Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]metin2client.bin zjada ogromne ilości procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam,

Mam procesor Core 4 duo , odpalam gre Metin2. Na początku w menedżerze urządzeń proces ten zajmuje 50k pamięci procesora, jednak w miarę grania proces zjada mi coraz więcej tak, że po 1-1,5 h pamięć jakiej potrzebuje procesor na ten proces to 400k( tzn proces stale rośnie zabiera coraz więcej pamięci)

Wie ktoś jak temu zaradzić? Jak się ma odpalonych 5 metinów to nie powiem po godiznie jest to problem bo komp zaczyna się przemęczać .....

Rekrut
Opublikowano

czy to coś da? Moze pare kb wolnej pamieci ale takto nic... ten proces rośnie można to porównać do ściągania pliku jak przyrasta ilość ściągnietego kb tak tutaj ciągle przyrasta ilość zajmowanych kb procesora

Opublikowano

mi w procesach metin2.bin zjada 305-307k a mam procesor 2x 3ghz i 4 gb ram

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Rekrut
Opublikowano

ale to pierwszy client ....

nastepne zjadaja po 50k ale wciąż rosną i wkońcu zwiecha .... czy u Ciebie też tak jest?

Opublikowano (edytowane)

Ile masz ramu i czy masz w opcjach metina ustawiona wydajność na GPU czy na CPU?

@EDIT mi ten proces zjada 59k

Edytowane przez klucha500

5113992856.png

Opublikowano

ja mam tak na metku sg ale jak mam konto z główną postacią i ze 4 sklepy to sie gra normalnie

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

metki po pewnym czasie zaczynaja zajmowac wiecej ramu dla tego czasem sie zacinaja i czeba robic reloga to jest normalne jak masz 5 metkow tez tak mam nic na to nie zaradzisz niestety ;/

Opublikowano

Jak ktoś już wyżej napisał metek nieźle zapycha pamięć, ja mam 1gb grafe, 4x2,4Ghz proce i 2x2gb ramu i jak go zostawie na 1-2h, to odświeża mi się z 5 min obraz w nim a przez kolejne 5 nieźle laguje ;D pobaw się z ustawieniami między CPU GPU, w sterowniku grafiki zmień opcje przy grach na wydajność a nie szybkość,a i przede wszystkim wyłącz GG ;D mi GG 10 zabiera od 100-150k pamięci ;]

5113992856.png

Opublikowano

moze to przez torrenty / gg / skype / antyvira itp ?

1314559756-U380640.png

Sygna by

BeMyLady

Metin2 x-world ! Postać + Eq ! Zobacz i kup teraz. : )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1810853337

Zbieram 1000 minusów więc nakurwiaj

delete.png .

Opublikowano

U mnie występował taki sam problem, ale w laptopie. Wina leżała po stronie nieodpowiedniego chłodzenia.. HP nie pomyślał i wstawił wiatraczek pod obudową zamiast z boku i komp nie wyrabia. Zrobiłem specjalne stanowisko dla laptopa zapewniając mu swobodny przepływ powietrza, do tego dorzuciłem wielki wiatrak pokojowy skierowany pod laptopa i lajtowo ciągnie 5 botów :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...