Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie bo chce zrobić taki jakby wodospad z lawy który by zasłaniał wejście do jaskini i żeby po wciśnuęciu przyciusku wyłaczał się i można było przejść lecz jak ustawiam tak pistony aby klocki się wysuwały i blokowały lawę to ona spada tylko o jedną kratke i dalej sałania. Wiecie jak zrobić aby cała opadła?

klklgv.jpg
Opublikowano

Tak czy siak jeśli zamkniesz pistonami wylot lawy to na dole zostanie, jest sposób aby zrobić to tak, ale ciężko by opisywać, chyba nagram vtuta.

Opublikowano

musiał bys sie pobawic z pistonami zeby działało jak "korek" Otwiera lawa splynie, i zamyka po chwili ;D

I przy spływie lawy mechanizm zamykania splywu lawy

Najprostsze wytłumaczenie lecz brzydkie ;P

Opublikowano

Aby lawa spadła nisko musisz zrobić więcej miejsca w tej dziurze, co do vtut'a.. skoro będzie dla Ciebie pomocny to postaram się go jeszcze dziś nagrać.

Opublikowano

Może być ten mechanizm na dźwignie a nie ma przycisk ? xD

Zobacz ten save. Jest to mój save na którym próbowałem zrobić to co chcesz na przycisk. Zobacz może się przyda ( oczywiście te wszystkie klocki itp. można pochować ) Mam nadzieję, że się przyda. Z 2 strony musisz zrobić tak samo połączenia.

Info - stań na płytce przez 6s, a potem biegnij ŚRODKIEM tego przejścia. Jeśli będziesz wystarczająco szybki wyrobisz się xD

Save:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

To tylko na pokaz, abyś mógł przekopiować to na swój świat ;)

Opublikowano

@UP

Zgadzam się z tobą .

Ponieważ jak naciśniesz guzik to ta lawa bedzie leciała tylko przez moment a jak przełączysz dzwignie to lawa będzie cały czas spadać . (Tak samo jest gdy chce się otworzyć kamienne drzwi)