Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INNE] Kradzież konta

taki_niesmialy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Około 2 tyg miałem takie zdarzenie że okradli mi konto. Nie zdziwił bym się gdyby nie było to świeżo po formacie (wszystkich partycji).

Konto było założone zaraz po formacie na czystym meilu. Po zainstalowaniu sterowników (oryginalne) i instalacji metina uruchomione było pełne skanowanie systemu. Tak jak przewidziałem było czyściutko. Następnego dnia, komp był włączony od ok 9 rano do mojego powrotu koło 18 wieczorem. Nie używany przez nikogo. O dziwo moim oczom ukazał sie raport Kasperskiego że znaleziono 5 koni trojańskich. O dziwo o tej samej godzinie zostało zmienione hasło do konta oraz okradzione z itemów.

Klient: czysty

Sys: po formacie

Konto: nowe

Ochrona: Kaspersky Internet Seciurity 2011 aktualne bazy wirusów.

Chcę dodać iż Przez formatem też zdarzały się kradzieże, IP zmienne więc. Konta / EQ nie okradają tylko mnie lecz moim znajomym też.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Jak oni to robią. ?! Inne konto które było zbanowane (przez sys) akurat na nim grałem i było dokładnie w trakcie zbanowania na nim eq. Po miesiącu zaraz po odbanowaniu zalogowałem się na nie (czekałem specjalnie na unbana) patrze konto kompletnie puste!

Czy też tak macie?

@

Za temat nie chce żadnych + ani -. Napisałem z ciekawości czy inni też tak maja. Za ewentualne błędy przepraszam. Pisze z telefonu.

Ktoś zrobi ?

:D

Opublikowano

To raczej nie możliwe, musiał ktoś wejść Ci na komputer i wrzucić/sciągnąć jakieś wirusy. Nikt nie znał hasła do twojego konta?

Opublikowano

Imo ktoś włamuje się przez twoje łącze internetowe do komputera (sieć osiedlowa, wifi or something) i po prostu wrzuca parę koni, żeby wyciągnąć hasło. Ot wszystko.

Opublikowano

prawdopodobnie ktos wgral ci kaya mozliwe ze prowadzil nasluch przez gg :D lub ktos widzial jak wpisujesz pasy nie logowales sie u kogos ??

Opublikowano

Nic z tego co napisaliście. Komp czysty nikogo nie było do domu. GG nie zainstalowane jeszcze po 2 korzystam z AQQ z wtyczką GG. Dostawca to NETIA więc żadna radiówka ani nic a 2 komp w sieci domowej wyłączony po 2 on też czysty. Komp tak jak pisałem świeżo po formacie CAŁKOWITYM. I jak juz pisałem nie tylko ja mam takie przypadki kradzieży kont. 2 moich kumpli też tak ma i jak przeglądałem Forum Metina to jest tego strasznie dużo lecz nikt im nie wierzy a mody zaraz zamykają takie tematy. Dziś założę nowe konto wszystko na czystych danych , przeskanuje kompa i zobaczę za ile okradną.

Ktoś zrobi ?

Opublikowano

Wiesz że są takie wirusy że nie usuwają się z formatem systemu? tzn. tak słyszałem :)

Kiedyś słyszałem o tym że team okrada ludzi, bo kto by ich o to osądzał, ale myślę że to bujda.

Jestem przekonany że ktoś wchodził pewnie na kompa gdy go pozostawiłeś :)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

No ale jakim cudem mógł ktoś coś wrzucić na kompa jak Kaspersky był włączony i on mi blokuje każde niebezpieczne połączenie do kompa. To że niektóre wiry zostają to prawda gdy się robi "szybki format" lecz ja tego unikam i zawsze wolę poczekać 10 min dłużej i mieć pewność że nic nie ma. No nic. Teraz mam czystko na 100% (Tak wywnioskowali po skanach OTL) oraz antywir nic nie widzi więc zobaczymy czy znów okradną.

Ktoś zrobi ?

Opublikowano

Czy tez tak mamy ? 1 raz slysze zeby ktos kto mial robionego formata i nie wchodzil na zadne strony mial trojany... Cos jest kurwa nie tak a co do twojego pytania to nigdy tak nie mialem.

Opublikowano

Też mi okradli (ale przez pocztę ktoś zmienił hasła i na metinie też) ja myśle że przez ten jebany torrent do metina niewiadomo kto wysyla jakies gówna przez neta naszczescie odzyskałem konto email.

Bylo juz takich duzo kradzieży bez przyczyn a ja stawiam jedna przez ten jebany torrent jedyna rzecz przez którą mogły wejsc wirusy...

Opublikowano

zapewne twoje haslo to krokodyl17 . xDD zmieniaj hasła na trudniejsze i co tydzien nowe hasło . polecam generator piotrka , ( topi tam z duzych i małych liter )

1314559756-U380640.png

Sygna by

BeMyLady

Metin2 x-world ! Postać + Eq ! Zobacz i kup teraz. : )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1810853337

Zbieram 1000 minusów więc nakurwiaj

delete.png .

Opublikowano

Wiesz co słyszałem kiedyś że antywirus gówno może pomóc nawet jak masz wyłączony komputer ktoś mógł coś podesłać :] Polecam ci:

Avast 6 i firewall kurwa jak to się pisało.

Powinno pomóc na przyszły raz. I unikaj stron innych niż mpc o metin2 rzecz jasna.

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Kaspersky w wersji 30 dniowej. Przed formatem był Eset Smart Security (jakoś tak). Hasło zawsze mam z generatora (używam różnych oraz hasło zapisuje na kartce). Nie ma opcji żebym coś ściągnął. Też podejrzewałem tego ich torrenta bo chyba tylko on był włączony pod moją nieobecność. (Nie chciało mi się obejścia robić ^^).

@

Dodam że na starym systemie były jeszcze takie antywiry jak: Bitdefender, Panda, Avast, i jeszcze jakiś jeden. Nazwy nie pamiętam. Oczywiście nie myślcie że wszystkie na raz .

@ matrixz

Wiesz co słyszałem kiedyś że antywirus gówno może pomóc nawet jak masz wyłączony komputer ktoś mógł coś podesłać :] Polecam ci:

Avast 6 i firewall kurwa jak to się pisało.

Powinno pomóc na przyszły raz. I unikaj stron innych niż mpc o metin2 rzecz jasna.

Jeśli masz całkiem wyłączonego kompa to nie ma szans aby coś wlazło. Inna sprawa jeśli jest Uśpiony / za-hibernowany.

Ktoś zrobi ?

Opublikowano

A może jak pobierałeś antywira to w instalce był virus z jak pobrałeś ze oficjalnej strony to musiał być czysty ale gdzieś indziej.. może był virus.

Opublikowano

Jest to nie możliwe.

Pewnie przyszedł do Ciebie"kolega" zobaczył passy i teraz się bawi ;)

Albo jest możliwe ,jak nie umiesz robić formata i go "nie zrobiłeś"

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Imo ktoś włamuje się przez twoje łącze internetowe do komputera (sieć osiedlowa, wifi or something) i po prostu wrzuca parę koni, żeby wyciągnąć hasło. Ot wszystko.

Nadal myślę, że to jest jakieś rozwiązanie twojego problemu, ale jakoś zostało pominięte doszczętnie.

top#

Co do innych wypowiedzi. Ludzie, ogarnijcie się! Skoro coś mówi to tak musi być, no kur... Jeśli autor uznał, ze żadne z tych śmiesznych rzeczy nie mogły mieć miejsca to na pewno nie miały.

Opublikowano

MrPiotrek122 zrobił tuta jak chronić konto . przedewszystkim zmien maila na którym masz konto na całkiem nowego . oraz hasła bierz z generatora .

1314559756-U380640.png

Sygna by

BeMyLady

Metin2 x-world ! Postać + Eq ! Zobacz i kup teraz. : )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1810853337

Zbieram 1000 minusów więc nakurwiaj

delete.png .

Opublikowano

1. Idę do liceum informatycznego więc trochę się chyba znam na ty sprawach a formaty robię od podstawówki.

2.Z sieci nic nie weszło bo:

-Nie jest to siec radiowa, osiedlowa itp

-IP zmieniane codziennie

-Jeśli by coś było to na 2 kompie też by wykrywało wirusa a tak się nie dzieje

3. Hasła z generatora (Wielkie, małe litery oraz cyfry. 15 znaków)

4.Nikt nie widział laptopa od formatu prócz mnie więc nikt nie wpuścił wirusa a gdyby nawet to koledzy nie potrafią napisać keyloggera a co tu mówić o niewykrywalnym

5.Na każde konto nowy mail. Hasło do niego też z generatora inne niż do konta w metinie.

A co mnie jeszcze zaskoczyło, złodzieje zabierają też to co jest u dozorcy gdy hasło jest zmienione na przypadkowe, wymyślone przeze mnie.

Możliwe jest to że ktoś przechwytuje pakiety wysyłane przeze mnie?

@UP co do nortona to pogmeram trochę i sprawdzę co potrafi.

Ktoś zrobi ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...