Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć liczbe rud

Nezvik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka nie wiem czy to będzie miało za duży sens ale odkryłem przypadkiem fajny sposób jak zrobić z serwera bardzo-very-hard-survival (

^^ ). Tym sposobem możemy się pozbyć 98% rud, a żelazo / złoto i diamenty znajdziemy tylko w jaskiniach i to bardzo żadko ( nie znajdziemy rud w litej skale ! ). Nie wiem jak was ale mnie na przykład to irytuje. Wchodzi się na serwer, 1 jaskinia, 20 minut i już mamy wszystkie rudy i nie ma co robić. Po 2h po moim sposobie znalazłem 8 rudy żelaza i to jest dopiero porządny survival ! Po tym rud najlepiej się szuka na dolnych poziomach ( w sumie tylko tam występują xD ), a diamenty można znaleźć głównie w źródłach lawy ;p

Będziemy do tego potrzebowali:

Plugin Antixray:

http://tetragaming.com/asdaarg/AntiXRay/0/AntiXRay.jar

Skan

Plugin NSCommand:

Skan

http://tetragaming.com/asdaarg/NSCommand/0/NSCommand.jar

1) Instalujemy plugin Antixray i NSCommand

2) Skaczemy komendami /jumpto itp., aby wygenerować jak najwięcej mapy ( niestety jeśli wygeneruje się nowa mapa rudy wrócą, jednak mozna to powtarzać np. codziennie )

3) wpisujemy komendę /axr on

4) wpisujemy komendę /axr hide

5) usuwamy folder antixray

6) wpisujemy /reload plugins

7) Od tej pory znalezienie rudy jest naprawdę bardzo trudne.

Opublikowano

a tam i tak xray'owcy dadzą sobie rade, ale pomysłowy sposób. Na prawdę może się przydać łap +'a

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Ale wogole poco to?

Minecraft taki jaki jest to jest dobry a i tak goscio wejdzie z x ray i wykopie wszystkie diaxy na mapie jak ich bedzie malo...

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Sposób ciekawy, znam go bo kiedyś komuś się zdarzyło tak przez przypadek ;d.

Według mnie Notch powinien zmniejszyć występowanie rud conajmniej dwukrotnie. Za dużo tego

Opublikowano

W sumie dlaczego ten tut miał by nie być przydatny moim zdaniem jest to naprawdę świetny tutorial więc nie mam żadnych zastrzeżeń zasysam i daje +

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Opublikowano

Myślałem, że będziecie oburzeni w stylu "po co mniej rud tak jest dobrze itp." ale w sumie może ktoś to zastosuje xD

od wersji 1.5 z tego co wiem Notch powiększył liczbę rud i od tamtego czasu było już za łatwo. A wię podsumowując

@refresh

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przydal mi się ten tut pobralem i dalem na serwa ale i tak są już texture packi z x-rayem :<

Kolega testowal i bardzo trudno bylo mu znalesc diaxy.

Leci +

@edit@down

Miał X-Raya.

76561198033269460.png

50 Postów [x]

100 Postów [x]

200 Postów [x]

300 Postów [x]

400 Postów [x]

500 Postów [x]

Opublikowano

Geoning. Jeśli usuniesz plik ores, kiedy plugin będzie włączony, a rudy będą schowane wtedy zostaną one nieodwracalnie usunięte.

• 5 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...