Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kimsufi.pl - Co o tym sądzicie ?

BanShii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabe są i zapewne mają jakiś chaczyk. Polecam Ci bardziej znane hostingi, typu :

biznes-host.pl

.

Nie bierz w takich hostingach.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Parę ludzi polecało mi ten hosting ,że niby bardzo dobry.Z tego co się zorientowałem kimsufi.pl ma coś wspólnego z ovh.pl. Może to ovh.pl tylko pod inną nazwą?(Dół strony pisze: Sprawdź nasze oferty profesjonalne na stronie www.ovh.pl)

Opublikowano

Mimo wszystko, warto nie ryzykować. Jeżeli chcesz dedyka pod Minecraft, to polecam:

Vihost.pl

Są dobre, zaufane.

Tylko nie wolno VPS'ów pod MC kupywać.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Na ViHost.pl drogie ;x I słyszałem ,ze tam zakaz zakładania serwerów minecraft. Chciałem kupic z ovh.pl . Żeby nie robić nowego tematu ile ten serwer "uciągnie" slotów z netherem ? http://www.ovh.pl/produkty/superplan_best_of.xml ;)

Opublikowano

Około 40-55 osób bez lag, 60-65 z lekkimi lagami i 70 z dużymi.

45-50 z potworami zwierzętami i netherem bez lag. 55 z lagami.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Trochę mało jak na taki dedyk (16 gb ram). Liczyłem na okolo 100slotów ( tak mi mówil Spake ). To juz serwer z firmy sored.pl 12gb ram wiecej uciągnie ;)

Proszę o wypowiedz kogoś innego (doświadczonego) ;)

Jeśli byśmy liczyli tak jak pukawka.pl ,że 64 mb ram na 1 slot to mamy ok.250slotów.Gdy będzie 100 slotów to na 1 slot przypada ok.150 mb ramu ;) Więc lagów przy 100 nie powinno byc ..

Opublikowano

@Slayer16

Pierdolisz głupoty, a się nie znasz.

Kimsufi.pl to oddział OVH.pl, tyle, że we Francji ;). Na kimsufie jadą prawie wszystkie dedyki Metina, kimsufi to naprawdę dobra firma - ping ~ 45ms, więc łącza mają bardzo dobre, jako że byłem ich klientem przez 4 miesiące, nie doświadczyłem żadnej awarii + miła obsługa i szybka instalacja serwera.

Kimsufi.pl to jest OVH, tylko ciut inną ofertę serwerów mają i lokalizacja serwerów w kimsufi to Francja, a ovh.pl to Polska. więc jak wiadomo w kimsufi będzie ciut wyższy ping - jednak przy serwerach minecraft'a to jest niezauważalna różnica.

@EDIT

Co do VPSów - MineCraft tak żre RAM i procka, że większość firm oferujących serwery wirtualne (tj. VPS) po prostu edytuje regulamin, zakazując stawiania serwerów tej gry na ich VPS'ach.

"Bardziej znane hostingi typu biznes-host", zleciałem z krzesła uderzając o kanapę i wystraszając mojego psa. -__-

Kimsufi to tak jak OVH firma znana na cały świat, a nie jak jakiś szmelc bizneshost.pl na pół polski...

@DOWN

Dokładnie, o mało co nie spadłem z krzesła, przecież większość firm typu "ViHost" to resellerzy nie posiadający własnej serwerowni korzystający z usług głównie OVH i kimsufi.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Slayer,

poprostu brak mi słów.

Piszesz że jeden z najlepszych hostów jakie znam jest do du.. a sam polecasz jakiś szmelc ...

Opublikowano

Wkońcu ktoś porządny się odezwał jak spake.To jak już tu spakuś zajrzałeś to powiedz ile mniej więcej slotów na serwer.Kimsufi.pl,24gb ram, Nether ON,OK 40 pluginow ,mapa 300mb+ ;)

Opublikowano

@Slayer16

Nie znasz się... Ovh? a kimsufi? hehe , kimsufi to ovh... inteligencie :)

@topic

Kup na ovh lub kimsufi, sam korzystałem .. :)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Kimsufi jest ofertą budżetową OVH. Nie jest zła, ale szału też nie robi, no i wszystkie serwery OVH są we Francji.

linki zewn.

Opublikowano

Od zawsze korzystam z kimsufi i są to moim zdaniem dobre dedyki w niskiej cenie. Jeśli chodzi o ovh i kimsufi to różni się tylko tym, że ovh ma 2 serwerownie. Na stronie kimsufi kupisz dedyki we Francji a na ovh w Niemczech.

OVH zawsze pomoże, zawsze odpowie, zawsze doradzi. Są naprawdę mili i polecam ci kimsufi.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Jeszcze raz powtórzę, że ovh ma serwery we Francji. OVH ma 4 różne centra danych(niedawno otworzyli nowe:

), serwery z kimsufi i z OVH sa ulokowane w tych samych DC. Kimsufi jest po prostu ograniczoną ofertą OVH, na gorszym sprzęcie i bez niektórych "dodatków", wystarczy przeczytać informacje na stronie kimsufi.pl

linki zewn.

Opublikowano

@up lagi są na csrv i tylko na tych droższych masz własne ip

A ceny nie są takie małe..

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...