Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] CoD4 Linux Dedicate Serwer.

sromczak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mój problem wynikł ze stawiania serwera cod4 na vps. Poczytałem trochę na ten temat i znalazłem odpowiedź. Mianowicie po wgraniu plików serwerowych

To jest ukryta treść, proszę

i ustawienia na vps komendy sstartowej ./cod4_lnxded +set dedicated 2 +exec my_server.cfg +map mp_crash wywala mi błąd :

ERROR: No languages available because no localized assets were found

Sys_Error: Error during initialization:

Couldn't load fileSysCheck.cfg. Make sure Call of Duty is run from the correct folder.

Prawdopodobnie tego powodem jest brak folderu main z zainstalowanej gry. I moje pytanie jest następujące czy ktoś ma link do folderu main z zainstalowanej już gry lub czy zna jakieś inne rozwiązanie. Za pomoc już z góry dziękuję.

Edytowane przez ReallSkill
6). Linki do stron internetowych umieszczamy w znacznikach code (( <> )).
16323304.jpg
Opublikowano

Witam. Mój problem wynikł ze stawiania serwera cod4 na vps. Poczytałem trochę na ten temat i znalazłem odpowiedź. Mianowicie po wgraniu plików serwerowych

i ustawienia na vps komendy sstartowej ./cod4_lnxded +set dedicated 2 +exec my_server.cfg +map mp_crash wywala mi błąd :

ERROR: No languages available because no localized assets were found

Sys_Error: Error during initialization:

Couldn't load fileSysCheck.cfg. Make sure Call of Duty is run from the correct folder.

Prawdopodobnie tego powodem jest brak folderu main z zainstalowanej gry. I moje pytanie jest następujące czy ktoś ma link do folderu main z zainstalowanej już gry lub czy zna jakieś inne rozwiązanie. Za pomoc już z góry dziękuję.

Oryginał czy pirat ? (( Moja ciekawość :P ))

Opublikowano

I to i to. Oryginał na spary a pirat żeby z kumplami grać bo nie mają oryginała. Serwer chce postawić na vps żeby nie było lagów i wgl.

16323304.jpg
Opublikowano (edytowane)

Tak tylko, że tam mam jedynie iw_012.iwd i iw_013.iwd no i jeszcze server.cfg

Edytowane przez sromczak
16323304.jpg
Opublikowano

iw 12 i 13 to są pliki patcha. Ja się nie znam na linuxach ale chyba coda nie masz zainstalowanego coś w tym stylu. Jak bym znał linuxa to bym więcej powiedział. Musisz jeszcze mieć od 13 plików IWD od 00 do 12.

szefmarcin.png

Opublikowano

uprzedzam, że to nie jest reklama forum

poszukaj tam pomocy, napisz temat w pomocy technicznej na pewno ktoś pomoże.

Z tego co wiem administrator tego forum ma właśnie postawiony serwer na linuxie.

Poszperaj tam, na pewno coś znajdziesz :)

szefmarcin.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...