € może zdrożeć.

MineCraft już opanował prawie cały świat. I jestem ciekawy czy po zrobieniu wersji finalnej Notch dalej będzie chciał tak inwestować w MineCraft'a czy zastanowi się nad stworzeniem następnej Wielkiej gry.

1294477714-U1.png

Opublikowano

A co jak on stworzy Scrolla? Jeszcze więcej forsy... On to może pływać w tej kasie! Nie no, idę uczyć tworzyć gry.

Opublikowano

Przeliczyłem sobie to na złotówki no i zobaczcie ile notch zarabia ,daje to info ponieważ nie każdy zna się na euro

753674.88 PLN

Wcale nie tak dużo milion to nie jest przecież ale chociaż na takiej grze to dziwne że tyle zarobili ;)

@EDIT

@Down aha na jeden dzień nie zauważyłem tego jak na jeden dzień to jest ogromna kasa jeszcze nigdy nie widziałem że można tyle zarobić dziennie a jeszcze minecraft nie chwali się dobrą jakością grafiki ,coś niesamowitego ;)

1377531174-U173186.png
Opublikowano
ale chyba każdy przyzna że to nie jest aż tak źle a że zarobki spadają nie można stwierdzić po 2 dniach prześledź z 1 tydzień oblicz średnią i na takiej podstawie napisz iż zarobki spadają a tak to wiesz :P

ehh czytasz co pisze ? :)

Jedno sprawdzenie jest z 1 miesiące, a drugie z tego samego dnia, ale następnego miesiąca.

@edit

Jeżeli byłby ktoś tak miły i wyrównał mi te minusy od neosków byłbym bardzo wdzięczny :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

A tu są jeszcze zarejestrowani gracze ;o a ile ludzi nie jest zarejestrowanych wcale na minecraft.net?? Co prawda można mieć i po 2 konta np ale raczej wątpię żeby to wyrównało ilość tych ludzi bez konta...

Opublikowano

@UP

ehh a liczyć nie potrafisz ? :)

(26.03%) kupiło grę

więc

(73,97%) piraci

tak trudno ? :D

26 % ze 100 % zarejestrowanych użytkowników kupiło grę, więc te 73 % to nie koniecznie piraci.

Opublikowano

Notch płaci pracownikom praktycznie co miesiąc lecz tam na codzień napewno coś dostaną. Ale tak logiczne myśląc : opłacanie pracowników + wpakowanie pieniędzy w MC, trochę już na tym traci. Lecz pieniędzy to on mało nie zarabia , ale zapracował na to. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...