Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting najlepszy pod serwer MC?

Dziobaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na dniach chcę założyćz kumplem swój własny serwer minecrafta i mam kilka pytań do ogarniętych ludzi ? :)

Więc tak... Jaki hosting będzie najlepszy w stosunku ramu do ceny bez lagów?? Jak narazie przekonuje mnie craftserve.pl oraz pukawka... Ale nie jestem przekonany... A może lepiej byłoby kupić serwer VPS np. na vihost?? To jest bardzo ważne ponieważ nie chciałbym lagów od początków serwera... Na początek będzie mało slotów, około 20, ale w miarę z rozwijaniem serwera ta liczba będzie się zwiększała...

Drugim pytaniem jest jakie ważne pluginy na bukkita będzie potrzebował serwer? Jak narazie wygrałem AuthMe, LWC, MagicCarpet, Iconomy, WorldEdit, WorldGuard, xWarp oraz messages... Przydalby sie tez permissions ale slyszalem ze trudna konfiguracja...

Pozdrawiam...

Opublikowano

1. ViHost.pl - Gorąco polecam.

2. Permissions - To podstawa , zobacz w mojej sygnie masz gotowe.

3. Pluginy - CommandBook , zamiast xWarp to Warpz0r, AuthMe zmien na xAuth , iConomyChestShop , KiwiAdmin.

Opublikowano

Mogę polecić Ci Pukawke, jednak hosting NetShoot.pl także jest wart zainteresowania.

Polecam obie firmy z wskazaniem na tą drugą :]

Opublikowano

A ja polecam kupić na sored.pl :)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

A ja polecam kupić na sored.pl :)

Osobiście nie polecam, firma tak zwana "krzak" (nielegalna firma).

Opublikowano

Bardzo mnie kusi vihost ale nie wiem czy dam rade wszystko ustawic tam :)

Jeśli znasz się na konfiguracji linux'a możesz spróbować.

Opublikowano

Na Vihost nie mozna serwerow MC stawiac

"Na wszystkich serwerach VPS w vihost.pl obecnie wprowadziliśmy zakaz stawiania serwerów minecraft.

Niedostosowanie się do zaleceń może skutkować blokadą i usunięciem danych z serwera."

Opublikowano

ovh.pl

Miałem i polecam na tym serwerze za 240 zł postawisz serwer 300-500 slotów

@edit

Craftserve to syf, bardzo mało możliwości, pukawka troche lepsza

Opublikowano

ViHost : Na serwerach VPS w ViHost.pl na wirtualizacji OpenVZ obecnie jest wprowadzony zakaz stawiania serwerów minecraft.

Niedostosowanie się do zaleceń może skutkować blokadą i usunięciem danych z serwera.

Czyli nie polecam ( dla bezpieczeństwa ) ;(

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja polecam Craftserv.pl Zajebista firma mam już na niej serwer od 2 lat nigdy nie było lagów ! Radzę teraz kupić bo masz promocje 50% gratis :)

Opublikowano

sored.pl mimo, że nielegalna, ale solidna. Support bardzo dobry.

ownserwer.pl jak nie przedobrzysz z pluginami to ładnie się zachowuje :) Ponadto fajne gratisy, program partnerski.

zanim byś wziął z ownserwer.pl to napisz do mnie na GG. Jak kupisz serwer z mojego linku masz wsparcie techniczne ode mnie :)

Opublikowano

Ja bardzo gorąco polecam

ycraft.pl

według mnie najlepszy hosting. Posiadam tam serwer Terrari i nie narzekam.

m7sxhh.gif
Opublikowano

shooters.pl

Mam tam serwer i mogę polecić. Jak na razie zero problemów, a lagów też nie ma.

//Edit

@Dziobaczek

Aby serwer był dobrze zorganizowany potrzebujesz permissions. Konfiguracja na początku może wydawać się trudna, ale w praktyce podczas konfiguracji po prostu powtarzasz określony schemat. Jeśli miałbyś problemy to mogę pomóc.

World_of_tanks_signature_by_Dbuhoss.png

banner2.png

Pomogłem? Kliknij

likethiso.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...