Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio podjąłem się zadania stworzenia serwera minecraft, tak o! żebyśmy mogli sobie pograć grupą osób.

Mam jednak problem z pewnymi pluginami, chcę ułatwić trochę rozgrywkę dodając parę komend, cubby itp, ale do rzeczy:

Zainstalowałem następujące pluginy:

AdminCmd

WorldGuard

LWC

NoCheat

Samo LWC działa bez zarzutu.

1. Chciałbym jeszcze przekierować komendy typu /sethome, /home, /spawn dla szarego playera. Są one dostępne z poziomu AdminCmd, ale tylko dla Admina - jakieś sugestie ?

2. Czy standardowy cuboid z world guarda ochroni domek gracza przed pożarem / tnt / creeperem ?

3. Czy jest jakiś poradnik lub tut odnośnie pluginu dodającego do serwera grupy oraz przydzielający poszczególnej grupie komendy? Ang/Pl - język nie jest przeszkodą chodzi mi o coś co pozwoli zrozumieć zasadę działania - nie chcę bezmyślnie wpisywać komend w konsolę.

4. Ahh i jeszcze jedna sprawa może głupia ale po wgraniu któregoś z tych pluginów w nocy na mapie respią się ludziki z mieczami. Chyba są podobne do tych z Netheru, co prawda nie są agresywne ale nie chcę ich na głównej mapie :).

Opublikowano

1. Musiałbyś ogarnąć permissions, w min. 90%. Tam ustawiasz, co userzy/admini/vipy/etc. Mogą robić.

2. Nie, nie chroni. Lecz! Możesz temu zapobiec inną komendą , dzięki World Gurald.

Tyle że nie pamiętam komend.

3.

Tutaj do CM:

To jest ukryta treść, proszę

A tu reszta:

To jest ukryta treść, proszę

4. To musiałbyś zmienić ustawienia w plikach serwerowych.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-