Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fraps laguje gre przy nagrywaniu

kapiw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ;(

mianowicie jak włączam frapsa i miencraft'a nic sie nie dzieje, gra chodzi normalnie, lecz jak kilkam f9, czyli przycisk od nagrywania, gre mi zaczyna lagowac ;( co mam zrobic? jakis program? prosze o pomoc, kiedy nagrywalem na win. xp

a treraz mam win. 7, laptopa mam dobrego, standardowo mialem windowsa 7, potem zmienilem na xp, i mi nie lagowalo przy nagrywaniu, a potem zmienilem na windowsa 7 i mi laguje ;(

prosze o pomoc ;D

pozdrawia kapiw

Opublikowano

Ile FPS ustawiałeś ,a ile teraz ustawiasz... Podaj parametry maszyny.

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Podaj parametry komputera. Skoro :

standardowo mialem windowsa 7, potem zmienilem na xp, i mi nie lagowalo przy nagrywaniu, a potem zmienilem na windowsa 7 i mi laguje ;(

To widocznie Windows 7 obciąża Ci zbytnio komputer.

y5r5.png

Opublikowano

to jest normalne,podczas nagrywania cały obraz z gry musi być na bierząco zapisywany do wielkiego pliku .avi....

w zakładce video w frapsie zaznacz najwyższa ilośc FPS to powinno pomoć jeśli masz mocny sprzęt

/link poza MPC

Opublikowano

Oto parametry:

Procesor dwurdzeniowy Intel Atom N330 (1,6 GHz)

Chipset Nvidia Ion

Pamięć RAM 3 GB

Karta graficzna Nvidia GeForce 9400M

Dysk twardy 250 lub 320 GB

500 GB przestrzeni na dysku internetowym Asus WebStorage

Na Frapsie mam teraz 30 fps'ów a jak mialem xp nie pamietam ile mialem ;(

Opublikowano

Człowieku ty mu camtasi nie polecaj bo camtasia jeszcze bardziej laguje

Będzie ci lagować bo masz 1gb ram na Windows7(tak myśle) a Windows7 do płynnego działania potrzebuje conajmnie 2 gb RAM, Fraps obciąża ram.

3 gb?

problem tkwi w procesorze ma on tylko 1,6 ghz jest bardzo słaby to dlatego laguje

xxx

Opublikowano

zlotybin nie musi specyfikacji pisać <_< Po co ma pisać skoro problem tkwi w procesorze? Jest on 2 rdzeniowy i ma tylko 1,6 ghz i to jest przyczyna problemu.

Jeśli chcesz nagrywać bez klatkowania kup nowy procesor który ma 2-4 rdzeniowy 3.0+ ghz

I będzie śmigać :)

xxx

Opublikowano

Znaffca się znalazł...

Ja mam procek 2.3GHz C2D i mogę nagrywać wszystko co do tej pory chciałem.Nie potrzeba wcale 2-4 jajowców i do tego 3Ghz+ aby komofrtowo nagrywać jak nie wieżysz wejdź na mój kanał na yt(taki sam nick jak tu) A jego procesor był dobry swego czasu.. teraz polecam ci wymienić na ten sam mam i jestem zadowolony,dzisiaj podkręciłem do 2.75GHz :)

/link poza MPC

Opublikowano

Miałem tak przy 7 ....

Na XP Normalnie mi sie nagrywa....

Tak samo z GTA4 na 7 Nie dalo sie grać a na XP normalnie gra chodzi.

Moje paramtery kompa:

Procek: AMD Athlon x2 250 3.0 GHz

Grafa: GeForce GT430

Dysk: Nie pamietam

RAM: 4GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...