Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DYOM Tutorial - tworzenie misji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś pokaże wam jak tworzyć misje DYOM dla początkujących. Potrzebny nam będzie program DYOM v6.1 lub 5.0

DYOM v6.1

To jest ukryta treść, proszę

Scan

To jest ukryta treść, proszę

Instalacja

Wklejamy folder "MPACK" do "Moje dokumenty\GTA San Andreas User Files"

1. Teraz włączamy GTA SA i klikamy w "Start New Game"

i wybieramy nowa grę i klikamy w "Design Your Own Mission"

2. Klikamy " Y " i wyskoczy nam takie okienko Menu

3. Teraz wybieramy "Mission Menu" i wybieramy "New Mission" i klikamy spacje i Wpisujemy Nazwe Misji np "Walka Uliczna"

i wciskamy "enter" później w "Type Your Name" wpisujemy Nazwę Autora modu np: "CrisPK" i wciskamy "enter".

4. Po tem dajemy znowu " Y " i wybieramy "Objectives" i wybieramy "Add Objective".Wybieramy co chcemy... ja wybiorę "Add CheckPoint"

5. Wyskoczy nam takie kółko Czerwone od którego będziemy zaczynać misje poruszamy te kółko w dowolne miejsce strzałkami...

Teraz klikamy "Spacje".

6. W okienku wybieramy "Red" i klikamy "spacje" w "Type description for this objective" wpisujemy ten który ma sie wyswietlic jak zaczniemy misje ja wpisałem "Siema..." i klikamy "enter"

7. Teraz idziemy CJ w jakieś miejsce i tworzymy aktora z którym będziemy walczyć...

8. Klikamy " Y " i wybieramy "Objectives" klikamy "spacje" i wybieramy " Add Objective " wybieramy "Add Actor" i klikamy "spacje" i na literę "Y" wybieramy peda... Gdy Wybierzemy peda klikamy (Tylko Raz) "spacje" teraz wybieramy bronie bronie wybieramy przyciskiem "Y"

9. Gdy wybierzemy wciskamy "spacje" teraz wybieramy animacje też na literę "Y" i klikamy "spacje" teraz wybieramy "ready" i klikamy "spacje" Teraz klikamy " Y " i wybieramy "Mission Menu" klikamy "spacje" a by zapisać misje wystarczy kliknąć "Save Mission" a aby otworzyć misje (zagrać) klikamy "Play Mission"

Myślę że poradnik się przyda.

;) Pozdrawiam

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na DYOM Tutorial - tworzenie misji
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...