Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IP routera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chce sprawdzić jakie mam ip routera aby odblokować porty, ponieważ jak gram w grę assassin's creed brotherhood multi player nie wyszukuje mi serwerów innych ludzi

W tym celu musze odblokowac porty, choć nie wiem jak, ale oczywiście muszę zacząć od tego żeby dostać się do routera

Mój router:

LG

DSL 4 Prot Router

LAM 200R

Bardzo proszę o pomoc.

Daję cały limit + !

Opublikowano

spróboj 192.168.1.1

192.168.0.1

192.168.7.1

192.168.7.2

0.0.0.0

10.0.0.138

10.0.0.2

Dokładnie pod routerem w instrukcjach itd masz wszystko, jeżeli znasz model to ip też powinieneś znać :P

RMCF

Opublikowano

Masz taki guziczek tam gdzie podłączenia kabli.Wciśnij go i (?przytrzymaj?) nie pamietam xD

@edt jak nie znasz sie na konfiguracji to nie ruszaj lepiej.Później nie ustawisz i nie bd neta;x

Opublikowano

Nie wiem czy to coś da, ale zrób tak:

1. Włącz cmd

2. Wpisz ipconfig /all

3. Poszukaj Bramy domyślnej, albo serwera DHCP (przynajmniej u mnie tam jest wpisane IP routera)

post-45419-0-88787500-1314357736_thumb.png

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Sprawdziłem już każde IP z ipconfig, czyli adres ip, maske podsieci, brame domyslna i nic, ciagle jest witryna jest nie dostepna.

Moze musze jakims specjalnym kablem podlaczyc sie do routera, bo jak narazie to jestem podlaczonym takim zoltym kablem?

maskii.jpg

Opublikowano

No, żeby wejść w router, to musisz być z nim podłączony bezpośrednio przez kabel (przez WLAN się nie da). Nie masz gdzieś tam laptopa. A jakie masz IP w tej bramce podsieci? Na pewno jesteś podpięty do routera?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

nie ma czegoś takiego jak blokowanie portów w routerze, włącz NAT włącz UPNP w ustawieniach i wszystko będzie działało idealnie

w razie problemów wejdż sobie w ustawienia Virtual Server i wpisz zakres portów dla gry ( info zawsze masz na jakimś forum związanym z grą jaki zakres używa gra )

obrazkowo i dla nieobeznanych masz napisane tu : http://jazz2.blog.onet.pl/Jak-odblkowac-porty-w-ADE-Plan,2,ID400681031,n

jakbyś się nie doczytał domyślne hasło i login do routera to admin / epicrouter

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png