Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mapa Escape] Wojskowe Tajemnice

PhoenixPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zaprezentować mapę escape w wykonaniu Moim, i kilku innych graczy.

FABUŁA:

Lądujemy w starej, pełnej pułapek, opuszczonej bazie wojskowej. Musimy się stamtąd wydostać żywi. Potem okazuje się że baza jest uszkodzona, i lawa jest w różnych miejscach.

(Resztę odkryjecie sami :P)

Twórcy:

Tunele

PhoeniX - Pułapki, Korytarze, (ogólnie całokształt :P)

LewNocy - Mini-Labirynt

KissMe - Kilka korytarzy

Baza Wojskowa

PhoeniX - Końcówka, od ostatniej komory ze skokami do ostatniego testu

jaqbziom - Cała reszta

Nether (w budowie!)

PhoeniX - Całokształt

Informacje Dodatkowe!

Mapę tworzyliśmy (pierwsze 2 etapy) około tygodnia. W paczce jest serwer do odpalenia razem z tą mapą (przy graniu normalnie, będą bugi, i nie będzie netheru). W pliku server.properties należy zmienić tylko IP serwera (potrzebujemy serwera dedykowanego/hamachi). Serwer jest bukkitowy. No i to by było na tyle, życzę miłej gry. Informujcie mnie o ewentualnych bugach, i oceniajcie mapę w odpowiedziach (zbieram też +!) :>

ScreenShoty

31127561.jpg

98673456.jpg

84730904.jpg

19279330.jpg

21824536.jpg

88212816.jpg

90720788.jpg

Info o archiwum:

Typ: RAR
Kompresja: Najlepsza
Program: WinRar
Wielkość przed kompresją: 28,5 MB
Wielkość po kompresji: 18.4 MB
Dane naprawcze: 10%
Pliki testowane: Tak

SKAN:

File name: [server]Escape.rar

Submission date: 2011-09-02 13:26:46 (UTC)

Current status: finished

Result: 0/ 40 (0.0%)

[LINK]

Linki:

HotFile

DepositFiles

PlugIny użyte podczas tworzenia mapy:
MagicCarpet
WorldEdit
SimpleGodMode
ClearInventory

Oraz jeden mod do Minecrafta: TooManyItems

Acha, poczytajcie plik server.log (najlepiej go otwierać w Notepad++) od linijki około 87600 i niżej, to zobaczycie log powstały podczas tworzenia tej mapy :

Poradnik:

Z prośby naszych graczy, napisałem poradnik do Starych Tuneli Wojskowych. Oto on:

Poradnik - Minecraft #Wojskowe Tajemnice#.txt

Opublikowano

Właśnie przeszedłem :D fajna mapka, zrób/cie następną.

czy wy tez nie mozecie niszczyc blokow?

Musisz mieć op jak grasz przez multi, a jak na singlu to nie wiem D:

21ca0r4.jpg

Opublikowano

co do wersji v2, to będzie ta sama mapa, ale będzie więcej do przejścia. Mam pytanie - czy jak na początku wchodzimy do tuneli, to w środkowym korytarzu są drzwi stalowe które blokują dostęp do kolejnych 3 korytarzy, czy tam jest tylko dziura z kablem z redstone? Bo jak to drugie, to w updacie mapki z skończonym netherem muszę to naprawic :]

acha - krótka notka o netherze: to będzie raczej krótki poziom, nie mam za dużo pomysłów. W poniedziałek wrzucę więcej ssów.

czytajcie zasady, nie wolno niszczyć bloków :)

//edit: czasami przy respawnie lądujemy poza bedrockowym murem. Postaram się to naprawić.

Opublikowano

Że co? Niby ściągnięta i zmieniona ? Weź się chłopie nie kompromituj... Wszystko robiliśmy sami tylko gotową płaską mapę ściągnęliśmy...

// Jeśli źle zrozumiałem to mnie popraw...

QmxhY2tXaGl0RTEyMzQ1X19fZXV3X19fMTEyX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fMTFfX18yX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

mapa zwalona od rutina z innego forum

Panie, my ściągneliśmy jakąś płaska mapę, i zaczeliśmy od zera :/ Więc nie gadaj nam tutaj że jest kradziona, bo to nieprawda...

//EDIT: Okazało się że pomyliło mi się xD - mapa była w 100% okej, tylko przy okazji, po wrzuceniu, nasz tester (HubertOdd) ją przechodził, więc na pierwszy rzut oka uznałem ze to mój błąd, a ten typ wyważył drzwi,, wszystko jest w takim razie OK. Zaraz nowe sski powrzucam.

//EDIT2: WRZUCONE!

Opublikowano

takie głupie pytanie:jak to przejść bo nie mam pojęcia jak przejść te pierwsze tunele?Ponieważ wraz z kumplem chcemy to przejść a w tych środkowych drzwiach jest dziura z kablem a za nimi nie da się dalej przejść a wszędzie byliśmy i na każdą cegłę daliśmy jakiś mechanizm.Proszę pomóżcie.

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...