Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy! Minecraft has crashed?

Olimpia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ołki dołki..

Mam taki problem, kupiłam klucz do minecrafta, ściągnęłam. Na początku wszyściutko działało, a po zainstalowaniu kilku modów zrobił mi się error.

Coś takiego :

I nie wiem o co chodzi .. Proszę jakoś wytłumaczyć, bo jakoś teraz nie jestem za bardzo ogarnięta.

Dziękuję.

Opublikowano

Napisz jakie mody dodałaś. Może jest coś niekompatybilnego. Widzę że grasz na aplphie. Jesteś pewna, że wgrywałaś pluginy na właśnie tą wersje ? ;p

Opublikowano

Napisz jakie mody dodałaś. Może jest coś niekompatybilnego. Widzę że grasz na aplphie. Jesteś pewna, że wgrywałaś pluginy na właśnie tą wersje ? ;p

hm ... a to są jakieś wersje? xD

Oj kurczę .. Ja tu padnę zaraz.

Opublikowano

Są wersje. Na alphe ( czyli to co masz ) nie ma modów z tego co kojarze. Wpisz w googlach "minecraft.exe" pobierz czy coś takiego. Niestety nie mogę podać linka :(

Potem jak już będziesz miała piracką grę odpal tym minecraft.exe, wpisz swój nick, zaznacz force update i enter the game. Szukaj wtedy modów na wersje 1.7.3 czyli np.

http://www.mpcforum.pl/topic/391864-nowy-spis-modow-do-17/

Mody wgrywać umiesz ? ;)

Opublikowano

Są wersje. Na alphe ( czyli to co masz ) nie ma modów z tego co kojarze. Wpisz w googlach "minecraft.exe" pobierz czy coś takiego. Niestety nie mogę podać linka :(

Potem jak już będziesz miała piracką grę odpal tym minecraft.exe, wpisz swój nick, zaznacz force update i enter the game. Szukaj wtedy modów na wersje 1.7.3 czyli np.

Mody wgrywać umiesz ? ;)

Ale ja prawdopodobnie mam bete. Bo "Beta" to z gift codem, tak ?

Ja już nie czaję ... -,-

Opublikowano

Mody wgrywać umiesz ? ;)

Przecież ona ma orginał -_-

Niektóre mody nie są kompatybilne z niektórymi razem :D

Chodzi mi o to że jak masz moda, i wrzucasz drugiego = nie działa.

Musisz wybierać między modami, reset modów (usuwanie modów) force update.

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

@2Up Wersja Alpha jest starą wersją Minecraft'a. Aktualnie MC jest w wersji Beta, z kolei wersja aktualnej bety to 1.7.3. Minecraft jest płatny tzn. trzeba zapłacić za gift-code'a i wpisać go na konto, aby aktywować konto premium. Po tym zabiegu można legalnie za darmo pobrać MC. Z tego co zrozumiałem ty nie masz gift'a, czyli chcesz piracić. Linka do pirackiej wersji Minecraft'a tutaj nie dostaniesz, ponieważ na forum obowiązuje zakaz piractwa.

Co chcesz jeszcze wiedzieć? :P

1339163822-U301909.png

Opublikowano

@2Up Wersja Alpha jest starą wersją Minecraft'a. Aktualnie MC jest w wersji Beta, z kolei wersja aktualnej bety to 1.7.3. Minecraft jest płatny tzn. trzeba zapłacić za gift-code'a i wpisać go na konto, aby aktywować konto premium. Po tym zabiegu można legalnie za darmo pobrać MC. Z tego co zrozumiałem ty nie masz gift'a, czyli chcesz piracić. Linka do pirackiej wersji Minecraft'a tutaj nie dostaniesz, ponieważ na forum obowiązuje zakaz piractwa.

Co chcesz jeszcze wiedzieć? :P

Ten filmik nie jest mój, w żadnym wypadku! :)

Normalnie kupiłam Gift Coda . Aktywowałam konto na stronie i ściągnęłam tą wersję co potrzebna jest do tego kodu :D

Wpisałam Nick i Hasło, zalogowałam się no i czarny ekran, a po chwili błąd .

To video to tylko jest do pokazania jakiego typ mam błąd :D

Opublikowano

Ten błąd to znak że nie masz widocznie dobrych sterowników do karty graficznej :) wgraj nowe na nowo i będzie gitara :) a potem wgraj nowego launchera mnie to pomogło ;)

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Opublikowano

Usuń cały folder .minecraft z %appdata% (Windows + R, wpisz %appdata%, OK, .minecraft) i pobierz launchera stąd:

http://www.minecraft.net/download.jsp

Włącz go, wejdź w "Options", kliknij na przycisk "Force Update", OK, zaloguj się i graj.

1339163822-U301909.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...